Seranovi

Ljudi,evo zamislite,nešto razmišljam...razmišljam mnogo o tome kako ova serija utiče na mene.Verovatno će se neki prepoznati u ovim rečenicama,čak šta više većina.Mnogi ljudi iz moje okoline kažu kako sam "bolestan" za ovom serijom i da čak preterujem,sigurno da tu negde ima istine :),da maltene "živim" sa njima!Mnogi mi tu privrženost zameraju(najviše moji ortaci,ai devojka)pošto očima ne mogu da je pogledaju,ne znam ni sam zašto.Poenta svega ovoga što pišem je da se malo izduvam i ispričam nekome koga bi možda zanimalo,pošto nas ovde vezuje ista tema! Otprilike,jedno dva meseca pre emitovanja "Seranovih",pročitao sam članak i najavu o istoj u jednom TV nedeljniku.Po priči i zapletu mogao sam da pretpostavim da će serija biti dobra,pogotovu posle uspeha španskih tinejdzerskih serija "Kompanjerosi" i "Korak napred",ali nisam mogao sa sigurnošću da kažem da će biti izuzetna!Jedino je serija "Nestašne godine ostavila ovakav trag kod mene.Jednostavno sve što se desi u njoj,kao da se i vama desilo.Mnogima je nejasna poenta ove serije,kao čudno im kako na primer nije pojašnjeno sve u detalje,kako je to glupavo i kako nema smisla,na primer kako to da dvojica kafedzija izdrzava njih deset,bez problema,kako je to nerealno...Možda jeste tako,ali ne shvataju da su ovde u prvom planu emocije i istinite vrednosti ispunjenog života kao što su porodica,prijatelji,imati nekoga koga ćete voleti i ko će vas voleti.Mislim da je takvih filmskih i serijskih sadržaja sve manje u svetu,a pogotovu kod nas.Ovo pričam pre svega što su naši klinci potpuno izgubili sistem vrednosti!Pare,pare...biti najbolji,najlepši po svaku cenu,ne birati sredstva,gaziti po svima...Mislim da ova serija može makar malo da nas promeni,a mi lančano malo i druge :) Stvarno je jaka nostalgija prema glumcima koji odu,evo ako ste gledali sinoćnu epizodu,verovatno ste se zapitali,pa gde je Aleks,Elena,Ćuki,Hosiko...pa da čak možda nije i Fiti otišao,kao da vam je neko nešto oduzeo.Sad mi pada na pamet nešto,sećate li se kakav je Gilje bio kad je bio mladji,bistar dečko,pravio je dar-mar kome god je hteo,vrteo je Tete(snoba) oko malog prsta.Ali 10-ak epizoda pre nego što će se smuvati sa njom,kao da mu je neko izvršio lobotomiju,od tada od njega nismo videli nijedan inteligentan,šmekerski potez,postao je mnogo naivan,došlo je do toga da je čak i Kuro počeo da ga za..bava!Mala Tete je oličenje naših devojčica(čast izuzecima),gorda,puna sebe,izbacivanje grudi,iako ima 15 godina,prosto deluje prostački i prazna iznutra.Mora se reći da je gluma Dijega,Santija,Fitija i babe(jedna od najboljih španskih glumica)izuzetna i da je neverovatno na kakav su nivo digli seriju.Verovatno da postoji odredjen propust scenariste i organizatora koji verovatno nisu bili spremni i dovoljno kvalitetni da zadrže glumce u seriji,što je dovelo do totalnih nebuloza kao što je Lusijina smrt,što jednu porodičnu seriju približava "telenoveli"!Dobro,može im se oprostiti propust,ali neće biti lako doživeti nove likove kao svoje,one stare i mislim da ih ne mogu dostojno zameniti,te mislim da bi još jedna sezona,pored dosadašnjih 7,bio krajnji domet. Naravno,moram da spomenem moju ljubimicu Evu,koja se sigurno mnogim muškarcima uvukla pod kožu i Markosa koga verovatno svi gotive,jer je drugarčina kakve nema.Čim smo slično ponašanje videli kod Raula u ovoj sezoni,moglo je da se primeti da je postao mnogo gotivniji i mnogo manje naporan nego dosad!Jedno pitanje:Gde je Rut,Aleksova devojka?Niko ne zna,zaboravili su na nju,isparila je :)Treba sve pohvaliti u Seranovima,a posebno ženski deo koji je prelep ;) Pozdrav svim pravim fanovima od Franca

U potpunosti se slazem sa tobom :)
I ja ponekad pomislim da sam "zastranila" sa ovom serijom. A mogu ti reci da mi se to desavalo i sa "Nestasnim godinama" samo sto me nijedna serija nije toliko ispunjavala pozitivnom energijom kao Seranovi. Meni veoma nedostaju Markos i Eva. Ponekad na youtube-u pogledam stare epizode gde se oni pojavljuju.

Rekla bih da si ti malko stariji od vecine forumasa sa ove teme - makar zbog onih "Nestasnih godina" :D
Pozdrav.

Extra..
Jel zna neko tacno mesto u kom delu Madrida se serija snimala,posto idem u Madrid 13.Maja na ekskurziju,pa mozda svratim do tog dela?????????????????

Pa ne znam gde misliš da svratiš, u studio gde se snima serija? Jedino mogu da ti kažem da su one scene u brodićima na jezeru sa Raulom i Afri i Santijem i Lurditas snimali u parku Retiro, tamo bi mogao svakako da odeš, preelepo je. A za druge eksterijere gde su snimali scene se ne sećam gde su bili.

Auh. Dan me nema na forumu, a ono tri strane ispisane. Svaka cast!
Hteo sam samo da pitam, zanima me, da li je neko kojim slucajem citalac Lilija. U subotu videh reklamu za casopis i u najavi pisase da je u novom broju objavljeno sve o seriji SERANOVI.

Zanima me samo da li postoji neka sansa da se dodje do tog teksta?

@N'aix - sve je snimano u studiju.
Pogledaj na mom sajtu link za video kada oni pevaju naslovnu pesmu, i obrati paznju na pocetak klipa, kada dolazi voditelj - jasno se vide reflektori i ostala scenska masinerija u kuci i u dvoristu.
Sama kuca i dvoriste su deo studija, a verovatno je dosnimavana neka kuca ciji se video pusta pre svake scene (unutar) kuce....

Inace, neko je napomenuo da je sedma sezona snimljena kompletno, sto jeste tacno, ali ne zna se koliko ima epizoda. Sada se emituje neka 14-15 epizoda, ali ne zna se koliko ce ih jos biti emitovano....

Pozdrav raja...

Auh. Dan me nema na forumu, a ono tri strane ispisane. Svaka cast!
Hteo sam samo da pitam, zanima me, da li je neko kojim slucajem citalac Lilija. U subotu videh reklamu za casopis i u najavi pisase da je u novom broju objavljeno sve o seriji SERANOVI.

Zanima me samo da li postoji neka sansa da se dodje do tog teksta?

@N'aix - sve je snimano u studiju.
Pogledaj na mom sajtu link za video kada oni pevaju naslovnu pesmu, i obrati paznju na pocetak klipa, kada dolazi voditelj - jasno se vide reflektori i ostala scenska masinerija u kuci i u dvoristu.
Sama kuca i dvoriste su deo studija, a verovatno je dosnimavana neka kuca ciji se video pusta pre svake scene (unutar) kuce....

Inace, neko je napomenuo da je sedma sezona snimljena kompletno, sto jeste tacno, ali ne zna se koliko ima epizoda. Sada se emituje neka 14-15 epizoda, ali ne zna se koliko ce ih jos biti emitovano....

Pozdrav raja...

Ok!Koji je tvoj sajt?
Znas li ko prodaje seriju sa prevodom?
Danas se prikazala 15 epizoda sedme sezone u Spaniji!!

Računam da će ih biti kao i u ranijim sezonama, 24 ili 25, bila je tačna računica par strana unazad na ovom forumu.

Ćao padobranac!!!

Koja je to tv?Koju kablovsku imas?

Imam Total TV,kanal je neki bosanski,zove se Alternativna televizija,ima znak "@" u gornjem desnom uglu..
Serranovi imaju svakog radnog dana u 22h!!
Danas je bila epizoda kao Fiti i Diego idu u onaj klub za samce,kada ga Fiti vodi..Kada Marcos,Raul,Africa,Helena,Tete,Guille & Curo idu na izlet...

Koji je tvoj sajt gde mogu da vidim ono,reflektore,kako se serija snima??

Alternativna televizija:

LOS SERRANO Ispis E-mail

ImageNa programu ATV-a gledaoci će uskoro moći pratiti odličnu humorističku seriju iz produkcije Globomedia koja se bavi životom jedne moderne porodice. Serrano porodica je portret života dvoje samohranih roditelja koji se vjenčavaju i u novu zajednicu dovode djecu iz ranijih brakova.

Porodični problemi se umnožavaju uglavnom zbog činjenice da je jedna tipično ženska, a druga sastavljena od isključivo muških članova. Zato nije ni malo lako da zajedno žive kad su jedni okupirani fudbalom, a drugi traže malo romantičnija zanimanja. Ipak nakon teških početaka, vremenom postaju vezani jedni za druge. Radnja se odvija u porodičnom domu Serranovih, u Madridu, Španija. Snimljena je 2003 godine i do sada je sa velikom uspjehom prikazana u Španiji, Italiji, Francuskoj Portugalu, Češkoj Republici i Finskoj.

Uspjeh ove serije jednim djelom leži u mudrosti scenarista koji su uspješno ocjenili da ciljna grupa treba da budu gledaoci svih uzrasta. Glavne uloge tumače: Antonio Resines, Belen Rueda,Jesus Bonilla, Antonio Molero, Jorje Jurando, Julia Gutierrez Caba, Alexandra Jimenez, Jamie Barnata i drugi.

ponedjeljak - četvrtak 22:00

U potpunosti se slazem sa tobom :)
I ja ponekad pomislim da sam "zastranila" sa ovom serijom. A mogu ti reci da mi se to desavalo i sa "Nestasnim godinama" samo sto me nijedna serija nije toliko ispunjavala pozitivnom energijom kao Seranovi. Meni veoma nedostaju Markos i Eva. Ponekad na youtube-u pogledam stare epizode gde se oni pojavljuju.

Rekla bih da si ti malko stariji od vecine forumasa sa ove teme - makar zbog onih "Nestasnih godina" :D
Pozdrav.

Ne znam kako mozete da poredite Nestasne godine i Seranove? Nestasne godine su tipicna tinejdzerska serija u kojoj su po sto puta izmenjali celu postavu, a prica se stalno vrtela u krug kako se koja nova ekipa u seriji pojavi. Drugo, ako se secate (ko je seriju gledao) vec u nekoj 20-oj epizodi gine glavni junak (onaj Nik, Grk poreklom), a kasnije i onaj njegov drug koji je bio usvojen i bavio se fotografijom, pa i jos neke su uklonili na najgori moguci nacin. Tamo su svi u krug bili sa svakim u semi.
Seranovi nisu samo za tinejdzere i prica je mnogo realnija i zabavnija. A i likovi su bolje odradjeni, pa tacno znas sta od koga mozes da ocekujes. Njihovo ponasanje nije crno-belo i bas mi se zbog toga i svidja. Nestasne godine su stalno insistirale na nekom naravouceniju i pouci na kraju epizode i to mi je uvek islo na zivce. Seranovi su, za mene, ipak bez premca...
Osim toga, mislim da postoji ogromna razlika izmedju jedne australijske serije i mentaliteta koji ona opisuje, i jedne evropske (pogotovo spanske) serije. Nestasne godine su mnogo vise isle na komercijalu po svaku cenu i to se osetilo.

Amerikanci su 91 napravili seriju "Step by step". Ista tema kao u Seranovima. On ima 3 svoje dece ( 3 decaka) a ona 2 cerke i decaka. Isto tako na pocetku ne mogu da se podnesu..Samo se kod njih nisu smuvala deca nikad. Imala je 7 sezona i bila je jako popularna. Skoro sam se toga setio jer je davno prikazivana kod nas. Seranovi su po meni na mnogo visem nivou. Sad ne znam da li je mozda ideja od te serije.

Belén Rueda muere en "Los Serrano"
20MINUTOS.ES. 28.02.2007 - 12:20h
Belén Rueda en
Ampliar foto
Belén Rueda en "Los Serrano".

* Deja la serie por el cine y el teatro.
* No han trascendido los detalles en los que su personaje perderá la vida de forma repentina.

Minuteca todo sobre:

* Belén Rueda,
* Los Serrano

Belén Rueda deja la serie de "Los Serrano" ante las dificultades que tiene para compatibilizar su grabación con el resto de compromisos profesionales.

Los guionistas de la serie han decidido que su personaje, Lucía, morirá de forma repentina en el próximo capítulo. Dejando a su marido (Antonio Resines) en estado de shock.

No han trascendido los detalles de la muerte del personaje, aunque, según El País , desde Globomedia se ha calificado el episodio como "emotivo, romántico y dramático, pero muy divertido".

Por otra parte la serie ha vuelto a rescatar al personaje interpretado por Fran Perea para, junto con el fichaje de Jaydy Mitchel y los cameos de Risto Mejide, intentar ganar la audiencia perdida frente a House.

Belén Rueda, de 42 años, se encuentra dedicada al teatro como protagonista de la obra Closer, inspirada en la película protagonizada por Julia Roberts. También está enfrascada en proyectos cinematográficos a las órdenes de J. A. Bayona (apadrinado por Guillermo del Toro) en un thriller y en su primera coproducción en inglés, Savage Grace, en la que trabaja con Julianne Moore.

Otras que murieron por una oferta mejor

- Neus Asensi murió víctima de una bomba en Los hombres de Paco".

- El personaje de Embrujadas, Prue Halliwell, encarnado por la protagonista de la exitosa serie de los 90 Beverly Hills 90210, Shannen Doherty, murió asesinada por un brujo.
La actriz dejó Embrujadas para irse a una serie que resultó ser un fracaso de audiencia y que fue retirada de la parrilla.

- A Loles León pedir un aumento de sueldo le costó un coma irreversible para su personaje en la serie "Aquí no hay quién viva

(Ko zna spanski, moze li ukratko)

Ne znam kako mozete da poredite Nestasne godine i Seranove? Nestasne godine su tipicna tinejdzerska serija u kojoj su po sto puta izmenjali celu postavu, a prica se stalno vrtela u krug kako se koja nova ekipa u seriji pojavi. Drugo, ako se secate (ko je seriju gledao) vec u nekoj 20-oj epizodi gine glavni junak (onaj Nik, Grk poreklom), a kasnije i onaj njegov drug koji je bio usvojen i bavio se fotografijom, pa i jos neke su uklonili na najgori moguci nacin. Tamo su svi u krug bili sa svakim u semi.
Seranovi nisu samo za tinejdzere i prica je mnogo realnija i zabavnija. A i likovi su bolje odradjeni, pa tacno znas sta od koga mozes da ocekujes. Njihovo ponasanje nije crno-belo i bas mi se zbog toga i svidja. Nestasne godine su stalno insistirale na nekom naravouceniju i pouci na kraju epizode i to mi je uvek islo na zivce. Seranovi su, za mene, ipak bez premca...
Osim toga, mislim da postoji ogromna razlika izmedju jedne australijske serije i mentaliteta koji ona opisuje, i jedne evropske (pogotovo spanske) serije. Nestasne godine su mnogo vise isle na komercijalu po svaku cenu i to se osetilo.

Izvini samo, ko je ovde poredio te dve serije? Procitaj malo bolje.
Ja sam govorim o zaludjenosti za neku seriju, nikakvo poredjenje. Naravno da te dve serije nemaju veze jedna sa drugom.

Back