...Nema tu neke posebne priče. Misim nije se ništa desilo. Ja sam inače
serijski monogaman, pojam koji sam na Forumu naučio; mada sam vazda sa željom da budem jedaredno monogaman. Dakle imao sam devojku koja me je čekala iz vojske, mada verujem da je i to bio neki njen trip i trendi odluka, u fazonu eto baš oću da budem devojka koja čeka momka iz vojske. Misim, da ipak ne izgledam suviše kritičan i prema sebi i prema njoj, znam da me veoma pamti, kao i ja nju.
Kao uvod u priču koja sledi, nedavno to pomenuh nekom - kada sam u bolnici, uglavnom sam u takvom stanju da sam em sam sebi jadan, em se osećam nikako, em mi ne pada na pamet da bih se mogao takav bilo kome svideti, te ni medicinske sestre nikad nisam posmatrao kao predmet požude ili verovao da mogu da im se svidim.
Ovo što rekoh zapravo nema veze sa onim što hoću da ispričam nego je samo primer za ono što će u priči doći na red.
Dakle, zahvaljujući određenim kapacitetima pouzdanosti i intelekta prvo sam postao ćata, a potom sam bio jedan od retkih koji je iz jedinice koja je imala dvanaestomesečnu obuku uspeo da dobijem
otkomandu; najpre u razglas kasarne, što mi se činilo kao super mesto, ali sam ukapirao da sam zarobljen jer nigde ne mogu da mrdnem stalno puštajući muziku, kojekakva obaveštenja, prvi se budeći za trubu i poslednji ležući posle trube, bez slobodnog dana; znači faca ko Čola, al bez života.
E onda sam, ne sećam se kako, verovatno spletom sličnih okolnosti, prešao u
ekspediciju. To je, da pojasnim, poštanska služba.
E to je bila prava stvar. Tu si prava faca, ona iz senke, ko Beba Popović. Ono, bezbednjaci te konsultuju, svi zavise od tebe, svi te vole, svaki dan poslom ideš u grad, ko god dobije paket moraš da ga otvoriš pred njim, a on srećan daruje deo svog kolača koji kasnije deliš sa drugarima. Moram reći, iz bogatog iskustva, da su Slovenci bili najveće stipse, misim oni koji šalju. Brate Slovenac kad dobije paket, on je pun nekog suvog keksa i gluposti. Takođe neskromno mogu da dodam da sam ja dobio najbolji paket koji sam video, od strica iz Sremske Mitrovice. Znači kakve su to kobaje bile, one polusušene, kakva šunjka, kakva slanina, salčići, štrudla.
Naravno, kada nekom pošalju alkohol, to je kažnjivo, na licu mesta se prosipa. Znam, gad sam, bio sam mlad i u sistemu; ponekad sam govorio razrogačenih očiju gušteru da nije ni svestan da može da najebe zbog toga, ali da vidim da je dobar momak, neka ide, samo neka ide, ja ću da sredim stvar da sve prođe u redu.
Posle se napijam deset dana od litre loze kakvu u životu nisam pio i pevam u pustom hodniku za vreme požarstva ''oprosti mi pape ća sam druge sluša, ja sam pape isti jer sam život kuša''.
Elem, otidoh po običaju daleko od teme, tj. od Aide. Rekoh već da sam svaki dan odlazio u grad, u poštu, da preuzmem šta je dolazilo za vojsku. Istim poslom su dolazili i drugi, iz nekih firmi, ovo ono. Među njima je bila i Aida, onako zgodnjikava, suvopičasta, kratkokosa, plavooka, tu negde mojih godina.
Pričala mi je kako joj se sviđam, kako sam joj lep, kako joj se sviđa kako mi stoji unifoma, kako joj je srce puno kad nas vidi onako ko kupus natrpane u kamionu gde nas voze negde u uniformama. Interesovalo ju je sve o meni, želela da se viđamo. Meni je sve to u svetlu onoga što ranije ispričah bilo pomalo friki. Nisam joj baš verovao.
Nisam verovao ni kada je došla da me isprati kada sam se skidao, opet mi rekla da sam lep i pitala me da li ćemo se ikada videti, mada sam bio u petstokecu i beloj košulji podvrnutih rukava.
Evo i slika iz ekspedicije. Nije neka, ali tek onako, da upotpuni priču: