Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je neko polagao 1.4 Racunovodstvo troskova u skorije vreme? Na sta treba obratiti paznju? Da li postoje neke skripte ili tako nesto, za lakse ucenje?
Hvala.

Polagala sam 1.4 pre godinu dana, tacno za decemarski rok, ispit je jako tezak, po meni cak i najtezi, on i 1.8. 1.7 je glup ali dosta obiman, elem skrenula sam sa pitanja, postoje na M sajtu zadaci, i ja sam pred ispit vezbala za njih ali se nisam nesto narocito usrecila, posto dosta zadataka koji su bili na samom testu ne postoje u knjizi, kontiranja u klasi 9. Ima dosta tih zadataka sa knjizenjem.

Da li je neko polagao 1.4 Racunovodstvo troskova u skorije vreme? Na sta treba obratiti paznju? Da li postoje neke skripte ili tako nesto, za lakse ucenje?
Hvala.

Ja sam polagala u junu...ispit je obiman,tezak posebno ako ne radis proizvodnju, ali imas na MF zadatke i to provezbaj...mada meni nista nije bilo jasno tako da sam prva tri zadatka naucila napamet kad sta treba da knjizim, onaj zadatak za racunanje prelomne tacke je sablonski tako da sam polozila sa ne zavidnim brojem poena, ali sam ga se otarasila...
Srecno...

Ta pitanja su dobra smernica,ali nikad ne znas koja ce pitanja biti.Ima puno materijala za razna pitanja.Moras sve da iscitas,jer ti pitanja koja su rezime neke oblasti nose najveci broj poena.U njima mozes da pises i svojim recima,ne moras da se striktno drzis knjige,vazno je da vide da si ti shvatio i savladao materiju.Imas i pitanja sa zaokruzivanjem koja nose 1 poen,i sa nabrajanjem po 3 poena,ako se dobro secam.

Pozdrav kolege/inice,

Prvi put polažem u decembru, imate li neku informaciju o težini ispita 2.1, 2.3 i 2.5 ?? Koliko dugo ste spremali? Neki savet za pripremu?

Interesuje me još:
Za 2.1, ima li neko dadatna pitanja i zadatke osim onoga na MediaFire?
Da li ima nešto od materijala (skripta, pitanja) za 2.3? Čula sam da je lak ali nema još knjigu...
Ima li nešto za 2.5 osim onoga na MediaFire?

Ako imate bilo kakvo iskustvo, molim vas da odvojite koji minut i podelite to na forumu, jer za nas novajlije to mnogo znači.....

Kolege, da li nego zna kako da se reši ovaj zadatak (Ispit 2.8 - Jun 2010.):

14.Akcijski capital preduzeca “Sava” cini 2.000 obicnih akcija, cija je nabana vrednost 1.500.dinara po akciji. Posle emisije (koja je vrsena 1. februara tekuce godine), akcije su prodate uz premiju od 10%, odnosno po ceni od 1.650 dinara. Trzisna cena akcija na 31.decembar tekuce godine je 1.800 dinara po akciji. Na bazi datih podataka , odgovotiti na pitanja:

a) Koju vrednost ce imati akcijski capital u bilansu stanja sastavljenom na dan 31.12. tekuce godine?
(5.poena)
b) Da li I na koji nacin promena cena akcija preduzeca “Sava” utice na njegove sopstvene finansijske izvestaje?
(5.poena)

Drage moje kolege, mesec dana ja molim da mi neko ko je polozio 2.3.,2.4,2.5 i 2.6 posalje nesto ili da neki savet i niko nista. Da li je moguce da niko nece da saradjuje a kada nekome treba nesto svi su tu i stoje na raspologanju 24 sata, pa kako onda ljudi ocekuju da im drugi ljudi pomognu ako oni to sami ne urade.Pozdrav svima.

Poslednja izmena od moderatora:

Back