zivojin oki
Početnik
- Poruka
- 11
spajlici i bbpn hvala na informaciji... i bio bi glupavo da se i to uci napamet.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Samo za sve vredne ljude koji su ostavili silne pare u SRRS, izgubili vremena vise nego sto ga imaju, i ostali bez dragocenih zivaca spremajuci ove ispite.... Puno srece u predstojecem nam roku, a kada osetite da ste dosli do tacke pucanja sa zivcima samo poslusajte ovu pesmu:![]()
2.7 da li ce na ispitu biti zadaci u formi kao u skriptama, tj ista struktura zadatka a promenjene cifre ili ko zna sta? Na primer kod zadatka gde se analiziraju performanse moze postojati mali milion situacija, pa me plasi da li cu znati i procitati zadatak![]()
zadaci su slicni kao u skriptama.iz juna se secam da su za zadatak kod odstupanja dali druge brojeve(zad.9) i malko drugaciju postavku, mada me je jedna koleginica sa foruma ispravila-ona kaze da nisu.koliko se ja secam , zadatak mala kompanija kojom upravlja vlasnik...je vise bio postavljen na nacin koji imas na mf u testu za dec 2008, nego na nacin kao u skriptama.trazili su se racii.za ostala dva zadatka ne znam, jer ih tada nisam ni ucula, da bih znala da uporedim.
koga onda briga za 2.7 i 2.8 koji me još čeka !Drage kolege ima li neko 1.5?
2.6 Poreski sistem
sto se tice poreskih stopa:
- porez na prihod od samostalne delatnosti 10%
- od autorskih prava 20%
- od kapitala 10 %
- od nepokretnosti 20 %
- na kapitalne dobitke 10%
- kod ostalih prihoda, na sve je 20 % osim na prihode od osiguranja lica tu je 10 %
- na prihod od poljoprivrede i sumarstva 10 %
Jesu sve nabrojane aktuelne ili ima nekih novina sto sam propustila?

pa ja mislim da je kod autorskih prava drugacije , nije uvek 20 % ili sam ja to pomesala
nista ne znam a ispit je za 5 dana![]()
gledala sam izmene zakljucno sa februarom 2011 godine, pise da je 20 %, nisam nasla da je posle bilo nekih promena

mediafire, file: 2.7-?Lillian2512 molim te napisli koji je to zadatak po redu iz 2.7 ja vec poslednjim atomima snage ovo citam i ne vidim gde je to.
mediafire, file: 2.7-?
da li kod pokrivenosti dividendi uzimamo nerasporedjeni dobitak tekuce godine ili ukupno?

lillian ovo si ti meni juče rekla za to isto pitanje :
Nemas odstupanja u poslovanju jer ti je odstupanje vezano za planiranje. Nisi planirala da nece biti bonusa i nisi planirala da nece biti otezanog poslovanja sa novim materijalom, oba odstupanja si obradila kroz odstupanje u planiranju tako da se kod poslovanja javlja samo odstupanje u casovima rada.
imene je isto to zbunjivalo... nadam se da ćemo čuti još nečije mišljenje o ovom?!
ali nije ista postavka zadatka, u tom primeru je jasno ali u ovom primeru me zbunjuje sto pise stvarno isplatiti... ja cu ga uraditi kao odsupanje u planiranju tj sledicu primer iz skripti pa sta bude![]()
Ja racunam nerasporedjeni dobitak tekuce godine...![]()

onda je sasvim moguce da sam pomesala sa necim ....ali sa cim![]()

Najverovatnije si pomešala sa visinom normiranih troškova iz čl. 56 Zakona, oni su menjani Izmena zakona od 09.06.2009. godine, ("Sl. glasnik RS", br. 44/2009).
A na taj način se izmenila i efektivna poreska stopa za prihode od autorskih prava!![]()