Srbijanci i Beograđani u panici

Dobro, znamo svi da si Sandžaklija koji izigrava "Srbijanca"....:mazi:
1707935092863.png


ПО РОЂЕЊУ ДОРЋОЛАЦ, ПО УБЕЂЕЊУ СРБИЈАНАЦ
 
Није тачно. Ко ти је то рекао, тај те је слагао, јер Рокери с Мораву никада нису, на пример, напунили Пионир. Никада Хрват Бизетић и његови Рокери с Мораву нису ни имали концерт у Пиониру, који је са својих 6000 седишта (са партером који се користио када су се одржавали концерти) тада била највећа хала у Београду. А ја сам 1980. гледао Weather Report у пуном Пиониру.


Niko mi nije rekao. Pročitah arhivski tekst iz 1982 na yugopapir.com.
http://www.yugopapir.com/2015/11/rokeri-s-moravu-porodicna-poseta-branko.html
 


Tekst sa tog linka koji si ostavio:

...............................

Muhamed Hamdi Jusufspahić sin je i jedno od troje dece čuvenog i poštovanog pokojnog muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.
Za sebe kaže da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu. Bio je lični prijatelj pokojnog Slobodana Miloševića


BEOGRAD - Otac je troje dece, dva sina i ćerke, a supruga mu je lepa Gordana. Za sebe je vazda govorio da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu.
Bio je muftija beogradski a sad je ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu. Kao i njegov mlađi brat, muftija beogradski Mustafa Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam, te major Vojske Srbije, važi za poznatog Beograđanina i još poznatijeg Dorćolca.

...............................

Poenta??? I ti si isto sa Dorćolac koji pripada Alahu????
 
Imao ili nemao, sta se koji djavo ljutis na ''migrante''? Po jedno 85% tacaka dnevnog reda ste prakticno isti - vise nego dovoljno za saradnju. :mrgreen:
Ja ne klanjam 5 puta dnevno, ne napastvujem žene naokolo, nikog ne napadam noževima, mačetama, pištoljima, puškama itd. po ulicama i drugim javnim mjestima. Ni moji zemljaci ne rade ništa od prethodno navedenog, a sve to rade tzv. migranti sa Bliskog Istoka.
 
Sa svih strana nadiru bosanci,hercegovci,crnogorci,južna pruga u Beograd.

Šta će biti sa nama?
Већина Београђана су деца дођоша. Што каже један другар ''ми пљујемо дођоше, али не смемо пред родбином''.

Упознао сам дођоше за које никада не бих рекао да су дођоши, али највећи проблем су Београђани који су рођени овде, а нису се примили на наше београдско тло, него су усвојили завичајно-обичајне навике својих родитеља дођоша.
 
Није то само проблем Београда.Ја сам покушао пар пута објаснити људима из БГ. који се жале као на босанце у Бг. како се рецимо стари Бањалучани смарају на "дошле" из Петровца, Гламоча,Дрвара, Мањаче одакле већ.Све се то дешава у циклусима, овај је добио турбо убрзање због рата и убрзаних миграција иначе не би ми причали о овоме сада.
Када се погледају сви већи европски центри од Берлина, Лондона, Париза, Рима итд, сви имај исти проблем чак далеко више изражен него у Београду.
Кума ми ради као професор енглеског језика у центру Берлина, школски разред нема ни 10 посто локалаца све "дошле" од арапа, турака до наших југо народа.Па ти види.По мени је то већи проблем од нашег јер код нас барем долази углавном исти народ из унутрашњости.

Ma, naravno, u gradovima u Nemačkoj imaš delova gde posle 22h ne izlaziš baš svuda od Turaka i ostalih Arapa... Ali mi je malo smešno ovo naše kao pljuje čoveka koji je došao iz Vranja, a otac mu iz Kragujevca došao u BG... Zato mi je komedija.
 
Da prva i druga generacija su govorili normalni srpski jezik sa normalnim akcentom a treca i cetvrta govore kinglonski srpski.
Pa to je mozda utisak novih Beogradjana...
Stvarno se ne moze vise nista govoriti kao nesto poznato , jer svako polazi iz nekog svog centra i onda su tumacenja totalno razlicita....valjda pobedjuje vecina, zato imamo takvu stvarnost jer je objektivnost onda to sto kreira takvu stvarnost...i iz stvarnosti sledi takva i objektivnost..
Ne treba zaboraviti ni to da novopridosli Beogradjani uopste i ne menjaju svoje ponasanje, tj sad imamo trecinu Beograda da je Glinski deo , trecina je Leskovacko kosovsko mrestiliste....itd itd..
 
Ma, naravno, u gradovima u Nemačkoj imaš delova gde posle 22h ne izlaziš baš svuda od Turaka i ostalih Arapa... Ali mi je malo smešno ovo naše kao pljuje čoveka koji je došao iz Vranja, a otac mu iz Kragujevca došao u BG... Zato mi je komedija.
A to nije tako jednostavno , da jeste, kao u onoj prici da se stavi knjiga pod glavu pred spavanje i nauci se do jutra, bilo bi i lako ..
Dodjes u BG ostanes 5 godina i voala, odjednom si kulturan, obrazovan, znas da se ponasas, da razumes, namazan, bistar i slicno sto uopste nije karakteristika Beogradjana u generalnom..
 
Sa svih strana nadiru bosanci,hercegovci,crnogorci,južna pruga u Beograd.

Šta će biti sa nama?
Pa će Beograd postati prava multikulturalna metropola! Biće ovdje više Bosanaca, Hercegovaca, Crnogoraca nego Beograđana!

Ali ne brini, možda će ti se svidjeti ta raznolikost, možda naučiš nešto novo od njih - možda naučiš da napraviš savršenu burek ili da vješto izbjegneš saobraćajne gužve na Mostaru!
 
Нема довољно посла и за вас, и за наше младе Србијанце који требају да остану овде да раде, а не да иду на Запад да раде и тамо заувек остану, а да ви овде дођете уместо њих. Када падне ваш земо Чипуљчанин, мораћете да заборавите на то да вам Србија буде крава музара.
ja nisam iz Bosne, ali smatram da majka Srbija treba da primi Srbe odakle god bili, makar da smetaju takvima kao ti..
 

Back
Top