zivojin oki
Početnik
- Poruka
- 11
Najjace bi bilo da sva ova nasa "caskanja" posmatraju ljudi iz srrs pa da nam na osnovu nasig nedoumica sastave testove![]()
hahahahah.... e bas si me nasmejala

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najjace bi bilo da sva ova nasa "caskanja" posmatraju ljudi iz srrs pa da nam na osnovu nasig nedoumica sastave testove![]()
hahahahah.... e bas si me nasmejala)))... to bi bilo najace
![]()
malo je bezveze sto je dao zadatke koje nije obradio na konsultacijama ili bar skrenuo paznju. DA li se secas kakvi su bili ti zadaci, tj.da li su bili iz ovih oblasti pa da mozemo bar nesto zakljuciti na osnovu ovih priprema? a moze li se stici sve uraditi, za ova gore 4 zadatka ima da pises i pises ....
Ulig za kd...samo napises da moze izvrsiti ulog u imovini i stvarima...nema minimalni....
Srecno svima danas : ))))
Ajde sad srecnici sa 2.7........Stvarno su nenormalni sa vremenom. Da li se neko seca nekih rezultata? Da li je u drugom stvarni kontribucioni 582.000???
Ajde sad srecnici sa 2.7........Stvarno su nenormalni sa vremenom. Da li se neko seca nekih rezultata? Da li je u drugom stvarni kontribucioni 582.000???
Što se tiče 2.5, sve uobičajeno. Bilo je možda par pitanja kojih nema u testovima sa MF, sve ostalo se ponavlja...ali ajd' da napišemo (otprilike ovako):
1. Kakvo je dejstvo opšte i pojedinačne pravne norme?
2. Na koji način se u pravnim poslovima građanskog prava ispoljava imovinska sankcija – navedite 2 tipična pravna sredstva, karakteristična za obligaciono pravo, koja se koriste za zaštitu pravom zaštićenih dobara?
3. Šta znači pravna sposobnost, a šta poslovna sposobnost?
4. Kada privredno društvo postaje pravno sposobno?
5. Kakao za obaveze društva odgovara ortak, komplementar, komanditor, član doo, doo, ortačko društvo, komanditno društvo?
6. Odgovornost profesionalnog računovođe za pričinjenu štetu.
7. Sa kim poslodavac može da skolpi ugovor o privremenim i povremenim poslovima?
8. Ponovili prethodno pitanje greškom
9. Koje vrste privrednih subjekata postoje prema zakonu o registraciji privrednih subjekata – navesti najmanje 5?
10. Šta podrazumeva ekvivalentnost prestacija?
11. Koji je minmalni novčani ulog za OD, KD, DOO i AD zatvorenog i otvorenog tipa?
12. Koji su elementi pismene forme ugovora, kako se sačinjava i šta sadrži?
13. Odnos zakona o radu, kolektivnog ugovora, pravilnika o radu i ugovora o radu.
Pozdrav svim vrednim ljudima...![]()
Sta si odgovorila na pitanje br. 4 pod v ili g,mislim da je tu bila caka..i na pitanje 11 za kd i od???
ja bih stvarno volela neko da mi kaze koji je minimalni novcani ulog za ortacko i kd.. U Zakonu ne pise, pitala profesora, on mi kaze 500 evra, uz napomenu da nije ni on siguran.