Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1606993915775.png

Kolege koji su polagali ispit 2.6,poreski sistem, da li na ispitu daju neoporezive iznose i koeficijente? Ili je potrebno uciti ih? Na sta treba obratiti paznju na tom ispitu? Hvala unapred na pomoci. :)
Koeficijente daju ali neoporezive iznose ne daju. U julu je bilo samo par teorijskih pitanja a ostalo su zadaci. Nije težak ispit ako radiš u knjigovodstvu,meni je to bio najlakši ispit. zivanovicjelena81@gmail.com

Koeficijente daju ali neoporezive iznose ne daju. U julu je bilo samo par teorijskih pitanja a ostalo su zadaci. Nije težak ispit ako radiš u knjigovodstvu,meni je to bio najlakši ispit. zivanovicjelena81@gmail.com
Kog su tipa teorijska pitanja? Da se objasni nesto ili na zaokruzivanje? Da li imas mozda novije testove ili beleske sa konsultacija iz juna? Radim u knjigovodstvu,ali nemam bas puno veze sa porezima.

Poštovane kolege i koleginice,
Da li može mala pomoć u vezi zadatka sa ograničavajućim resursima za ispit 2.2?
Imam nedoumice, pa ako je neko polagao ili trenutno sprema a zna resenje moze da mi javi na email bubidzoni@gmail.com ili odgovori ovde na forumu :
Zadatak je sledeći, a interesuje me rešenje pod b i pod c :
Preduzece Alfa proizvodi tri tipa proizvoda A B C
A B C
Varijabilni troskovi 10 17 7
Prodajna cena 15 22 13
Casovi direktnog rada po jedinici 2 5 3
Masinski casovi po jedinici 2 3 4
Traznja za proizvodima 1.000 2.000 2.000

Broj masinskih casova ogranicen je na 12.000 a broj casova direktnog rada na 20.000. Kao deo poslovne politike doneta je odluka da preduzece proizvodi najmanje 1.150 proizvoda C

A) Utvrditi ogranicavajuci resurs preduzeca i utvrditi njegov nedostajuci kapacitet, za podmirenje trzisne traznje proizvoda
B) Napraviti plan proizvodnje koji ce maksimizirati profitabilnost preduzeca
C)Koji proizvod prodavati ukoliko ne bi postojalo ogranicenje resursa
Da li mozda imate resenje ovog zadatka? Hvala

Back