Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to sto je u trecoj godini iznos u minusu, ne menja stvari, zapravo se iznos samo dodaje prihodima od prodaje, a ne oduzima, onda kad izracunavas neto gotovinski tok.

Hvala puno na ovome. Tako sam i računala ali nisam bila sigurna da li radim dobro, čak sam pomišljala da je greška u postavci zadatka : )

Topalovicka, teoriju čitam po potrebi, ne učim. Nadam se da neće biti izmene u konceptu ispita i da će biti samo zadaci.

Hvala puno na ovome. Tako sam i računala ali nisam bila sigurna da li radim dobro, čak sam pomišljala da je greška u postavci zadatka : )

Topalovicka, teoriju čitam po potrebi, ne učim. Nadam se da neće biti izmene u konceptu ispita i da će biti samo zadaci.

Pa bilo je jedan rok teorije..paketi nagradjivanja menadzmenta, budzet, centralizovano upravljanje gotovine ..nego kako vam idu odstupanja?Ja sve ukacila..a ova odstupanja su uzas..

Pa bilo je jedan rok teorije..paketi nagradjivanja menadzmenta, budzet, centralizovano upravljanje gotovine ..nego kako vam idu odstupanja?Ja sve ukacila..a ova odstupanja su uzas..

To je 2008, jel da?
Taj zadatak sa odstupanjima mi je OK jer možeš da se iskontrolišeš. Ovako sa jednom greškom u izračunavanju zeznem ceo zadatak...Inače mi je svašta nešto pomalo užas :mrgreen:

Poštovane kolege, ako neko ima skriptu Andrićeve knjige za teoriju za ispit 2.9, molio bih da mi prosledi na mail lukic.vladan0812@gmail.com :) I ako može pitanje u vezi ispita 2.6: Da li su postavke zadataka u zadnjim rokovima 2012 i 2013 god. iste ili slične kao i za 2010 i 2011.god. jer vidim da se zadaci ponavljaju u tim rokovima. Ako neko ima testove za ovaj ispit iz 2012 i 2013.g. može na isti mail da mi prosledi. Pozdrav i poruka svima da izdrže ove poplave, nadam se da ćemo izaći složniji i jači iz svega.

Poštovane kolege, ako neko ima skriptu Andrićeve knjige za teoriju za ispit 2.9, molio bih da mi prosledi na mail lukic.vladan0812@gmail.com :) I ako može pitanje u vezi ispita 2.6: Da li su postavke zadataka u zadnjim rokovima 2012 i 2013 god. iste ili slične kao i za 2010 i 2011.god. jer vidim da se zadaci ponavljaju u tim rokovima. Ako neko ima testove za ovaj ispit iz 2012 i 2013.g. može na isti mail da mi prosledi. Pozdrav i poruka svima da izdrže ove poplave, nadam se da ćemo izaći složniji i jači iz svega.

U 2012. za 2.6 bile su slicne postavke zadatka. Vezbaj iz Racunovodstvene prakse i nemas problema!

Samo zadatke, teorije tu gotovo nikad nema, bar ja ne znam da ju je bilo! Kako napredujes u ucenju, imas li nesto od novijih zadataska, rokova, resenja, mislim na 2013-u godinu?
Ako mi posaljes mejl u sledecoj poruci ja cu ti poslati ono sto imam u vezi sa ispitom!
Pozdrav!

Meni je ostalo da položim još ovaj ispit, svaka je pomoć dobro došla:-) Ako imate neke zadatke sa poslednjih ispita bila bi vam zahvalna.
Ja imam samo skripte iz kojih učim i nemam ništa više. :besna:

Kolege da li je neko bio na konsultacijama za ispit 2.7 da li ima nekih izmena u vezi ovog ispita? Da li će biti samo zadaci na ispitu?
Imam pitanje vezano i za ispit 2.9 za kolege koje su izlazize na ovaj ispit u nekim od poslednjih rokova, koji zadatak bude na ispitu?
Ja sam čuo da bude najčešće da se napiše revizorsko mišljenje, ali sam čuo da je bio i zadatak da se napiše koje testovi bi se koristili pri reviziji određenih pozicija bilansa stanja, da li su bili neki drugi zadaci od pomenutih?
Hvala unapred.

Poslao sam ti mejl sa uradjenim zadacima, i tu sam detaljno prikazao kako se izracunava inkrementalno ulaganje u obrtna sredstva, a to sto je u trecoj godini iznos u minusu, ne menja stvari, zapravo se iznos samo dodaje prihodima od prodaje, a ne oduzima, onda kad izracunavas neto gotovinski tok.
Sto se tice resenja koja imas na papircinama, ako neki od zadataka ne budem mogao da resim, dacu sebi dozvolu da te zamolim da to slikas telefonom, a onda mi posaljes mejlom, za sada ce biti dovoljno da mi posaljes samo rokove koje ja nemam.
Hvala ti puno, i pozdravljam te!

- - - - - - - - - -

Poslao sam ti mejl sa uradjenim zadacima, i tu sam detaljno prikazao kako se izracunava inkrementalno ulaganje u obrtna sredstva, a to sto je u trecoj godini iznos u minusu, ne menja stvari, zapravo se iznos samo dodaje prihodima od prodaje, a ne oduzima, onda kad izracunavas neto gotovinski tok.
Sto se tice resenja koja imas na papircinama, ako neki od zadataka ne budem mogao da resim, dacu sebi dozvolu da te zamolim da to slikas telefonom, a onda mi posaljes mejlom, za sada ce biti dovoljno da mi posaljes samo rokove koje ja nemam.
Hvala ti puno, i pozdravljam te!

Mogu li i ja da dobijem zadatke sa resenjima
unapred hvala

Back