Serijal „Junaci doba zlog“: Milorad Dodik – sluga svoje vlasti

Не мене лично, али мој српски народ да. Наравно да је почео, што се види по дрском маниру оне наказе Лајчека. А наравно да му треба време да се залауфа. Чуј... мене лично. Па ја лично сам интегрални део мог народа. Ја сам личност, а не индивидуа.
A, dobro.

Pogledajte prilog 948117

Serijal „Junaci doba zlog“: Milorad Dodik – sluga svoje vlasti, utorak u 20h

Od pobede na takmičenju u oranju traktorom do neprikosnovenog vođe prekodrinskih Srba, put uspona Milorada Dodika dug je već više od tri decenije.

Ovaj impulsivni, temperamentni, bahati, energični, neformalni lider stranke koja samo u nazivu ima pojam socijaldemokratije – hodajući je oksimoron

Pogledajte prilog 948118

14. jun. 2021

Ko je i kako je to što jeste postao Milorad Dodik, gledajte u četvrtoj epizodi dokumentarnog serijala „Junaci doba zlog“ u utorak od 20h na N1.

link

Угледни београдски новинар Славиша Лекић епизоду серијала "Јунаци доба злог" посвећену члану Председништва Босне и Херцеговине Милораду Додигу започиње предратним успехом анонимног младића из Лакташа који је на себе скренуо пажњу победом на локалном такмичењу најбољих младих возача трактора, наставља уласком у Додига у приватни бизнис великим зајмом Привредне банке Сарајево (који Додиг никада није вратио!), шверцом цигарета у сред рата због чега је тада добио надимак Миле Ронхил, све док није ушао у политику, прво у оквиру реформиста Анте Марковића, а касније и преко властите странке Независних социјалдемократа. Лекић је посебну пажњу посветио Додиговим камелеонским трансформацијама, које су ишле од либералног социјалдемократе до шовинисте, од човека кога је на власт довео Запад до поверљивог "руског човека" у Босни. Међутим, бахати силник Додиг ускоро одлази на ђубриште историје. Промене које су кренуле из Бањалуке, Додиг неће моћи да заустави својом празном национал-шовинистичком реториком.
Propaganda.

Sta fali Bajdenovoj politici za sada? Koju manu nalazis?

A sto se tice Dodika, nema kojoj grani se nije povio, nema kojoj se srpskoj vlasti nije ulizivao, nema izreke koju nije promenio. Ima li bre taj covek iole dostojanstva?

Cenila sam ga, ali se bukvalno pretvorio u potrcka.
Pretvorio se u bogatog potrčka,kojem su pare i vlast jedino bitno.

A ovi što se loze na njega ,kao na zaštitnika RS i patriotu,neka malo pogledaju realnost.
A i je.es patriotu koji je sticao bogatstvo dok je njegov narod ginuo. Šverc patriota.

Pretvorio se u bogatog potrčka,kojem su pare i vlast jedino bitno.

A ovi što se loze na njega ,kao na zaštitnika RS i patriotu,neka malo pogledaju realnost.
A i je.es patriotu koji je sticao bogatstvo dok je njegov narod ginuo. Šverc patriota.
Ma ja sam cula da ga u RS uopste toliko ne vole kao sto mi ovde mislimo. Bas mu to i zameraju, da gleda samo sebe i svoj dzep, nisu zadovoljni standardom.

Pa u cemu je razlika, bas me zanima?
Па у томе, што је индивидуа гуска у магли и усамљена јединка, која није део ничега, а личност је увек део своје заједнице, и културе којој та заједница припада. У нашем случају српске заједнице.

Па у томе, што је индивидуа гуска у магли и усамљена јединка, која није део ничега, а личност је увек део своје заједнице, и културе којој та заједница припада. У нашем случају српске заједнице.
A, dobro. :lol:

To je neka nova definicija, ali vazi, kako kazes.

Kažu da je drug Julko, još dok je nosio dugu kosu i prodavao se za rokera i dete cveća, na stranačkim skupovima nosio ''škorpion'' ispod jakne.
kažu da je dr. bosanski filizof i sin vojnog JNA atašea u Njemačkoj prvi put zaposlen sa 50 godina života i praznog CV-ja (drk'o kuratz) skinuo petokraku i uleteo u tudju gajbu ko da je 45-ta

E deco, deco...

ništa mi u Srbiji nismo izmislili a da to već neko u Americi nije izveo.... mislim na nerealno prebrzo bogaćenje obične narodne gologuzije koja postaje privredni subjekt pod zaštitom umesto pod nadzorom policije

Sve poznate američke firme su pokrenute kapitalom koji nije baš najjasnijeg porekla a do kog je anonimna gologuzija iz trošnih udžerica stigla zahvaljujući negativnoj selekciji,lošoj proceni,pukoj slučajnosti.

Mutivodama odgovara i puka slučajnost dok iole pośteni a stručni ne žele da zloupotrebjhavaju poziciju pa ĉesto rezignirano napuštaju svoje mesto mirom prevednika što ove mutivode jedva dočekaju i ubace u četvrtu....

Poštene pojede zaborav a ovi drugi...eeee....

Poslednja izmena:

Back