serija "DR. HOUSE"

Ovo sam u novinama citao,a evo nadjoh i na netu

Srpski studenti osvajaju svet

Studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina postali su vicešampioni sveta u dizajniranju softvera. Tim u sastavu Zlatibor Veljković, Milan Kojadinović, Goran Nikolić i Vanja Zavišin svojim projektom „Neural komjunikejtor“ koji omogućava osobama sa najtežim oblicima paralize da komuniciraju sa spoljnim svetom putem specijalnog komercijalnog uređaja uspeli su da impresioniraju sudije sa svih kontinenata.
Šampioni iz Zrenjanina

Na svetskom finalu „Imadžin kup“ u Varšavi naši studenti su uspeli da preskoče 66 inostranih timova i plasiraju se na drugo mesto na svetu u svojoj kategoriji.

- Inspiracija za ovaj projekat nam je bio jedan paralizovani mladić koga su u bolnici posetili lekari i jedini vid komunikacije između njih odvijao se po principu odgovaranja na pitanja sa da i ne. Mi smo došli na ideju da stvorimo mogućnost osobama sa posebnim potrebama da mogu potpuno normalno da komuniciraju sa svima i da uz pomoć ovog specijalnog uređaja, mogu da koriste sve opcije na kompjuteru koje koriste i svi njihovi vršnjaci - kaže Vanja Zavišin.

ovde bas i nisu to napomenuli u novinama je bas i pisalo da su inspiraciju dobili dok su gledali Dr Housea
verujem da se svi secaju gore pomenute epizode

jos jedan dokaz zasto je House MD naj serija :worth:

A moze li neki link za download? Nema tamo gde ste mi ranije predlagali, ili bar meni nece da ucita. :(
Probaj ovde:
http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=house&jezik=

Od ponedeljka u 16h, radnim danima, icice "House" 6. sezona na Avali. :D
Bas me zacudilo da su resili i 6. sezonu da pustaju, i to jos radnim danima, a premijera te sezone recimo jos uvek nije bila na Hrt-u i u jos nekim zemljama.

Fantasticna je 5. epizoda. Najbolja iz ove sezone do sad. :D
Prejake su scene Wilsona i Housea sa malom. :zcepanje::zcepanje:

Probaj ovde:
http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=house&jezik=

Od ponedeljka u 16h, radnim danima, icice "House" 6. sezona na Avali. :D
Bas me zacudilo da su resili i 6. sezonu da pustaju, i to jos radnim danima, a premijera te sezone recimo jos uvek nije bila na Hrt-u i u jos nekim zemljama.

Fantasticna je 5. epizoda. Najbolja iz ove sezone do sad. :D
Prejake su scene Wilsona i Housea sa malom. :zcepanje::zcepanje:

ahhhh blago vama,kod nas će na HRT-u valjada tek u 12 mjesecu.Iako imam sve epke na kompjuteru nekako je gušt pogledat na televiziji

Zavrsio sam sestu sezonu :D
Kraj jeste dobar,ali ne toliko kao kod proslih sezona
I Cuddy-ina odluka da se poveze sa hausom je malo nelogicna.. KAd su vec hteli da se to desi nisu trebali uopste da spominju veridbu sa Lucasom o.O

i poceo sam prvu al nisam zavrsio,malo smara.
Nznm,glupo su prikazali njihov odnos,ponasaju se kao da su mesecima u vezi o.O

I Cuddy-ina odluka da se poveze sa hausom je malo nelogicna.. KAd su vec hteli da se to desi nisu trebali uopste da spominju veridbu sa Lucasom o.O

pogledaj prvu al i mene je smorila,druga je već bolja

Veridba sa Lucasom je zbog toga sto Cuddy nije htela da prizna da voli Housea, pa je pokusavala da ostvari vezu sa nekim drugim, ali joj ipak nije uspelo. Nije tu bas nista nelogicno. ;)
Prvu epizodu odgledaj reda radi, da kazes da je nisi preskocio. :lol: Od druge pocinje serija "House M.D." :)

Zanimljivo. :D

Cuddy: This isnt a suggestion.
House: Just because my sausage; has been filling your bun doesn't mean you get to decide what flavor chips I nosh on during the day.
Cuddy: Nope. I get to do that because I am your boss. :lol:

Malo starija informacija, ali svakako zanimljiva :heart:

"House" najpopularniji američki "izvoz" u Evropu

TV mreža NBC Universal dao je dozvolu za emitovanje popularne TV serije u čak 250 zemalja širom sveta. Međutim, popularnost ove serije u Evropi je i dalje neverovatna. U Francuskoj, najnoviju sezonu pratilo je 9,3 miliona gledalaca po epizodi - što je za 30% više od prethodne sezone. Prošle godine, italijanski program Canale 5 zabeležio je gledanost od 4,7 miliona gledalaca po epizodi. Ni Nemačka ne zaostaje sa 4,2 miliona gledalaca. Popularnost je velika i u Poljskoj, gde je program TV2 zabeležio gledanost od 3,3 miliona gledaoca po epizodi.
Francuska kompanija Mediametre koja prati i analizira TV rejting proglasila je TV seriju "House M.D." najpopularnijim američkim izvozom u 29 zemalja u 2008. godini. A sve su šanse da će se to ponoviti i u 2009. godini. Skoro 72 miliona ljudi izvan Amerike gledalo je najpopularniju epizodu TV serije. "House M.D." je tako dospeo daleko iznad svojih glavnih konkurenata, "CSI: Las Vegas" (57,7 miliona) i "CSI: Miami" (51,3 miliona).

Malo starija informacija, ali svakako zanimljiva :heart:

"House" najpopularniji američki "izvoz" u Evropu

TV mreža NBC Universal dao je dozvolu za emitovanje popularne TV serije u čak 250 zemalja širom sveta. Međutim, popularnost ove serije u Evropi je i dalje neverovatna. U Francuskoj, najnoviju sezonu pratilo je 9,3 miliona gledalaca po epizodi - što je za 30% više od prethodne sezone. Prošle godine, italijanski program Canale 5 zabeležio je gledanost od 4,7 miliona gledalaca po epizodi. Ni Nemačka ne zaostaje sa 4,2 miliona gledalaca. Popularnost je velika i u Poljskoj, gde je program TV2 zabeležio gledanost od 3,3 miliona gledaoca po epizodi.
Francuska kompanija Mediametre koja prati i analizira TV rejting proglasila je TV seriju "House M.D." najpopularnijim američkim izvozom u 29 zemalja u 2008. godini. A sve su šanse da će se to ponoviti i u 2009. godini. Skoro 72 miliona ljudi izvan Amerike gledalo je najpopularniju epizodu TV serije. "House M.D." je tako dospeo daleko iznad svojih glavnih konkurenata, "CSI: Las Vegas" (57,7 miliona) i "CSI: Miami" (51,3 miliona).

ma u Europi ljudi znaju šta je najbolje;)
evo još jedan mali promo

Back