Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage kolege,
Planiram da se prijavim za sticanje zvanja Ovlašćeni računovođa pa bih vas zamolima, ko ima i ko je voljan, da mi pošalje ispitna pitanja na flower8as@gmail.com
Još uvek sam malo zbunjena i deluje mi da nema mnogo informacija i uputstava, osim ovde kod vas.
Verujem da će me osloboditi od polaganja nekih ispita pošto sam završila Ekonomski fakultet u Beogradu, ali to još treba da proverim.
Unapred hvala!!!

Drage kolege,
Planiram da se prijavim za sticanje zvanja Ovlašćeni računovođa pa bih vas zamolima, ko ima i ko je voljan, da mi pošalje ispitna pitanja na flower8as@gmail.com
Još uvek sam malo zbunjena i deluje mi da nema mnogo informacija i uputstava, osim ovde kod vas.
Verujem da će me osloboditi od polaganja nekih ispita pošto sam završila Ekonomski fakultet u Beogradu, ali to još treba da proverim.
Unapred hvala!!!

Prvo morate shodno vasem studijskom programu poslati zahtev SRRS u Njegosevoj u Beogradu , za oslobadjanje dela ispita ( pregled svih polozenih ispita za 4 godine) . Polaganje za ovlascenog racunovodju ima 9 ispita , propisuje se min VI stepen strucne spreme i 3 godine radnog iskustva u finansijama ili racunovodstvu. Tek kada dobijete potvrdu od SRRS , da li imate pravo da Vas oslobode ispita, onda sedate i ucite ostale ispite, nabavljate literaturu, skripte, konsultacije , to sto u startu trazite ispitna pitanja nece vam biti od pomoci , ima ucenja dosta..

Koleginice, Savez racunovodja i revizora R.Srbije, ne izdaje licence za reviziju, vec izdaje licence i sertifikate za
-Knjigovodju
-Ovlascenog racunovodju
-Ovlascenog javnog racunovodju

Da bi ste postali ovl;asceni revizor , posetite web stranicu KORa pri Ministarstvu finansija R.Srbije ( Ovlascene komore Revizora) tamo imate uslove i studijski program koji morate proci da bi ste postali ovlasceni revizor

koja je razlika između zvanja revizora u KOR-u i Ovlašćenog javnog računovodje u savezu? da li može neko detaljnije objašnjenje?

hvala
pozdrav

Поштоване колеге,

Нова сам на Форуму, и планирам да полажем испите за звање Овлашћени рачуновођа, па бих вас молила да ми пошаљете материјале за припрему и полагање испита 2.6, 2.7, 2.8 и 2.9, ако можете, на е-маил kalinic@yahoo.com

Унапред захвална

Back