Seljoberizam

a proda tata njivu i koju kravu pa kupi cerki stan u beogradu,
pa se javi tetki od strica preko oceve linije, trece koleno da joj obezbedi posao, al da nista ne radi
i onda "ona" ta persona non grata dodje u centar i cudi se gde je dosla i kaze
juuuuuu, pa ja ne znam da se vratim na karaburmu, a najbolje bi bilo taxi da uzmem, sta mislis?

pa se javi tetki od strica preko oceve linije, trece koleno da joj obezbedi posao, al da nista ne radi
juuuuuu, pa ja ne znam da se vratim na karaburmu, a najbolje bi bilo taxi da uzmem, sta mislis?

pazi ne zavidim sto ima pare za texi svaka cast...ali za neko vreme bilo bi pozeljno da se "uklopis" u Beogradski fazon i naucis koji bus vodi do bilo gde da stanuje....
ti neprilagodjeni koji misle da su bogom dani brukaju grad i najglasniji su kada isticu da su BEOGRADJANI, i najglasniji kada su oko njih "selje" koji velicaju svoje livade i pasnjake ali i dalje grca i Beogradu i dalje radi za bedu ali na dedovinu se ne vraca....UZAS :otkacio:

:worth::ok:a kad treba studirati po 10ak godina to ne moze u rodnom kraju pa dodjes na ispit..nego stan u samom centru koji placa mama i tata

dobro sad......nema veze sto oni dolkaze u Bg...meni ne smeta to...
meni smeta sto se NEKI od njih ponasaju odvratno i zatucano....to su seljoberi....a ne svi koji su dosli sa strane....nisu svi budale....

u pravu ste , cak se i seljaci dele na dve grupe ...oni koji su dosli u bg da studiraju i da se obrazuju ...jos i nekako da podnosim zato sto nemam izbora ...ali oni koji su dosli sa ciljem da se nastane ovde ( pogotovu udavache koje su spremne na sve ) za njih tek nemam izgovor.....

Ma dobro, ok je to, rodjena sam u malom pichkovcu pa mi je najbliza osnovna skola na 5km, a o fakultetu da ne pricamo, pa gde ces nego u Beograd. Hoces vise za sebe, bolje, vise obrazovanje...
Ali !
Jeste li primetili koliko se tesko dolazi do dobrog posla, posebno kad pricamo o drzavnim institucijama, pa tu uvek neka veza radi i kao po pravilu posao dobijaju likovi iz unutrasnjosti. A po gradovima u Srbiji, kukaju da imaju deficitarna zanimanja, nedostaju im lekari, veterinari, profesori, nastavnici...

Radila sam u kladionici pre 3 godine i prvo sto su me pitali je odakle si?
Sem mene i jos jednog decka, niko nije rodom iz Beograda. Tu je radila veza Cacak - Uzice - Bor.
I svi su medjusobno u nekom srodstvu, ma uzas!

Back