Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

mzl.nceykegs.320x480-75.jpg

Upravo sam odgledao prvu sezonu i serija je jako dobra, 10/10
Toliko mi se dopalo da mozda uzmem i knjige da citam, a to inace bas i ne radim :D

Počela da gledam:

Treme
http://www.imdb.com/title/tt1279972/

Treme je naziv jednog dela grada - serija o Nju Orleansu posle katastrofe 2005. Tek sam počela da gledam, a serija se polako zahuktava. Dosta očekujem, s obzirom na to da su autori radili Homicide i Wire pre toga - mislim da će i ovde zapravo napraviti TV roman o gradu (živopisni likovi iz različitih miljea i priča o obnavljanju grada, političkoj korupciji, stanovanju, turizmu, kriminalu i svemu ostalom što nam pokazuje kako jedan grad 'diše'). Klasično dobar kasting i odlična muzika - i Wire je imao odličnu muziku, a sada su se, pošto je Nju Orleans u pitanju, baš potrudili. Planirane su četiri sezone.

treme-show.jpg

Benny_Jones_Sr__Wendell_Pierce__Bunchy_Johnson__Treme_Brass_Band__Skip_Bolen.jpg

watch-dexter-season-6-online.png

Sta reci sem da su autori sa poslednjom scenom ove sezone ispali kvarni i to potpuno nepotrebno. Zadnjih par epizoda obiluje isuvise neverovatnim stvarima, iako preko svega toga i moze da se predje nekako, ali ta zadnja scena je pokvarila ceo utisak. Sad imaju godinu dana da smisle nastavak, ali mislim da ce se ovo skupo odraziti na kvalitet serije. Slicno kao nakon druge sezone Prison Break-a. Bezveze.

Sta reci sem da su autori sa poslednjom scenom ove sezone ispali kvarni i to potpuno nepotrebno. Zadnjih par epizoda obiluje isuvise neverovatnim stvarima, iako preko svega toga i moze da se predje nekako, ali ta zadnja scena je pokvarila ceo utisak. Sad imaju godinu dana da smisle nastavak, ali mislim da ce se ovo skupo odraziti na kvalitet serije. Slicno kao nakon druge sezone Prison Break-a. Bezveze.

Prison Break je propao o'ma nakon prve sezone. Za ovu ne znam, nisam je ni gledao. O cemu se radi uopste? Neki forenzicar postaje mass killer ili tako nesto ?

http://4.***************/-SgaKlJ6Kl-4/Tal3Fxg8JII/AAAAAAAABaI/SmjmYrszd7o/s1600/sons-of-anarchy-cast.jpeg

Zavrsila se i ova, do sada verovatno najbolja sezona Sinova. Jedina mana je sto prekratko traje, a sam kraj je kao kraj bilo koje obicne epizode, cime se ostavlja mogucnost za nastavak, na koji ce fanovi morati da cekaju jos godinu dana. Steta sto nije kao one turske serije, 365 epizoda za godinu dana :)

I sta je ovo, daj neki info.

Prison Break je propao o'ma nakon prve sezone. Za ovu ne znam, nisam je ni gledao. O cemu se radi uopste? Neki forenzicar postaje mass killer ili tako nesto ?

Glavni lik Dexter je policijski forenzicar, specijalista za krv i sve u vezi s njom a istovremeno je serijski ubica cije su zrtve druge ubice i ostali teski kriminalci koji su uspeli da izbegnu pravdi. Treba imati malo jaci stomak za gledanje, posto ima svakakvih scena.

Sons of Anarchy najkrace moze da se opise kao The Sopranos na motociklima.

Glavni lik Dexter je policijski forenzicar, specijalista za krv i sve u vezi s njom a istovremeno je serijski ubica cije su zrtve druge ubice i ostali teski kriminalci koji su uspeli da izbegnu pravdi. Treba imati malo jaci stomak za gledanje, posto ima svakakvih scena.

Sons of Anarchy najkrace moze da se opise kao The Sopranos na motociklima.

Billy Queen shi*t... drinking, brawling, riding... Red dog shi*t... ide na download sigurno.

ma problem je tos to je prilicno ocigledno ko je zapravo James Gellar i njegova veza sa Travisom...vec posle trece zajednicke scene, gledaoci su pokapirali ukljucujuci i ja , u cemu je caka...i onda ode mast u propast.
...jos par likova iz prosle sezone su nestali kao ona Irska dadilja ili Cira Manzon,Debrina koleginica...nema je pa nema, samo se gomilaju novi likovi koji ce isto tako nestati za par epizoda (jamie,haker,ono dvoje religioznih,plavusha). Quinn mi je oduvijek iritantan,al sa ovom sezonom je prevazisao sve moguce granice. Nadam se da ce neko da ga ubije.
bilo je OK dok je Brother Sam bio around. Od njegove smrti, sve losije i losije,losa gluma Colin Hanksa. Nerazumno ponasanje Dextera-ubio je oko troje ljudi, bespotrebno se izlagao riziku, postao je previse dobar za jednog aktivnog psihopatu.zanimljive su te B priche...sa Debrom recimo,jer gotivim Debru,ali nepotreban prostor su uzeli bebisiterka i haker.nestadoshe u nepovrat Dexterovo djece iz prvog braka.
nisam gledala poslednju epizodu...mada,sve u svemu,dobro uradjeno,ali po meni , najlosija sezona.
7/10

ma problem je tos to je prilicno ocigledno ko je zapravo James Gellar i njegova veza sa Travisom...vec posle trece zajednicke scene, gledaoci su pokapirali ukljucujuci i ja , u cemu je caka...i onda ode mast u propast.
...jos par likova iz prosle sezone su nestali kao ona Irska dadilja ili Cira Manzon,Debrina koleginica...nema je pa nema, samo se gomilaju novi likovi koji ce isto tako nestati za par epizoda (jamie,haker,ono dvoje religioznih,plavusha). Quinn mi je oduvijek iritantan,al sa ovom sezonom je prevazisao sve moguce granice. Nadam se da ce neko da ga ubije.
bilo je OK dok je Brother Sam bio around. Od njegove smrti, sve losije i losije,losa gluma Colin Hanksa. Nerazumno ponasanje Dextera-ubio je oko troje ljudi, bespotrebno se izlagao riziku, postao je previse dobar za jednog aktivnog psihopatu.zanimljive su te B priche...sa Debrom recimo,jer gotivim Debru,ali nepotreban prostor su uzeli bebisiterka i haker.nestadoshe u nepovrat Dexterovo djece iz prvog braka.
nisam gledala poslednju epizodu...mada,sve u svemu,dobro uradjeno,ali po meni , najlosija sezona.
7/10

Uh, moram da priznam da ja nisam predvideo to sa Gelarom, ako mislimo na istu stvar. Ako nisi gledala zadnju epizodu, nemoj da citas ovo
Travis ga je ubio, ali je ovaj nastavio da zivi u njegovoj glavi, jer je Travis poremecen. Ako si to predvidela, onda svaka cast. Mada, i to je bilo nepotrebno, da nas skoro celu seriju ubedjuju da Gelar postoji, da bi onda pred kraj otkrili da ga je ovaj spakovao u zamrzivac. Bolje da su ga ostavili u zivotu, bilo bi zanimljivije i verovatnije
Meni nisu toliko smetale ove sporedne stvari, koliko Deksterova sposobnost i sreca da se izvuce iz svih nemogucih situacija, narocito u zadnje dve epizode i kao sto rekoh, poslednja scena poslednje epizode koja bi vrlo lako mogla da bude prekratnica serije u negativnom smislu a ubacena je potpuno nepotrebno. Uostalom, videces kad odgledas.
Inace, i ja gotivim Debru, nju je nemoguce ne voleti, a ova Deksterova deca iz prvog braka su verovatno otisli kod babe i dede :)

Poslednja izmena:

Meni je zadnja scena bila super i odma me zagreva za sledecu sezonu,jer je sada zacinjeno,a icekivalo se
Jer inace ako si gledao sve sezone moze se primetiti da ide jedan te isti sablon...ima glavnu metu kroz koju prati tu celu sezonu,lik mu ide napred nazad svaki cas,cas prihvata svog mracnog putnika cas sumlja u njuega,iz sezone u sezonu i vec postaje zamorno i jos jedan sablon je da inace u svakoj sezonu bar jedna osoba sazna za njega i onda ih vise nikad ne vidis jer su uglavnom mrtvi pa se to nikako ne odrazi na seriju.

7/10

To stoji i ja sa skapirao o cemu se radi sto je bas minus,a i slazem se za likove,u svakoj sezoni likovi ispare pa dodju novi koji ce da ispare u sledecoj sezoni,mada to nije neuobicajno za serije.

E sada se ne slazem da je najlosija sezona...meni licno je bila prosla losija.
Ovde mi se svideo religiski koncept i naravno opet dekster ide napred nazad sa sobom ali u ovoj sezoni je to imalo veci potencijal....veliki minus mi je sto su nam predstavili ubice tako brzo.

Poslednja izmena:

Back