електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
Jeste, ja sam mislila da niko ne zna za sokole.
Bio i deda i baka i stričevi i ujaci i tata. Cela tatina familija. Deda je zapravi bio jedan od osnivača sokolskog društva.
Те старе слике су сјајне.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste, ja sam mislila da niko ne zna za sokole.
Bio i deda i baka i stričevi i ujaci i tata. Cela tatina familija. Deda je zapravi bio jedan od osnivača sokolskog društva.

Upravo sam na FB opet zahvaljujući mom stricu, ugledala fotku moga dede Milorada u uniformi.
Fotka je stara oko 90 godina i napravljena je za pasoš.
![]()

.. Tu me desetak žena bolničarki napalo, počeli da me psuju, da sam četnik, fašista, jedna raširi prste kao da hoće da mi iskopa oči. Suze mi tada udariše na lice od bespomoćnosti. Zamolim jednu ljekarku iz našeg stacionara: Branka, vodi me odavde, bolje da crknem kraj kontejnera nego ovdje da ostanem. Možda mi je to i život spasilo. Potporučnik Bogdan, moj pobratim, još mi je ranije ostavio broj telefona svog tasta i tašte i ja ih zamolim da me prime. Ej, čovječe, oni su mene nepokretnog primili, na rukama me na peti sprat iznosili, njegovali, prebacivali u druge stanove iz straha od premetačine. Nekim lukavstvom su mi sredili i pasoš i tako sam preko Mađarske stigao u Tuzlu.
kao i kompletan stajling čini mi se yassa sportske kolekcije koja je tada opremala JNA,
Upravo sam na FB opet zahvaljujući mom stricu, ugledala fotku moga dede Milorada u uniformi.
Fotka je stara oko 90 godina i napravljena je za pasoš.
![]()

Pradeda je najlepši na fotki.e zaboravna sam.evo onda pradede sa mojom cukunbabom
![]()
Zato i kažem da se nadam jer se pred svetom pokazala kako treba. A šta je bilo u četiri zida, to svet ni ne može ni ne treba da zna.kazu da nije.bila je gospodja i nije htela da pravi frku.sad ko zna sta je istina
Zato i kažem da se nadam jer se pred svetom pokazala kako treba. A šta je bilo u četiri zida, to svet ni ne može ni ne treba da zna.

Ma šta ima veze, sad kad je pod crnom zemljom može i potop da bude. Ko Tito.da je znala da ce joj praunucica prepricavati i svoj i njen zivot na forumu,verovatno bi prackom opalila dedu ravno u celo![]()
Znam da u osećanju koje delim se tobom i koje sam zbog toga preneo, sigurno sa određenim osećajem krivice i nelagode delujem kao uskogrud i licemeran prema tom nekom razumevanju sveopšte patnje što ga sebi pripisujem, ali su mi nekako imena ljekarke Branke i pobratima Bogdana bila prilično upadljiva u celoj priči o njegovom preživljavanju.Čini mi se najupečatljiviji detalj iz odlomka koji si citirao...jezivo, turobno a u isti tren vreme prepuno najvećih plemenitosti..rat je ubedljivo najpreciznija selekcija ljudskih karaktera,
dobrote i zla.
ps. šorcić mi se dopadakao i kompletan stajling čini mi se yassa sportske kolekcije koja je tada opremala JNA,
a i primetno je da na dragog kolegu nije negativno u smislu linije i skladne građe uticala prečesta konzumacija čuvenih SDO obroka po raznoraznim terenskim aktivnostima![]()
Fantastična fotografija. Jedna od najboljih koje sam igde u poslednje vreme mogao da vidim, kao i naredne koje si postavila.sjajno alisa,mozda sam postavljala pa se izvinjavam . ovo je moj pradeda na solunskom frontu.
![]()
Juliane, moram da napišem, znaš da bih ja na dupe progovorila, ne mogu da ćutim.
Dok čitam tvoje pisanije, nalaktim se ispred monitora pa se malo smeškam, malo mi krene suza, malo zijam u čudu, osećam se kao čedovište koje sluša nekog čiču punog uspomena koje ume slikovito da priča. Hoću reći, u tim trenucima se osećam nekako mlađahno, kao derle koje ništa ne zna o ovom svetu, to je tako lep osećaj, vratiš me u detinjstvo i ona lepa, teška, ali "topla" vremena. Hvala ti.![]()
Čika Juliane.![]()
Ja previše pričam, ali kad neko stariji, uman, staložen i strpljiv za mene, počne da priča, taj respekt jednostavno me obuzme i tada prestajem da pričam, pretvorim se u uho i slušam sa interesovanjem. Stariji ljudi mi nikad nisu bili dosadni, uvek imaju šta da kažu, a ja volim te životne priče.aaa, zadrzaste me ljudi, al nie mi zao.. fenomenalne fotke, odlicne julijanove price
- - - - - - - - - -
e bravo.. i ja sam tako voleo da sednem necujan negde sa strane i da slusam starije kad pricaju.. i sad vise volim da slusam nego da pricam.. narocito ako neko zanimljivo prica kao nas julijan