Secret garden.

a njen tata je vaspita po igricama
"ako te neko dira isto je kao u zeldi,moras da mu vratis i pobedis"

Pa tako treba.
Mi smo vaspitavani po Pepeljugi i po Snezani. Budi dobar, cuti, trpi i onoga ko te mrzi i imaj cilj: Princa, a kad Princ dodje tu je kraj, potpuna sreca. Sta se ima vise ocekivati od raskosne svadbe i bogatog i uticajnog muza. :roll:
To je trebalo biti zabranjeno pricati deci, posebno onoj koja su imala bujnu mastu i verovala da su bajke poucne i da dobro uvek pobedi zlo.
Izvinjavam se sto odstupih od teme, nisam kriva, podstakao me Lindin muz. :)

Ми смо одрасле на епским песмама! :)
И на руским бајкама, тако да нисмо научиле да чекамо принчеве...и јако ми је драго!

Део из бајке ,,По штукиној вољи'' који волимо и цитирамо до дана данашњег је, кад Јемељу питају зашто је погазио силан свет, он каже:,,А што су се под санке гурали!?'' :rtfm:

Мислим да је та реченица оставила утисак на нас.
Кад ми се неко гура под санке, згазићу га! :ok:

Mene ove salvetice proslavile u drustvu a imala sam mnogo, na stotine sam sacuvala kcerki. Njoj naravno ne znace ni blizu kao sto su znacile meni ali drago mi da ih cuva.

Imam i ja ovakve salvete, imam i neke svilene, njih sam nasledila od jedne tete koja me mnogo volela :heart: moram da ih izrovarim...

Moj tata čuva za unukU (odlučio je da će biti žensko :roll: ) moje knjige - Diznijeve bajke, sva 4 dela, Poletarac, sve 4 knjige, žutu knjigu sa pesmama čika Jove Zmaja... :heart: :zaljubljena:

Mene ove salvetice proslavile u drustvu a imala sam mnogo, na stotine sam sacuvala kcerki. Njoj naravno ne znace ni blizu kao sto su znacile meni ali drago mi da ih cuva.

kad sam videla sliku na ovoj salveti...
sad mi se bas crta olovkom i drvenim bojicama, sto godinama nisam, ziveci u svetu odraslih, gde vreme sabija crna rupa...
a nekad sam sedela pored mora i slikala zalazak sunca, bojicama saturn 64kom :)
secate li se saturn bojica?

• Podržavam
Reactions: ®
kad sam videla sliku na ovoj salveti...
sad mi se bas crta olovkom i drvenim bojicama, sto godinama nisam, ziveci u svetu odraslih, gde vreme sabija crna rupa...
a nekad sam sedela pored mora i slikala zalazak sunca, bojicama saturn 64kom :)
secate li se saturn bojica?

Daaaaa, teget kutija, sa rupom na sredini! Najjače bojice!
Jel skupljao neko mirišljave gumice?

Аха, моја сестра их је сакупљала....:) Још увек су у кутијама од бомбоњера у мом подруму....:D

Нису, нажалост! :sad2:
Време је да сазнаш да их је твоја сестра позајмила ћерци пријатељице пре пар година, с тим да их ова врати за две године, али су, наводно, страдали у неком прокишњавању..
Сори, Хелен, нисам нашла бољи начин да ти ово кажем...:zag:

Време је да сазнаш да их је твоја сестра позајмила ћерци пријатељице пре пар година, с тим да их ова врати за две године, али су, наводно, страдали у неком прокишњавању..

:rotf::rotf::rotf:
Kakav suptilan način za reći. :lol:

Ми смо одрасле на епским песмама! :)
И на руским бајкама, тако да нисмо научиле да чекамо принчеве...и јако ми је драго!

nama je ćale recitovao ''starca vujadina'' i tako te epske, što ti kažeš....
a sama sam čitala sve moguće bajke...uvek je bilo napeto i uvek je imalo srećan kraj. :D

:eek:

:sad2:

:besna:

prva slova :p
sto mi je slatko kad sad gledam ovu svesku. zar je moguce da sam nekada bila tako mala :lol:
i vidim sad u svesci da sam slovo "ш" pisala bez crte a bila sam uverena da smo ucili da se pise sa crtom.

sine, baš si lepo pisala
ja sam imala mnogo gadan rukopis
ali, pazi, oni su nas terali da kosa-tanka-uspravna-debela običnom olovkom
da bih ja tek gooodinama kasnije shvatila da to ima neke veze sa tim kako curi mastilo iz pera
smešno =)

keva sacuvala, kod nje su. imam nekoliko iz srpskog, iz matematike i engleskog. od I do IV razreda. a secam se kako sam joj nekoliko puta govorila da ih baci (kad sam bila u fazi bacanja svega). sad mi je drago sto me nije poslusala. :p cek da vidim da li ima jos nesto interesantno u svesci.

Bio sam vam opet tamo odakle me pošalju s gepekom punim neprskanog paradajza, domaćih pilića i koječega još. A usput redovno prošvercujem raznorazno seme da bih ga zasadio ovde, u bašču.
Fotografisao sam svašta, a imam i nekih priča. Ali sve ću to malo-pomalo da plasiram jer mi je već dobronamerno ukazano da sam opširan, što bi drugim rečima značilo da smaram.
Ma svašta sam našao. Slikao sam gomilu crno-belih slika. Imam i jednu kad sam bio u vojski.

Elem, za ovu priliku prilažem fotografiju grombi kaputa. Da Filka nauči šta se nosilo u davna vremena:

A imam i nagradno pitanje za malo starije i one koji se osećaju tako.
Pitanje glasi - kako se zove odevni predmet sa donje fotografije?
Mism, znamo da se zove vetrovka; to ako je neko poželeo da se napravi pametan - ali kako je ta vetrovka nazivana u žargonu?

Evo, sad sam premerio koliko napisah. Sa ovim sad ima osam kratkih redaka i dve fotke. Dovoljno.

Back