Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kojih ispita biva oslobodjen kandidat koji se prijavi za polaganje ispita u cilju sticanja zvanja ovlascenog racunovodje ako je zavrsio Ekonomski fakultet Beogradskog univerziteta, smer racunovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje?

Mislim da se sa smera racunvodostvo oslobadjaju prvih 5 ispita.

Uzgred rekose mi u savezu da je ispit najverovatnije poslednja nedelja novembra i prvanedelja decembra....

Pozdrav svima!
Komisija u SRRS me oslobodi 4 ispita na racun toga sto zavrsih Ekonomski fakultet u BG, smer finansije, bankarstvo i osiguranje. Da li neko ima skripte, ispitne zadatke i sl. za:
2.2 Финансијске информације за менаџмент
2.6 Порески систем
2.7 Финансијски менаџмент и контрола
2.8 Финансијско извештавање
2.9 Ревизија и интерна контрола?
Hvala unapred!
p.s. Stojim na raspolaganju za svu pomoc.

Odlučila sam da polažem ispite za dobijanje serifikata ovlašćenog računovođe.
Da li je malo preambiciozno da prijavim sve ispite za decembarski ispitni rok?
Kakva je prolaznost na ispitima i koliko u proseku treba odvojiti vremena za spremanje ispita?
Jedna koleginica koja je polagala za sertifikat 2003 godine i ona je u jednom ispitnom roku položila sve ispite. Kaže da tada kriterijum nije bio strog.
Da li neko zna kakvi su sada kriterijumi?

Ćao forumasi,

sad u decembru planiram prvi pud da izadjem na ispit. Imam da polažem zadnja 4 ispita pa sam mislila da spremam 2.8 i 2.9. Šta vi mislite, da li su to dva lakša ispita? Ako neko ima neki savet u vezi ova dva ispita ili izbora ispita neka mi kaze.

Ja, takodje, imam zadnja 4 ispita, prvo sam prijavila 2.7 ali sam odustala od njega, previse je obiman i tezak, ostavicu ga za kraj, mislila sam sad da prijavim 2.6 i 2.9.
Prvo sam mislila 2.8 i 2.9 ali mi se cini da su 2.6 i 2.9 "jednostavniji".
I meni bi neki savet dobro dosao :)

pozdrav decembarcima, vidimo se u ispitnom roku... do tada, sa ovog foruma jos od 2007, iz arhive, dobar link... http://www.*************/srrs#0,1
covek je sve stavljao tu...
moze da pomogne...
ja inace imam sertifikat samostalnog racunovodje jos od 2004, i tada je zaista moglo sve odjednom da se prijavi i da se polozi veoma jednostavno... sada cujem da su kriterijumi poostreni...
za ovaj rok namera mi je 2.7...

Poslednja izmena od moderatora:

Back