Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim kolege za pomoc oko 2.9, mislim da je trik pitanje: Sta se obelodanjuje u bs? Jer se misli na imovinu, obaveze ... ili nesto drugo

Ja sam na to pitanje navela pozicije bilansa stanja. Znači: stalna imovina (nematerijalna ulaganja, nekretnine, postrojenja i oprema...) potraživanja (zalihe, od kupaca...) i tako redom. Pogledaj MRS i MSFI, možda ti i to pomogne.

Ja sam na to pitanje navela pozicije bilansa stanja. Znači: stalna imovina (nematerijalna ulaganja, nekretnine, postrojenja i oprema...) potraživanja (zalihe, od kupaca...) i tako redom. Pogledaj MRS i MSFI, možda ti i to pomogne.

Ja bih ukratko rekla : stalna i obrtna imovina, dugorocne i kratkorocne obaveze i sopstveni kapital privrednog subjekta. Ne znam da li kao u MRSu treba navoditi sve stavke BS. Ako neko ima test za 2.9 iz decembra 2013 molim da posalje na bibar24@gmail.com.

Hvala

Polagala sam 2.2 i test je bio isti kao iz prethodnih godina.

kratak osvrt na jucerasnje polaganje ispita 2.7.Ponovili su test iz juna 2010 god.
Kolege, kako ste prosli?

Nadam se dobrom rezultatu. Hvala kolegama sa kojima sam bila u kontaktu e-malom, njihova pomoć i iskustvo iz ranijih rokova, su bili presudni. Sada ostaje da čekamo rezultate.

Koleginice,jel mozete da mi pošaljete testove za 2.7 na mail dsrdija@yahoo.com? Hvala unapred

Pozdrav svima.
Imam pitanje za ispit 2.8- U kakvom su odnosu dva pravna lica ako jedan od njih poseduje manjinsko učešće zavisnog pravnog lica (7%), a drugi poseduje većinski deo zavisnog pravnog lica (54%). Našla sam samo jedan zadatak sa ovakvim pitanjem. Kakav je njihov međusobni odnos i koji MRS ga uređuje?
I još nešto: koliki procenat akcija mora da ima matično preduzeće kad ima obavezu da sastavlja konsolidovane fin. izveštaje? Da li 55% ili je važno da ima preko 50% akcija? Ako treba postaviću ceo zadatak. 16. pitanje- jun 2010.
Hvala. Pozdrav.

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

mrs 39 ostala pravna lica

ako ima od 0-20 % to su ti ostala pravna lica mrs 39
ako ima od 20-50% to je mrs 28 pridruzena lica ili eqvaty metod
a ako ima vise od 50 % to je mrs 27 potpuna konsolidacij
A AKO DEFINISU UGOVOROM TO JE MRS 31 ZAJEDNICKA ULAGANJA

- - - - - - - - - -

POLAZE LI NEKO 2.8 MEJL JE djolevb@gmail.com

Hvala puno. Ja polažem, ali nisam baš nešto spremna. Mail: isi.p.817@gmail.com

Back