Savez za Srbiju: Režim u panici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ti si kao neki Pekicevac sada ? 😆

Vidu stavili da im bude paravan za časne namere, jel...haha Vučićevi pučisti...pukli ste , jedan bojkot izbora niste izdržali.
Tačno u podne u Vrnjačkoj Banji [Tema: Pekić]

May 27, 2014 od Vida Ognjenović

Piše: Vida Ognjenović Te večeri negde krajem januara 1992, u Vrnjačkoj Banji, gde smo Pekić i ja bili na nekom političkom skupu, najviše smo razgovarali o filmu Tačno u podne. Tema se nametnula slučajno, jer smo sutradan u podne u tamošnjoj biblioteci imali zakazan zajednički književni nastup. Književno veče tačno (...) https://fenomeni.me/tag/borislav-pekic/page/6/
 
“Srpska opozicija”: Savez za Srbiju postaje širi i labaviji

Na srpskoj političkoj sceni uskoro bi trebalo da bude formiran novi politički blok, pod radnim nazivom "Srpska opozicija", u koji bi kolektivno ušle članice Saveza za Srbiju i niz drugih regionalnih i lokalnih stranaka i pokreta koje su bojkotovale izbore, nezavisno od ideoloških opredeljenja. Kako saznaje Nova.rs, ideja je da članice novog opozicionog saveza imaju veću autonomiju, nego što je to bio slučaj unutar SzS, a prvi sastanak šire opozicije na kojoj će se o tome razgovarati biće održan sutra.

https://nova.rs/politika/srpska-opozicija-savez-za-srbiju-postaje-siri-i-labaviji
To je jedino bitno a ne Vidojka i ekipa...
 
Tačno u podne u Vrnjačkoj Banji [Tema: Pekić]

May 27, 2014 od Vida Ognjenović 0 komentara

Piše: Vida Ognjenović Te večeri negde krajem januara 1992, u Vrnjačkoj Banji, gde smo Pekić i ja bili na nekom političkom skupu, najviše smo razgovarali o filmu Tačno u podne. Tema se nametnula slučajno, jer smo sutradan u podne u tamošnjoj biblioteci imali zakazan zajednički književni nastup. Književno veče tačno (...) https://fenomeni.me/tag/borislav-pekic/page/6/

Akrep Vida... Idi u banjicu baba...koriste te preletaci.
 

Akrep Vida... Idi u banjicu baba...koriste te preletaci.
1593529545700.png


Korespondencija kao život (priredila Ljiljana Pekić; predgovor Predrag Palavestra; Solaris, Novi Sad, 2002) izbor je iz Pekićeve prepiske sa prijateljima, književnim saveznicima i raznomišljenicima, a obuhvata period od 1965. – to je za pisca ona prevažna "godina nulta" u kojoj se napokon pojavila prva Pekićeva knjiga Vreme čuda – pa do poznih osamdesetih. Na Pekićevom, pak, stranstvovanju ne insistiram slučajno, jer glavnina objavljene prepiske ipak potiče iz perioda od 1971. pa nadalje, kada mu je razmena pisama sa prijateljima u Beogradu i drugde postala, između ostalog, i svojevrsni erzac za dotadašnja intenzivna druženja, Pekiću najpodobniji način da ostane u suštinskoj vezi sa domicilnim okruženjem, a da se blagotvorno liši svih njegovih smarajućih nusefekata. Knjiga se proteže na zavidnih 619 strana, i u njoj je sva sačuvana prepiska sa petnaestoro pisaca (Nikola Milošević, Borislav Mihajlović Mihiz, Miodrag Bulatović, Danilo Kiš, Mirko Kovač, Filip David, Đorđe Lebović, Dragoslav Mihailović, Predrag Palavestra, Slobodan Selenić, Pavle Ugrinov, Vuk Krnjević, Radoslav Bratić, Vida Ognjenović, Vladeta Janković, plus jedna davna zalutala pesma Matije Bećkovića, posvećena i lično uručena piscu Arsenija Njegovana) uz tek minimalne (i prigodno označene) "cenzorske" intervencije priređivača, tamo gde je Pekić ili neko od njegovih sabesednika upotrebio preterano "grubu reč" – što je u privatnoj prepisci više nego legitimno – ili gde se radi o isuviše osobnim, intimnim stvarima koje bi (još) nekoga mogle povrediti. (...)
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=342867
 
Još je gore što je tu bio i Veselinov...fuj! To važi još za neke.

Ali takva su vremena bila, svašta je sebe onda nazivalo opozicijom kao što je to slučaj i danas.

Lično mi je žao što onda nije pobedila tehnokratija umesto pravnika i pisaca koji se nisu pokazali dostojnim vladavine Srbijom.
 
1593560936400.png



1593560970500.png


Ona je uputila pismo podrške delu demokrata koji organizuju nove izbore u Demokratskoj stranci

Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU Tanja Fajon podržala je struju u Demokratskoj stranci suprotstavljenu aktuelnom predsedniku stranke Zoranu Lutovcu. Ona je, naime, poslala pismo podrške Vidi Ognjenović, koja je predsednica organizacionog odbora za održavanje unutarstranačkih izbora.
Ovakav potez Fajonove je posebno zanimljiv imajući u vidu da su se Lutovac i lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas mesecima pozivali na njenu podršku.
lg.php

Fajonova je, podsetimo, u više navrata javno podržavala opozicioni SZS Dragana Đilasa i nije krila svoju privrženost oštrom kritikovanju vlasti. Sada je, iznenadno, povodom dešavanja u DS stala na stranu koja je suprotstavljena Lutovcu i Đilasu, što se tumači kao njeno dizanje ruku od pomenute dvojice.
Ona je u pismo koja je poslala delu DS, koji predvodi Vida Ognjenović, pozdravila najavu konačnog ujedinjenje te stranke sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, o čemu je bilo reči na sednici Glavnog odbora, koju je u nedelju u Beogradu održao jedan broj demokrata.

2054243_untitled1_ff.jpg
foto: Tanjug Filip Krainčanić, Nebojša Mandić

- Pozdravljam ujedinjenje pro-demokratskih i pro-evropskih, pro-narodnih snaga u Srbiji. Verujem da je, imajući u vidu današnje političko okruženje u vašoj zemlji, spajanje progresivnih partija ispravan korak za vašu budućnost i što je još važnije, bolju budućnost građana Srbije - navela je Fajon u svom pismu Ognjenovićevoj.
 
Režim u panici.
Osvojio samo 67% glasova.
Твој Вољени *******и јесте био у паници у време када је СзС направљен (то је време када је ова тема отворена), иначе не би наредио напад на Борка Ћегавару у Крушевцу. Није унапред могао знати да од СзС неће доживети ништа што би га заболело. Престао да је паничари тек када се СзС после "тајног" договора Ђидо-*******и са обећаног "борбеног бојкота" (израз Борка Ћегаваре из 2019), а који је по плану између осталог укључивао и блокаде саобраћајница, ограничио на издавање саопштења.
Твој Вољени *******и је иначе велика зентара, и довољно је да нешто буде у назнаци, па да он крене да паничари. Када је било бомардовање 1999, dr.Vjekoslav и његов тадашњи генсек *******и су први трчали низ степенице зграде владе када се у углу телевизијског екрана појави авиончић као знак ваздушне опасности.
 
Poslednja izmena:
Screenshot_20200623_160849-1140x670.jpg


Prihvaćena inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju zajedničkog opozicionog fronta

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta srpske opozicije od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.

Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog.

Istovremeno, izražena je zabrinutost zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora.

Kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.

Ta Vlada bi trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana.

Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni.

To je potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima, što današnje ponovljene izbore čini dodatno besmislenim, na šta smo ukazivali i pre ovih lažnih izbora.

https://savez-za-srbiju.rs/prihvace...-o-formiranju-zajednickog-opozicionog-fronta/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top