Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dodela ce biti najverovatnije 23.03. u Sava Centru. Ono sto mene interesuje jeste: da li mogu da nam oni posalju tu licencu/certifikat na kucnu adresu, bez da se prisustvuje toj svecanoj dodeli? I dalje niko nije u postupku za javnog???

Ne znam da li mogu da tu licencu/certifikat proslede na kucnu adresu...koliko ja znam, pre samog čina dodele organizuju neki seminar koji treba da odslusamo, valjda nosi i neke poene koje trebamo skupiti. Najbolje bi bilo pitati Savez...
A sto se licence za ovlacsenog javnog, ja razmisljam da krenem, ali nemam predstavu sta bih sa to licencom mogla da radim...:think:

Poštovane kolege ja sam novi medju vama :) bavim se knjigovodstvom već 3 godine, i odlučio sam da polažem da uzmem sertifikat.Svaka čast svima za ovaj forum ima mnogo korisnih stvari. našao sam neke testove koje ste već polagali i zahvalan sam svima koji su se trudili da ih okače ovdje, ali nigdje nisam našao literaturu za spremanje ispita, ocoreh 2 dana, preko 50 strana sam pročitao :) a problem je kod nas u crnoj gori što i nema da se nabavi literatura ili ako je ima to je po 70 eura po knjizi. tako da vas molim ako ima neko nešto od literature za prvi stepen da mi pošalje linkove na mail zeljkobar@gmail.com.
unaprijed zahvalan svima na bilo kom vidu pomoći

Poštovane kolege ja sam novi medju vama :) bavim se knjigovodstvom već 3 godine, i odlučio sam da polažem da uzmem sertifikat.Svaka čast svima za ovaj forum ima mnogo korisnih stvari. našao sam neke testove koje ste već polagali i zahvalan sam svima koji su se trudili da ih okače ovdje, ali nigdje nisam našao literaturu za spremanje ispita, ocoreh 2 dana, preko 50 strana sam pročitao :) a problem je kod nas u crnoj gori što i nema da se nabavi literatura ili ako je ima to je po 70 eura po knjizi. tako da vas molim ako ima neko nešto od literature za prvi stepen da mi pošalje linkove na mail zeljkobar@gmail.com.
unaprijed zahvalan svima na bilo kom vidu pomoći

Najbolje ti je kao što su i kolege napisale, da pročitaš prethodne postove gde ćeš pronaći ispitna pitanja i literaturu. Meni je ovaj forum mnogo pomogao i ovom prilikom se zahvaljujem kolegama na postavljenom materijalu. Sačekaj da vidiš šta će ti priznati i onda odaberi šta ćeš polagati. Od tri pomenuta, poreski je kombinacija teorije i zadataka, druga dva su čista teorija. Celokupna materija sa ova tri ispita mi je bila poznata, jer se ozbiljno bavim poslovima računovodstva pet godina. Zbog toga ti ja nisam možda dobar primer zato sam i napisao da je sve relativno. Eto kolege imaju drugačija iskustva, sreo sam jednu devojku na polaganju koja treći put izlazi na poreski sistem, što znači da se mora učiti to niko ne spori, ali moje mišljenje je da svi ovi ispiti ne mogu da se porede ni sa jednim ispitom na ef u bg.
Što se tiče ispitnih pitanja iz decembra, mogu neka da napišem po sećanju jer se nisam setio da ih slikam, a možda je bilo prilike :( .Za sledeći rok obećavam da ću se potruditi da izvučem pitanja, sledeći primer kolega sa ovog foruma koji su i meni mnogo pomogli, a to bi možda mogao da bude apel i za ostale.

Pozdrav,

Pozdrav svima,
Slazem se sa kolegama da je prolaznost na nekim ispitima jako mala i da su dosta obimni ispiti, sto se tice suvoparne teorije.
Imam pitanja iz decembarskog roka 2012. za Upravljane kadrovima, da li neko ima jos ispitnih kombinacija iz ovog predmeta? Planiram da izadjem u junu 2013.

Postovane kolege, ako neko ima za prodaju knjige ili kopije za spremanje ispita 2.1 i 2.2 ili da pozajmi da iskopiram molim vas da me kontaktirate na mejl vesnaplavsic@open.telekom.rs . Ako imate neka ispitna pitanja ili neki savet takodje bih vam bila zahvalna ako bi ste ga prosledili na mejl. Nova sam na forumu i svaka pomoc bi mi dobro došla. Kakvo je vaše iskustvo sa polaganja i kojim ste redom prijavljivali ispite?
Pozdrav.

na ispitu iz 2.9 revizija, drugacija struktura bodovanja i drugaciji zadatak u odnosu na nekoliko poslednjih rokova, 15 pitanja na zaokruzivanje po 2 poena,10 esejskih pitanja po 4 poena – od kojih 4-5 novih opet u odnosu na ranije rokove, zadatak 30 poena - 3 dela po 10poena

moj odgovor: misljenje sa rezervom, sa obrazlozenjem da u 2011. god. nije oduzet pdv i jos jedna stavka cime je iskazana veca vrednost robe

Da li mozda imas test iz decembra 2012 za reviziju i ako bi mogla da ga dobijem moj mail je vljutovac@orion.rs unapred hvala posto zelim da polazem ovaj ispit u junu.

Evo delim sa vama zadatak iz decembra 2012 godine iz REVIZIJE 2.9,

Zzadatak je bilo u vezi zaliha.

Dati su podaci zaliha za dve uzastopne godine (zalihe materijala pa iznos,
zalihe GP neki iznos, zalihe robe ......, NP...........)

Ono sto se treba uraditi:
I) Navesti koje bi analiticke procedure i postupke revizor trebao da sprovede u ispitivanju tih
zaliha. ( procedure i postupke koji se provlace kroz ucenje teorije)
II) Navesti osnov za izrazavanje misljenja (pozivas na podatke iz zadatka. Npr, u mom slucaju
su u drugoj godini zalihe robe i GP bile udvostrucene, sto znaci da je pala prodaja, da preduzece treba da promeni
politiku prodaje i tome slicno.) Prosto se razmislja logicki sta bi mogla da navedes analizirajuci date podatke.
III) Napisati misljenje, ne celo, vec samo taj poslednji deo, gde se kaze da li je pozitivno ili koje vec.
U nasem slucaju si mogao da napises i pozitivno i misljenje sa rezervom, i jedno i drugo je bilo tacno.

Hvala koleginici Verici na dostavljenom objasnjenju za zadatak!!!

Back