Seljoberizam

pojedincima koji dodju tesko je objasniti neke pojmove osim "ruski car", "terazije" , "slavija" , "kod vuka".....stavimo to pod KOMPLEXI na selu poslednji ali u gradu PRVI pa makar bio i najveca seljacina mora da bude prvi/a.....CAST IZUZECIMA koji se prilagodjavaju okolnostima tj. beogradjanima

lakoni , totalno si u pravu ali ovde nije rec o ljudima koji su sa sela ...a ostali na selu nego o onim seljacima koji su brze bolje pohitali u beograd....

torente...ti si kao i uvek ...u pravu

cek sad....ti znaci sve seljake gledas kao seljobere?
pravi seljak je gospodin chovek...seljachina i seljober su nesto drugo....

evo npr....moji roditelji su kulturni i lepo vaspitani beogradjani(i njihovi roditelji...)
e sad...moji roditelji su otisli u Kanadu.
Uzmimo za primer da je i brachni par seljobera iz beograda otisao u isti grad u kanadi....
jel treba moje roditelje da pljuju kako su primitivci i pacenici zbog tih koji stvarno jesu pacenici i primitivci?

Ali sto vole da iznajme stan u centru vise nego praziluk da jedu:think:

Hm,da.
Moja drugarica sa faxa je morala da napusti Dom,trazi stan,naravno u centru,gde bi.
A nema para,roditelji je izdrzavaju,salju neku crkavicu.
Ja joj predlozila da joj nadjem stan negde na periferiji,ima garsonjera za 100eur,
a i dobra je veza sa centrom,ali ne dolazi u obzir.
Radije bi zivela u nekoj rupi sa pacovima na Bulevaru,nego u normalnih higijenskim uslovima na periferiji.
To su njene reci. :confused:

Hm,da.
Moja drugarica sa faxa je morala da napusti Dom,trazi stan,naravno u centru,gde bi.
Ja joj predlozila da joj nadjem stan negde na periferiji,ima garsonjera za 100eur,
Radije bi zivela u nekoj rupi sa pacovima na Bulevaru,nego u normalnih higijenskim uslovima na periferiji.

To su vec iskompleksirani ljudi!

Ne znam stvarno sta je u pitanju..uglavnom takve poznajem..nemaju ni trunku grize savesti prema roditeljima koji to placaju..na stranu sto mogu sebi priustiti za taj novac nesto komfornije..mirnije+neku krpicu..glume nivoo

Hm,da.

Ako je dobra riba moze kod mene da bude :D:D:D:D

Sto se tice toga da vole da nadju u centru to je ziva istina koju ni ja ne razumem. Verovatno zato sto su navikli da u svojim gradovima bude sve blizu...

bez uvrede Cacka i ostalih manjih gradova ali svi znamo da po srbiji nocni zivot se odvija na "STRAFTI" , "KORZOU"...da ne kazem setalistu tj. ulici koja ide kroz sami centar grada....pa kad su navikli kod kuce racunaju i da je u Beogradu tako...ali gospodo malo ste se zaebali :mrgreen: Beograd zivi u svim pravcima :)

bez uvrede Cacka i ostalih manjih gradova ali svi znamo da po srbiji nocni zivot se odvija na "STRAFTI" , "KORZOU"...da ne kazem setalistu tj. ulici koja ide kroz sami centar grada....pa kad su navikli kod kuce racunaju i da je u Beogradu tako...ali gospodo malo ste se zaebali :mrgreen: Beograd zivi u svim pravcima :)

U Cacku nije tako, vidi se da nisi bio ovde. Predpostavljam da ga dozivljavas kao manji gradic poput Gornjeg Milanovca... Tvoja teza stvarno vazi za manje gradice (po mojem misljenju)...

Ne znam stvarno sta je u pitanju..uglavnom takve poznajem..nemaju ni trunku grize savesti prema roditeljima koji to placaju..na stranu sto mogu sebi priustiti za taj novac nesto komfornije..mirnije+neku krpicu..glume nivoo

u pitanju je to da su rodjeni na selu,a zeleli bi da budu rodjeni u beogradu ili nekom drugom vecem gradu...
PAZNJA: ne pricam generalno,vec opisujem one svima poznate posebne sluchajeve:lol:
e sad....
posto ih smara chinjenica da su sa sela(u vecini slucajeva nekog za koje vecina ljudi nije ni chula)
oni rese da se presele u grad....
Savest ih ne grize(sto cale pati na njivi) zato sto su nekim delom ljuti na roditelje sto ih nisu izrodili u gradu....
sela su odavno ispala iz mode...da tako kazem......
tu se javlja komplex :)
dodju u grad.....provedu mesec,dva,tri u gradu....uzmimo beograd kao primer...
onda ih pitas odakle su,a oni kazu iz Beograda....sto se provali da je laz,posto je tu naglasak koji je sve samo nije beogradski...ali oni furaju svoju prichu...oni su beogradjani....
naisla sam na tonu slichnih ljudi,samo ne u bg-u nego u torontu. Naglasak pokazuje da su ko zna odakle,ali kada ih pitas odakle su rodom iz srbije,oni kazu iz beograda :hahaha:
verujem da bi rado rekli da su rodjeni u torontu,ali to vec predstavlja preveliku laz koja je toliko ochigledna...da....ono... :lol:

bez uvrede Cacka i ostalih manjih gradova ali svi znamo da po srbiji nocni zivot se odvija na "STRAFTI" , "KORZOU"...da ne kazem setalistu tj. ulici koja ide kroz sami centar grada
Pa da,mislim da je to jedan od glavnih razloga.
Drugi je i taj,kad im dodju prijatelji iz mesta odakle su,da im pokazu kako su se snasli u velikom gradu,kako im je sve,eto tu,blizu...

hm, pa i ja bih voleo da imam stan u centru bg-a ... bez obzira dal se tamo stalno nešto dešava ili su dešavanja malo izvan centra. Šteta što nemam neku babu koja bi mi ostavila stan tamo negde blizu kališa kad umre :P

pa recimo nisam bio u Cacku od 13.06.2008 :mrgreen:
izvini dzo iz metropole na uvredi ;)

verujem ti na rec da se Cacak prosirio :ok:

pa zapravo čačak i nije to što si ti naveo... Uopšte nema mnogo lokala u toj pešačkoj zoni (koja je btw vrlo skromne dužine za taj grad). I nije tolika gužva kao u kv-u. Kraljevo, on the other hand, ima tu štraftu u centru sa ugostiteljskim lokalima izređanim s jedne strane duž cele ulice + bašte. I to su nekad zvali korzo, sad se to zove "grad" :P

u pitanju je to da su rodjeni na selu,a zeleli bi da budu rodjeni u beogradu ili nekom drugom vecem gradu...
PAZNJA: ne pricam generalno,vec opisujem one svima poznate posebne sluchajeve:lol:
e sad....
posto ih smara chinjenica da su sa sela(u vecini slucajeva nekog za koje vecina ljudi nije ni chula)
oni rese da se presele u grad....
Savest ih ne grize(sto cale pati na njivi) zato sto su nekim delom ljuti na roditelje sto ih nisu izrodili u gradu....
sela su odavno ispala iz mode...da tako kazem......
tu se javlja komplex :)
dodju u grad.....provedu mesec,dva,tri u gradu....uzmimo beograd kao primer...
onda ih pitas odakle su,a oni kazu iz Beograda....sto se provali da je laz,posto je tu naglasak koji je sve samo nije beogradski...ali oni furaju svoju prichu...oni su beogradjani....
naisla sam na tonu slichnih ljudi,samo ne u bg-u nego u torontu. Naglasak pokazuje da su ko zna odakle,ali kada ih pitas odakle su rodom iz srbije,oni kazu iz beograda :hahaha:
verujem da bi rado rekli da su rodjeni u torontu,ali to vec predstavlja preveliku laz koja je toliko ochigledna...da....ono... :lol:

:lol:jeste..nego imam sestru neku dalju iz sumadije koja bi spavala na ulici samo da je centar..nema naglasak..ali kao gadi se narodnjaka:hahaha:pa kao slusa house..zeli biti urbana..kad prolazi pored kafica to je napucan stav..kao sve likove zna..zna ko koja kola vozi..ide autom do maxija nekih 500m od kuce da kupi chips..:dash:zna gde su desavanja po gradu..a ja ponekad onako malo zagrebem ispod te povrsine mozga..kao pitam je nesto a ona ko riba na suvom se pokusava snaci..pa pod pitanje i tu pocrveni kao ne znam:lol:

:lol:jeste..nego imam sestru neku dalju iz sumadije koja bi spavala na ulici samo da je centar..nema naglasak..ali kao gadi se narodnjaka:hahaha:pa kao slusa house..zeli biti urbana..kad prolazi pored kafica to je napucan stav..kao sve likove zna..zna ko koja kola vozi..ide autom do maxija nekih 500m od kuce da kupi chips..:dash:zna gde su desavanja po gradu..a ja ponekad onako malo zagrebem ispod te povrsine mozga..kao pitam je nesto a ona ko riba na suvom se pokusava snaci..pa pod pitanje i tu pocrveni kao ne znam:lol:

:lol::lol::lol::lol:

pa recimo nisam bio u Cacku od 13.06.2008 :mrgreen:
izvini dzo iz metropole na uvredi ;)

verujem ti na rec da se Cacak prosirio :ok:

Ja se ne vredjam uopste. Mene vredja samo kad neko nesto generalizuje...

Nije mogao bas tako brzo da se porsiri, ali u Cacku ima dosta lokala koji nisu na "strafti". Licno i ne pamtim kad sam seo u na pice u lokal koji je na setalistu.

90% misljenja na ovom forumu delim, samo me nervira kad neko pretera sa pricom "svi su takvi". Onaj iz Ducalovica sigurno nece reci da je odatle, nego da je iz Cacka. Ovo ne mora da znaci da i oni iz centra ne moraju da budu manje seljacine. Meni je smesno kad pocne neko da se prepucava po pitanju ko je blizi centru, onaj iz Atenice ili iz Trbusana (za ne upucene to su periferije grada)... Meni je bitnije ko je kakav u glavi, niti se stidim da se druzim sa nekim ko je bas sa sela ako je OK lik ;) A one sa prstom, u nosu ignorisem i gledam samo da meni bude dobro i da se dobro provedem ;)

Poslednja izmena:

Back