Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da, tako sam bar ja razumela... a imas i test iz decembra 2008 gde i pise da je 'zadatak po A obavezujuci', a pod A) Zadatak iz finansijskog menadzmenta.

BBpn, mozda su tvoji utisci drugaciji?

Da, malo su gori od tvojih. Meni konsultacije nista ne znace, ali ama bas NISTA.
Ja sam pre toga presla sve te zadatke i iskreno, ocekivala da na pojasni neka izracunavanja,
ali nisam ocekivala da nam bukvalno cita cifre sa sladova. Pa to smo znali i sami da uradimo.
I mislim da je one zadatke iz druge polovine skripte, mogao makar malo da nam pojasni.
Meni je koleginica dala svoje beleske sa predavanja iz 2010. god, /ne znam ko je drzao tada/,
ali su bas radili zadatke, sa svim mogucim izracunavanjima, i tu su zadaci i iz drugog dela
koji su, po mom skromnom misljenju, poprilicno teski.
Verovatno je tada predavac smatrao da treba nesto i da ih nauci.

Sto se tice toga sta ce dati na ispitu, pa mogu dati bilo sta.
Nisam stekla neki poseban utisak o tome sta ce biti, ali iskreno...da to znam ne bih ludela ovih dana od
vezbanja....jos ako bude uzalud...:dash:

Cao kolege,

Sprema li neko 2.9, da li je dovoljno spremati materijal sa mediafire...
Molim za odgovor , prvi put polazem ispite na savezu i nemam pojma kako to izgleda..

ja takodje prvi put izlazim na njihove ispite i upravo sam se opredelila za 2.9. ja sam nabavila sve te testove koje sam pronasla pa ucim po njima jer onoliku knjizurinu nema teorije ni da procitam a ne da nabubam. malo me me buni pisanje izvestaja revizora tako da bi i meni svaka pomoc dobrodosla.

ja sam isla i veruj mi to je bilo cisto gubljenje vremena. isla sam nadajuci se da ce se raditi zadaci ali z od zadataka nismo videli. jako losa predavanja jako brzim tempom. bez potrebe baceno 4000 din. to je moje misljenje. sa tog predavanja nisam izasla nista pametnija.

Pa sta ste uopste radili sest sati? Jeli bar spomenuo neeeeke zadatke ili oblasti koje ce biti?

Ostavi mail, i poslacu ti test iz juna 2012, i, doduse, sve ono sto imam, ali uglavnom je to sa mediafire-a i sasvim je dovoljno za prolaz (cak i vise od toga :) )

Koleginice, molim Vas da i meni prosledite test iz juna 2012. za 2.9 i ako imate jos nesto za polaganje ovog ispita. Moj e-mail je jjelena83@gmail.com .
Unapred zahvalna.[/QUOTE]
Molim koleginicu da i meni prosledi ,puno bi mi znacilo...:worth::worth: hvala makica_82@yahoo.com

u tom primeru konkretno: da, leveridž, ali i racia (čak 14 ih traže), izračunavanje rezultata, tj. 'proširiti' bilans uspeha i izračunati neto obrtna sredstva. praktično, proanalizirati bilanse.
i 'da' i na prethodno tvoje pitanje: finansijski menadžment jeste od 13. poglavlja pa nadalje.
mene počinje da hvata panika :)
a jesi znala da uradis zadatak iz testa jun 2012,kolicina supstituta nije data nego cena po jedinici 4,2e? to sam vec pitala ali se niko na forumu ne javlja s odgovorom..

a jesi znala da uradis zadatak iz testa jun 2012,kolicina supstituta nije data nego cena po jedinici 4,2e? to sam vec pitala ali se niko na forumu ne javlja s odgovorom..

ja mislim da je u pitanju greška u tekstu... jer potpuno je nebulozno da je budžetirana potrošnja od 4kg po jedinici proizvoda, a utrošeno manje od 200 gr po jedinici (4,2eur /22 eur/kg). a uostalom, ako olovčicom umesto eur napišeš kg, sve se lepo složi :)

ili nisam u pravu... ima li neko da je uradio drugačije?

Back