Seda kosa, da ili ne?

86bogomoljka

Legenda
Poruka
51.395
Јуче сам на кружном току пустила једног дедицу да пређе пешачки, а коса као испрана Марџ С. Људи, оно је плаво! Плаво као слова на форуму.

• Haha
Reactions: Red

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.686
Јуче сам на кружном току пустила једног дедицу да пређе пешачки, а коса као испрана Марџ С. Људи, оно је плаво! Плаво као слова на форуму.
Deda se sigurno zeznuo kao ja pre dvadesetak godina kada sam se farbala u baš svetlo pa prvo blanširala a posle toga stavljala neku od onih belih.
I tako na jednoj italijanskoj farbi za kosu pisalo na prevodu intenzivno plavo. Ja kupila i premazala preko blanširane kose kad ono indigo plavo, baš baš plavo... Ebo ih prevod. Posle sam morala u neku pepeljastu da se ofarbam da to ublažim.

Miris Pokošene Trave

Buduća legenda
Moderator
Poruka
26.419
568E7629-B7B4-4850-A775-326B57152BD8.jpeg

Ipak sam danas ofarbala
Jutros sam iscupala ovu sedu dlaku

😭

2597A86F-7CC9-4ADE-89F8-73B88A5F5EBB.jpeg

eveline

Elita
Poruka
19.057
Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
ne ne i ne
ja ni svojoj tetki od 85 godina ne bih dala da pusti sedu

• Podržavam
Reactions: Red

Darth Vader

Buduća legenda
Banovan
Poruka
28.402
Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
Seda kosa kod žene je odbojna.

Poruka
8.037
Да људи природно не седе, најнормалније би било офарбати косу у сребрну/сиву/белу боју, подједнако као и у плаву, црвену, бордо, лила, црну, тегет, итд. Али авај, седа коса је знак старости, без обзира на то што велики број људи почне већ око двадесете да седи, а неки већ потпуно оседе и пре тридесете, па тако неки нису у стању да раздвоје старост од седе косе.