Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poštovani,prvi put sam na ovom forumu,pa vas molim da mi neko objasni kako i pod kojim uslovima mogu da se prijave i polažu ispiti iz oblasti računovođa i ovlašćeni računovođa. Pročitala sam brošuru, ali bi mi vaša iskustva više pomogla. kada je upisni rok?Interesuje me literatura(gde kupujete),da li postoji negde u pdf formatu gde mogu da preuzmem.Da li su ispiti pismeni ili ima i usmenih delova?

Unapred hvala na odgovorima

Poštovani,prvi put sam na ovom forumu,pa vas molim da mi neko objasni kako i pod kojim uslovima mogu da se prijave i polažu ispiti iz oblasti računovođa i ovlašćeni računovođa. Pročitala sam brošuru, ali bi mi vaša iskustva više pomogla. kada je upisni rok?Interesuje me literatura(gde kupujete),da li postoji negde u pdf formatu gde mogu da preuzmem.Da li su ispiti pismeni ili ima i usmenih delova?

Unapred hvala na odgovorima

Mija, procitaj malo unazad strane po forumu pa ce ti biti jasnije.... a,mozes ostaviti svoj mejl,za jos neke odgovore...Pozzz..

Pozdrav svima, razmisljam se da polazem za OR, pa imam nekoliko pitanja:
1. Treba da se dostavi potvrda iz firme da sam radila na poslovima racunovodstva. Sta ako ne budem mogla da dobijem tu potvrdu, jer sam pre godinu dana promenila firmu? Sada radim kao knigovodja (to mi pise u UoR, a prethodni posao je bio "referent finansijskih poslova" a radila sam robno knjigovodtsvo uglavnom).
2. Koliko ispita spremate iz skripti, a koja literatura mora da se kupi? Ovo me zanima da bih procenila troskove, posto knjige bas nisu jeftine, a ne znam koliko su neophodne.
Procesljacu malo temu, vidim da je bilo i nekoh linkova za preuzimanje literature.
3. Da li je realno, uz redovan posao, zavrsiti polaganja za 2 godine? Koliko rokova ima godisnje? Racunam da spremam ispit po roku, eventualno 2 ako su neki, uslovno receno, laksi.
4. Za one koji su dobili licencu - koliko vam znaci i vredi? Da li ste nasli bolji, ili bolje placen posao? Koliko je vredno znanje koje ste dobili, a koliko papir?

Back