Savremene žene i organizovana religija

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugo, ovo su neka sasvim drugačija vremena od osamdesetih i devedesetih kad je narod mogao da se oduševljava svim i svačim iz stranih i dalekih zemalja;
Ovom ovde podneblju kao da je bilo najvažnije da prigrli sve što mu se servira iz sveta, misleći da je sve bolje i lepše nego ovo što imamo.
Dobro. Tebi je ok položaj žene u religiji kojoj pripadaš? Mislim, to je tema,
a ne strah od nepoznatog i sujeverje.

U suštini, do zakona privlačenja ćeš doći kroz bilo koje učenje. Jedino što
je redosled drugačiji. Ovde prvo čuješ za zakon privlačenja, pa onda
shvatiš da to za tebe ne radi i da treba pre toga gomilu stvari koje ti ne
služe počistiti. A tamo prvo počistiš što ti ne treba, pa dođeš do razumevanja
šta znači da je um preteča svih stvari.

Dobro. Tebi je ok položaj žene u religiji kojoj pripadaš? Mislim, to je tema,
a ne strah od nepoznatog i sujeverje.
Položaj žene (i muškarca) u zdravoj porodičnoj i društvenoj sredini mi je ok, bez obzira kojoj verskoj zajednici da pripada.
Ako to ne prepoznajem u svojoj porodici ili društvu, a videla sam žive i dobre primere, što znači da nije nedostižno, napraviću za sebe toliko da mogu da se sklonim od svih nepravilnosti koje mi otežavaju opstanak.
Jedno je život u veri, a drugo zastranjivanje, prelest i fanatizovanje, a nažalost, toga ima u svakoj orjentaciji. Čula si za ono: " Veći katolik od Pape...";
U tome je problem. Čak i na forumu se busamo i deklamujemo citate iz Biblije, a neretko su nam sveštenici nedovoljno veliki vernici. To je kad deca hoće da budu otac i majka svojima, kad žena hoće da bude muž, muž nema pojma više šta da bude... ali i to je predočeno kao nešto što će da se desi, i dešava nam se upravo.

Drugo, ovo su neka sasvim drugačija vremena od osamdesetih i devedesetih kad je narod mogao da se oduševljava svim i svačim iz stranih i dalekih zemalja;
Ovom ovde podneblju kao da je bilo najvažnije da prigrli sve što mu se servira iz sveta, misleći da je sve bolje i lepše nego ovo što imamo.
A hriscanstvo je inače srpska religija.. 🙄

Evo primjera,u većini religija zabranjen je abortus,seksualni odnosi prije braka,propagira se čednost i niz drugih vrlina,svaki pripadnik te religije dužan je da se pridržava tih pravila,inače će biti pozvan na odgovornost,tj.polagaće račune zajednici kojoj pripada.Moderna žena današnjice u svojoj genijalnosti sve češće odbacuje dogme starih religija i priklanja se novim duhovno-religioznim pokretima,u kojima su pravila ponašanja izuzetno fleksibilna i daju širok prostor za kršenje istih,posebno u domenu seksualnih devijacija,koje su omiljena ženska razonoda.
'El si sad razumjela šta je odgovornost?
Samo kad muška razonoda nisu...🙄

Back