Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozitivan,Ti?
iskreno nisam imala pojma

I ja sam dala pozitivno mišljenje, roba je kritično područje , a pod 1. suštinski testovi transakcija, salda i analitičke procedure.
Nemam pojma da li je to tačno, ali tako sam napisala, pa šta bude. Nekako nisam ništa drugo videla, niti sam se udubila u zadatak.
Odgovorila na pitanja dosta dobro. Možda skupim 51 poen :zper:

na ispitu iz 2.9 revizija, drugacija struktura bodovanja i drugaciji zadatak u odnosu na nekoliko poslednjih rokova, 15 pitanja na zaokruzivanje po 2 poena,10 esejskih pitanja po 4 poena – od kojih 4-5 novih opet u odnosu na ranije rokove, zadatak 30 poena - 3 dela po 10poena

moj odgovor: misljenje sa rezervom, sa obrazlozenjem da u 2011. god. nije oduzet pdv i jos jedna stavka cime je iskazana veca vrednost robe

Meni je isto skoro sve a) i b), samo sam za jedno pitanje stavila sva cetiri odgovora :roll:. Za misljenje sam stavila da je sa rezervom, jer je u jednoj godini roba procenjivana po nabavnoj vrednosti, a u drugoj po prodajnoj, mada mislim da je moglo i pozitivno :think:

I ja sam na 12. ili 13. zaokružila sva četiri, a bilo je tu i tamo po 3 odgovora, negde i 1, ali najviše a,b. Ta pitanja na zaokruživanje su daš dvosmislena, ja i sad ne znam da li sam dala tačne odgovore na neka. Da li ti je roba kritično područje i da li si davala neka objašnjenja u vezi toga( ja nisam)? A koji je odgovor na 1. deo zadatka?

I ja sam na 12. ili 13. zaokružila sva četiri, a bilo je tu i tamo po 3 odgovora, negde i 1, ali najviše a,b. Ta pitanja na zaokruživanje su daš dvosmislena, ja i sad ne znam da li sam dala tačne odgovore na neka. Da li ti je roba kritično područje i da li si davala neka objašnjenja u vezi toga( ja nisam)? A koji je odgovor na 1. deo zadatka?

Nisam nista specijalno objašnjavala, samo sam napisala da se rezerva odnosi na procenjivanje robe, bukvalno u jednoj recenici. Što se tice prvog dela zadatka, tu sam napisala da bih se u stanje zaliha uverila prebrojavanjem uzorka, a za avanse slanjem konfirmacija...iskreno da ti kažem nisam baš sigurna ni šta se tačno tražilo u tom pitanju, da li je to trebalo pisati... :think:
A šta si odgovarala na ona dva pitanja vezano za reviziju potraživanja?

Za one koji nisu bili na reviziji u ovom roku, i tek treba da polažu- da kažem da su u ovom roku pitanja na zaokruživanje bila kao u decembru 2010. + 4-5 novih, ali se ne sećam kako su bili formulisani.

Pitanja na koje je trebalo dati odgovor:

1. Regulativa za finansijske izveštaje?
2. Prema okviru za finansijsko izveštavanje, koji su elementi finansijskog izveštaja?
3. Opisati standardni postupak revizije(po fazama).
4.Koja sredstva revizori koriste za dokumentovanje sistema interne kontrole?
5.Koji karakteristični faktori ili situacije umanjuju nezavisnost revizora?
6.Nešto u vezi potraživanja- u kojoj fazi testiranja se vrše dokazni postupci?
7. Prilikom revizije potraživanja koje specifične ciljeve revizije revizori postavljaju?
8. Elementi revizorskog izveštaja
9.Vrste revizorskog mišljenja
10.suština skratanja pažnje na određena pitanja u rev. izveštaju.

6. pitanje- ne mogu da se setim kako je bilo formulisano(dosta dugačko),kao i 1., pa ako se neko seća, neka napiše kako je glasilo. Bodovanje - kao što je napisao feelgod.
Postavke zadatka se ne sećam( stanje zaliha), ali pitanja su glasila otprilike:
1.Koje suštinske testove biste proveli na zalihama?
2. Na osnovu analitičkih postupaka, koje područje biste ocenili kao kritično?
3. Koje mišljenje biste dali i napišite mišljenje?

U vezi robe nisam nista specijalno objasnjavala, samo sam navela da se rezerva odnosi na razlicito procenjivanje robe. Na 1. deo zadatka sam odgovorila da bih se u stanje zaliha uverila prebrojavanjem uzorka, a za avanse sam napisala da bi ih proverila slanjem konfirmacija :think:. Drugi deo zadatka nisam ni pokusala da uradim :(

Pozdrav svima, jedno pitanje, koliko treba gospodi iz SRRS da jave rezultate? Ja sam izlazio na 2.1, dobro sam uradio, mada dok mi ne potvrde da sam polozio necu da se radujem. :-)

I jos samo jedna konstatacija, ne mogu da verujem da ljudi prodaju kopije knjiga po abnormalnim cenama, razumem kada su knjige original pa i tad cak ne mozes da trazis da ti neko plati kao da je nova.

Ovim putem se zahvaljujem svim kolegama koji su mi pomogli u vezi literature, koleginici koja je postavila sve linkove sa mediafire-a za sve ispite.

Pozdrav svima, jedno pitanje, koliko treba gospodi iz SRRS da jave rezultate? Ja sam izlazio na 2.1, dobro sam uradio, mada dok mi ne potvrde da sam polozio necu da se radujem. :-)

I jos samo jedna konstatacija, ne mogu da verujem da ljudi prodaju kopije knjiga po abnormalnim cenama, razumem kada su knjige original pa i tad cak ne mozes da trazis da ti neko plati kao da je nova.

Ovim putem se zahvaljujem svim kolegama koji su mi pomogli u vezi literature, koleginici koja je postavila sve linkove sa mediafire-a za sve ispite.

Gospodi iz SRRS treba celih 45 dana i to racunajuci od drugog roka (02.12.) da pregleda testove i javi rezultate (kao postuju neku zakonsku formu) a to mu dodje tek oko 20. januara 2013. godine. Kao da nas je bilo nekoliko hiljada na ispitu...:besna: Treba tu dodati i jos koji dan ako pismo sa obavestenjem zaluta usput, zato sto ne salju preporuceno, odnosno postar ne mora licno da uruci, moze da ostavi i negde usput...a kada ih pozoves i pitas, jer se pismo zaturilo, oni nece da ti kazu telefonom da li si polozio, kao da je to drzavna tajna...:whistling:

Back