Secret garden.

Је л' те то Јулијан подсетио на прадеду Солунца? :lol:
:(

To što ste vas dve trenutno i zauvek u najboljim godinama, to što ste rasle dok niste procvetale, a zatim ostale tako raskošne, ali svakom novom godinom sve bujnije mirišući, to što u telima devojčica oplemenjenih zrelošću žene gajite ono iskonsko u sebi, dete koje voli da se igra - ne znači da treba da se posprdate s nama starijim građanima.
Nije lepo.

vidis julijane, sad si moderan, kazu mladi retro... cak se i bedzevi vratili u modu :D
E moj alale, nemoj mi zameriti, ali nekako volim da svaki kontakt sa tobom iskoristim da ispričam neku pričicu i dam nepotrebnu pouku -
Naime, povodom ove tvoje izjave, moram da ti kažem da sam vazda bio moderan, kako u to vreme, tako i danas, a da je retro bilo u modi u svim vremenskim epohama.

Grombi kaput, u koji sam obučen na onoj fotografiji, nosio je moj otac još pre nego što će upoznati moju majku, a naočari su, ma koliko izgledale futuristički, takođe bile u vlasništvu nekog od mojih krvnih srodnika još u vreme mog rođenja.
Znači, to je i tada, kad sam imao 15 godina, bilo retro.

Što se tiče bedževa, sad ću ispričati jednu priču o tome kako sam svom pokojnom ocu pored toga što sam mu uzeo grombi kaput, napravio još jedan belaj. Ne znam dal sam ovo možda već pričao, ali oprostićete mi ako jesam, pošto se nalazim u godinama kad su ljudi skloni da se ponavljaju -

Dakle, moj u ovom postu već dvaput pominjani tata je bio jedan ugledan čovek, što bi se reklo rukovodilac jedne značajne firme, ali je, bez obzira na to, na posao svakoga dana uredno išao gradskim prevozom. Lepo ujutro uđe u krcatu osamdestrojku, pa sa Novog Beograda kroz ceo grad klaj klaj do Crvenog krsta.

I tako se on jedno jutro probudio, umio, obrijao i obukao najlepše odelo, pa stavio kravatu, te krenuo na posao, verovatno usput ćaskajući sa komšijama i pričajući sa ljudima sa kojima se svakog dana sretao u busu.
Tek su mu negde oko 12 sati, pred neki važan sastanak, napomenuli da možda ne bi bilo loše da sa revera poskida bedževe Mednesa, Spešlsa i Bad Menersa koje sam veče pre toga nakačio pozajmljujući njegov sako da budem lep za koncert u SKC-u.

Nije bio mnogo ljut na mene. Čini mi se da je to nekako više smatrao svojom greškom, jer nije obraćao pažnju na detalje i na činjenicu da živi s tinejdžerom.

I još sam nešto, alale, želeo da ti pokažem:
misssim, o cemu pricamo
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10755068&postcount=299

To je napisala tvoja drugarica, koja je nepunih šest meseci mlađa mene. I kad ona napiše isto što i ja, onda je to in, a kad je to u mojoj interpretaciji onda se radi o dodvoravanju vama mlađim naraštajima.
Nije lepo ni od tebe. Očekivao sam od ovih balavica Hellen i pričalice takvo nerazumevanje, ali od tebe nisam. Moram to da ti kažem, pa nek pukne prijateljstvo ako je tako suđeno.

Grombi kaput, u koji sam obučen na onoj fotografiji, nosio je moj otac još pre nego što će upoznati moju majku, a naočari su, ma koliko izgledale futuristički, takođe bile u vlasništvu nekog od mojih krvnih srodnika još u vreme mog rođenja.
Znači, to je i tada, kad sam imao 15 godina, bilo retro.

И ја сам у 8. разреду (1983) ископала мамин црни громби капут из 1963. и носила га све у шеснаест! Другарице ми се смејале да изгледам ко баба, а ја сам га обожавала.....(само је био тежак:confused:)

Хехе, наћи ћу негде слике....;)

i ja čuvala nekad moju prvu svesku iz prvog osnovne...kockasta,obične narandžaste korice
(tad je sveska sa šarenim koricama bila ideal...rijetki su je posjedovali) i na prvoj strani prvi crtež kućica,cvijeće i ograda...ali negdje je u toku godina netragom nestala...:confused:
voljela bih je sad pregledati više nego išta...

evo je ta sa narandzastim koricama :)

a vidi ovo, ko bi rekao da su i ovakve postojale tada

a ovo je moj cale napisao kad je valjda ukapirao da smo matematika i ja smrtni neprijatelji :lol: a sveska je ukoricena u pak papir :p

i sad vidim da sam od keve donela sveske sa nekim zvrljotinama a one koje sam htela nisam :confused:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, mladost i neiskustvo me krase :lol:
šta vam je grombi kaput? Jel ono što se zove i "đubretarac" ?

Ako može neka detaljnija slika, molim :D
E vama deci stalno nešto treba da se objašnjava. Stalno nešto zapitkujete -

http://www.crombie.co.uk/p/Category_Men_Coats/1681.htm

Naravno, kaput na meni nije bio pravi grombi, ali se taj kroj i ta vrsta teških kaputa tako zove. Mislim, kod nas se zove grombi, a ne krombi. Verujem da to primećuješ.

''The Crombie coat has become legend, so iconic it has become, they named the style in its honour.''

Пролеће 84. у мамином громби капуту из 63. (женски крој) ;)

grombikaput.jpg

Ajd i ja da se okačim ovde....
Pre 25 godina, Trpanj :heart:

.... ko neko siroče :lol:

да ли само ја не видим ову слику? желим помоћ модератора.
иначе био сам у том трпњу као клинац, сећам се само трајекта плоче-трпањ, камене хриди, неког албума са сличицама и негостољубивих западних суседа.

да ли само ја не видим ову слику? желим помоћ модератора.
иначе био сам у том трпњу као клинац, сећам се само трајекта плоче-трпањ, камене хриди, неког албума са сличицама и негостољубивих западних суседа.

E pa Mile ja obrisala sliku :)
Imam puno slika iz Trpnja, svojih prvih 7 godina sam letovala tamo, malo u kampu, malo u privatnom smeštaju....

Back