Секте у Србији.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ta zena laze...

JS ne funkcionisu tako.

Ni ne dolaze10 ni 5 x nedeljno u istu kucu...

Oni imaju plan gde ce kada ici, ne idu kako kome kad padne na pame
t.

To su podmukle izmisljotine.

I uopste ih ne treba terati. Ako vide da negde ne postoji interes - izvinu se kulturno i odlaze.

Ti si izgleda obavešten samo o zvaničnom načinu delovanja i vrbovanja, praksa ti je strana

Moj otac radi u jednoj firmi koja svoje proizvode već više decenija izvozi na strano tržište. Godine 2001. celokupna pošiljka iz Velike Britanie, Italije i Češke je vraćena, zbog toga što je jedna gospođa u sva pakovanja namenjena za ove tri zemlje ubacila propagandni materijal JS, na engleskom, naravno, a gubitak je iznosio više miliona dolara. To isto je radila i sa robom namenjenom za Srbiju, ali su srećom provalili ko je u pitanju

Jehovni Svedoci su HRISCANI :)

A ne znas ko su Satanisti jel :(

како хришћани кад не признајете Христа за Бога, ево и овде да напишем да сте ви јеврејска секта и да немате везе са Христом који је за вас прво Божије створење.

пс колико је јехова створио малих богова?

sekte prije svega treba hebeno oporezovati jer to nisu nikakve religije vec udruzenja gradjana kojima je potrebna psihicka pripomoc. to sto ne mogu da priznaju da su bolesni i nece da se lijece u dusevnim ustanovama na teret drzave ne znaci da placanje lijecenja koje kakvim nadri iscjeliteljima oslobodjeno PDV-a

Prepisaću sa minimalnim korekcijama to što si napisao:

CRKVE prije svega treba hebeno oporezovati jer to nisu nikakve religije već udruženja POPOVA kojima je potrebna psihička pripomoć. To što ne mogu da priznaju da su bolesni i neće da se liječe u duševnim ustanovama na teret države ne znači da plaćanje liječenja koje kakvim nadri iscjeliteljima oslobodjeno PDV-a

Prepisaću sa minimalnim korekcijama to što si napisao:

Хармоникон.
Ти си очито залутао на овај форум
Пошто видим да имаш овде само 11 текстова, значи да ниси упућен како он функционише.
Зато те молим да не дираш ПОПОВЕ,
или било које свештено лице.:rtfm:

Da li si ti ikada pročitala malo istorije?!
1054.godine nije postojala SPC, i nisu se pravoslavni odvojili, već je katolički Zapad otpao od pravoslavlja

Pa to SPC nije postojala ranije , kako je to onda SPC prava religija?

Rimokatolicka crkva postoji barem od 4 veka... sto je opet ne cini pravom...

a zna se da se Pravoslavna crkva odvojila od Rimokatolicke 1054. to je istorijski podatak.

a zna se da se Pravoslavna crkva odvojila od Rimokatolicke 1054. to je istorijski podatak.

SPC nije religija već organizacija, institucija :rtfm:
Katolička Crkva postoji od 1054.godine, kada se odvojila od do tada jedinstvenog hrišćanstva, to čak i oni priznaju!
Pravoslavna Crkva je nastavila tradiciju starog jedinstvenog hrišćanstva, koju su katolici izmenili umetanjem filioque u Simvol vere, i još nekim dodacima

По теби, права религија су само Сведоци :hahaha::hahaha::hahaha:
Цео свет зна колико је та секта позитивна.:dash:

Хармоникон.
Ти си очито залутао на овај форум
Пошто видим да имаш овде само 11 текстова, значи да ниси упућен како он функционише.
Зато те молим да не дираш ПОПОВЕ,
или било које свештено лице.:rtfm:

Tacno Macak!

Hemarikon je ovde zalutao.

Evo ja cu da ga vodim kuci, znam ja odakle je on....

Sa njima nema rasprave, niti ubeđivanja (subotari i jehovisti). Oni dosledno prate naučeni šablon ponašanja u razgovoru (raznorazne doskočice i kontra-pitanja), i od toga ne odustaju.
Sa njima samo čuvena popina lopata može da radi, i nju veoma dobro razumeju.

Još jednom da ponovim link koji sam stavio na jednoj od prethodnih strana. Ko zna, možda nekome i pomogne. Dugo mi je trebalo da je sklopim u jednu celinu, ali je na kraju ispalo i više nego dobro:

svetosavlje.org - Crkva i sekte

А САД ПОРУКА ЗА КАМИЈА И ОВУ ГРИЛОВКУ И СВЕ ЊИХОВЕ СЛЕДБЕНИКЕ
ПОШТО ИМАМ ТРИ СИНА, ДВА МАЛОЛЕТНА, КОЈИ СУ НА ОЦА ПОВУЧЕНИ И ПЛАШЉИВИ, ПА МОРАМ ВОДИТИ РАЧУНА КО МИ ДОЛАЗИ У ДВОРИШТЕ ИЛИ КУЋУ, УПОЗОРАВАМ ВАС....
УКОЛИКО БИЛО КО ОД ВАС И ВАМА СЛИЧНИХ САМО ПРИВИРИ
БИЋУ ПРИНУЂЕН ДА ЧУВАМ СВОЈУ ПОРОДИЦУ.
ДАКЛЕ
ПОЛОМИЋУ, ТОГА ИЛИ ТЕ, ТАКО ДА ЋЕ СЕКТА КОЈОЈ ПРИПАДАЈУ ЦЕО ЖИВОТ МОРАТИ ДА ГА ГУРА У КОЛИЦИМА И ДА МУ КУПУЈЕ СЛАМКЕ НА КОЈЕ ЋЕ ТИ ИСТИ ДА ЈЕДУ ДО КРАЈА ЖИВОТА..
[/B]

:hahaha: Od cega da cuvas porodicu,od normalnog ulaza ljudi u tvoje dvoriste ? :) Ma opasni su ti JS, najbolje da nabavis jednu zolju,RRB, nikada covek ne moze biti previse na oprezu... :hahaha:

:arrow: :pms:

to je tvoje misljenje

kao sto je cinjenica da se SPC odvojila od Rimokatolicke crkve 1054 .

i umesto hriscanskih doktrina ima paganske kao sto su trojstvo, besmrtnost duse, pakao, cistiliste...

to su sve paganske doktrine i nemaju potporu u Bibliji...

Tako da dikutabilno je to sta je sekta zapravo...

jer prema definiciji sekta je odvajanje od izvornog hriscanstva...

a JS naucavaju izvorno hriscanstvo i time ne mogu biti sekta...

a Jehova je vrhovni Bog pitaj nekog svestenika isto to ce ti reci... ja pitala :zper:

a i u prvom veku pravi hriscani su nazivani sektom... jer ih je bilo malo...

a apostol Pavle vodjom sekte...

tako da pricati o nekome da je sekta ne cini ga sektom :zper:

bye

Е, благо мени девојче, налупета се ти овде к,о Максим по дивизији.

Немој писати о стварима и догађајими о којима не знаш баш ништа.

Препорука : Синоћ је баш било симпатично мување са Камијем, били сте заиста слатки.Па боље наставите тим путем, него да се овде брукате док износите којекакве глупости.

to je tvoje misljenje

kao sto je cinjenica da se SPC odvojila od Rimokatolicke crkve 1054 .

i umesto hriscanskih doktrina ima paganske kao sto su trojstvo, besmrtnost duse, pakao, cistiliste...

to su sve paganske doktrine i nemaju potporu u Bibliji...

Tako da dikutabilno je to sta je sekta zapravo...

jer prema definiciji sekta je odvajanje od izvornog hriscanstva...

a JS naucavaju izvorno hriscanstvo i time ne mogu biti sekta...

a Jehova je vrhovni Bog pitaj nekog svestenika isto to ce ti reci... ja pitala :zper:

a i u prvom veku pravi hriscani su nazivani sektom... jer ih je bilo malo...

a apostol Pavle vodjom sekte...

tako da pricati o nekome da je sekta ne cini ga sektom :zper:

bye

е па стварно си тврдоглава.

sekta (lat. secta od sequi)
manja verska stranka ili manje udruženje koje se odvojilo od neke veće, vladajuće verske stranke; jeres.

Sekta koja je danas poznata kao Jehovini svedoci je započela svoju delatnost u Pensilvaniji 1870. godine kao biblijski čas koji je započeo Čarls Tejz Rasel. Rasel je nazvao svoju grupu "Biblijska grupa Milenijumskog praskozorja." Čarls T. Rasel je je započeo da piše seriju knjiga koje je nazvao "Proučavanje Svetog Pisma," koja je stigla do šest tomova do kraja njegovog života i koja sadrži većinu teologije u koju Jehovini svedoci danas veruju. Posle Raselove smtri 1916, Sudija J.F. Raderford, Raselov prijatelj i naslednik, napisao je sedmi i poslednji tom u seriji "Proučavanje Svetog Pisma", "Završena Misterija," 1917. godine. Biblija Kule stražara i Traktatorsko društvo su osnovani 1886. i ubrzo su postale mehanizam kroz koji je pokret "Proučavanje Svetog Pisma" započeo da širi svoj pogled na druge. Grupa je bila poznata kao “Raseliti” do 1931 kada, zbog raspada u organizaciji je dobila drugo ime “Jehovini svedoci.” Grupa od koje iz koje je rascep nastao, je postala poznata kao “Biblijski studenti.”

и сад ти опет и опет нама причаш о некаквом изворном хришћанству.

знаш ли шта значи реч канон?

кад је јехова врховни бог, опет те питам колико има богова?

Meni je prva komsinica,kucja do moje u JS.Ne vidjam je cesto ali kad je sretnem,pita me ona--Je li,kako ti stojis sa bogom?:rotf: Ja joj odgovorio---Videli smo se proslog vikenda.Sve je ok.Nista od Armagedona u skorije vreme.:lol:I ona se smori.
Malo je frik al je simpaticna skroz.

jer tema nisu sekte nego JS
Ja ne znam u chemu je problem. Ako ste u pravu mozete da se odbranite i od 500 tema. A argumentum ad hominem ignorishite, jer cje ga i drugi pametni koji chitaju prepoznati.

Ali eto npr. ignorishete saleta na mnogim temama (evo i njegovo zadnje pitanje na ovoj temi), racionalna pitanja, pitanja o vashim uvjerenjima (koja nikako nisu lichni napad na nekog od vas) a to vam ne ide u prilog :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back