Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li bi neko mogao da me usmeri malo oko sledećeg zadatka? Obračunati amortizaciju proizvodnog pogona za preduzeće Beta. Vek trajanja 10g., rezidualna vrednost 100.000. Troškovi demontiranja pogona 50.000. Mislim da ovde nedostaje novonabavna vrednost. Ukoliko je ona 850.000 npr. kako da se uradi zadatak? Mene zapravo zbunjuju troškovi demontiranja. Šta se radi sa njima?

Kolege, kako ste uradili 2.7.?
Na koje nivoe ste rasporedili budžet u prvom zadatku?
Ja nisam očekivala 1. i 3. zadatak, pre sam mislila da će biti faktoring na domaćem i ino tržištu i troškovi po aktivnostima.
Trebalo bi je još pola sata da stignem sve da uradim.
Ovo mi bio prvi ispit, rekoše rezultati tek za 45 dana, jel se uvek tako dugo čekaju rezultati?

ono je premalo vremena! ili sam ja prespora- nešto od ta dva :)
ni ja nisam očekivala prvi, isto sam kontala da će dati po aktivnostima. ali generalno, to jesu zadaci iz skripte, tako da ne možemo baš nešto da se žalimo... al' da je malo vremena- malo je!

i da, rezultati su uvek tako- mesec, mesec i po'... dobiješ obaveštenje poštom

Da li bi neko mogao da me usmeri malo oko sledećeg zadatka? Obračunati amortizaciju proizvodnog pogona za preduzeće Beta. Vek trajanja 10g., rezidualna vrednost 100.000. Troškovi demontiranja pogona 50.000. Mislim da ovde nedostaje novonabavna vrednost. Ukoliko je ona 850.000 npr. kako da se uradi zadatak? Mene zapravo zbunjuju troškovi demontiranja. Šta se radi sa njima?

ne znam za koji ti je to ispit, ali to ti je definisano u MRS 16

Poslednja izmena:

Pretpostavljam da je rec o ispitu 2.1. I ja ga spremam. Takodje, volela big da cujem jos necije misljenje u vezi sa ovim pitanjem. A ja mislim da troskovi demontiranja ulaze u nabavnu vrednost ( odmeravanje u IAS16), sto bi znacilo, ukoliko imamo nabavnu vrednost I ne trebaju nam troskovi demontiranja. Pozivam iskusnije kolege ( koji us vec polozili ovaj ispit) da pomognu! Ovo je bilo u junu 2011

Kolege moze li mi reci neko kakvi su ovi iz saveza prilikom ocenjivanja testova ? Da li su strogi posto sam cula jako lose komentar?
Ja sam sada izlazila prvi put i prosto sam zgranuta njihovim pristupom i samim ispitnim pitanjima(inf teh).
Ono je strasno pa cak i smesno.
Cemu onakva kontrola i dranje da se sve ostavi na prozore, nismo mi kriminalci vec ljudi sa fakultetskim diplomama.

Pozz

Back