Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 63.498
Ma, sve se preokrenulo naopacke.greh gordosti, najgori od svih![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma, sve se preokrenulo naopacke.greh gordosti, najgori od svih![]()
Da se podsetimo malo Eremitinih i Marlonovih postova iz davne porslosti...mozda u njima lezi odgovor iz vremena kad smo bili pametniji i/ili manje sludjeni?Imam utisak da kroz ovu temu provejeva ideja da sama pripadnost nekoj od „organizovanih religija" čini čoveka odgovornijim, zrelijim, požrtvovanijim i šta ti ja znam od nekih tamo hedonista koji traže trenutno zadovoljenje.
Ovo u praksi jednostavno uopšte nije tačno. Ogroman broj, npr, deklarativnih pravoslavaca su tradicionalisti i konformisti koji o svojoj veri blage veze nemaju - a da ne pominjemo neke ružne reči koje su u direktnoj vezi sa ispravnim tumačenjem vere, kao što su teologija i filozofija - i idu u crkvu jer „tako treba“, „valja se“, „to svaki Srbin mora da radi“, ne rade na crveno slovo da ih Bog ne pokosi munjom, itd, itd. Štaviše, upravo takvi koji su u ogromnoj većini smatraju ljude koji stvarno pokušavaju da žive u veri, drže se onoga što ona nalaže i celog života uče o njoj, sektašima i da nešto nije u redu sa njima. I, naravno, takvi vikend-pravoslavci će prvi da sole pamet svima o nekakvom moralu i hrišćanskim vrlinama kojih se sami nikada ne pridržavaju. A uglavnom su sami oličenje hedonizma - u onom najgorem smislu te reči - po kome pljuckaju stalno.
I ne znam u kom tačno sistemu vrednosti su takvi ljudi iznad, npr, neke žene koja je našla sebe u jogi ili bilo čemu drugom i stvarno veruje, pridržava se i trudi se da živi po tim principima koji je ispunjavaju?
Ако ставимо фокус на разлог за ову "одредбу", види се да је чисто практичне природе, мада данас углавном формалне, као што ни мушкарци не би требали ићи у цркву у кратким хлачама и атлетској мајици.Šta je to tako revolucionarno kada žene moraju pokrivene glave u crkvu da ulaze?
Ne bih se usudila da kažem da se žene više okreću duhovnostiMogu samo da ti odogovorim pitanjem zašto se žene više okreću duhovnosti.
Zašto se muškarci više okreću bildovanjem i borilačkim veštinama?
eh žene,pa traže njima praktičnije i korisnije,teško da bi se mučile odgovornošću van porodiceNe bih se usudila da kažem da se žene više okreću duhovnosti
od muškaraca. Kažem da više odgovore traže van tradicionalnih
religija.
Ne bih se usudila da kažem da se žene više okreću duhovnosti
od muškaraca. Kažem da više odgovore traže van tradicionalnih
religija.