a da li neko mozda zna kada ce biti ispiti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sad sam saznala da po važećem zakonu Srbije ne postoje zvanja ovlasceni racunovodja nego samo interni revizor i ovlasceni revizor, zasto onda da polazemo za licencu?
Po mom mišljenju, odgovorila bih ovako:Kolege, da li nego zna kako da se reši ovaj zadatak (Ispit 2.8 - Jun 2010.):
14.Akcijski capital preduzeca “Sava” cini 2.000 obicnih akcija, cija je nabana vrednost 1.500.dinara po akciji. Posle emisije (koja je vrsena 1. februara tekuce godine), akcije su prodate uz premiju od 10%, odnosno po ceni od 1.650 dinara. Trzisna cena akcija na 31.decembar tekuce godine je 1.800 dinara po akciji. Na bazi datih podataka , odgovotiti na pitanja:
a) Koju vrednost ce imati akcijski capital u bilansu stanja sastavljenom na dan 31.12. tekuce godine?
(5.poena)
b) Da li I na koji nacin promena cena akcija preduzeca “Sava” utice na njegove sopstvene finansijske izvestaje?
(5.poena)
Sve što čovek uloži u sebe nije uzalud. Kako god, ali jednoga dana ( mada u našoj zemlji to ne ide tako brzo kako druge države to na jednostavniji način i u daleko kraće vreme reše) biće potrebna licenca kao i za mnoga druga stručna zanimanja. Pored samog dokumenta, bitna je kontinuirana edukacija, kojom ćemo sebe nadogradjivati, jer ovo zanimanje traži potpunu posvećenost, veliku volju i želju da se bude uvek u toku. Ko to ovako ne shvata, nek se zadovolji sa mnogim i raznovrsnim poslovima koje nudi računovodstvo, knjigovodstvo i finansije.nazalost, tako je...................... ako se SRRS ne "izbori" da se u Zakon uvrste ova zvanja - za koja se cimamo - uzalud se bavimo ovim
Da li to znaci da nam nije potrebna licenca vec iskustvo, tj ko moze da obavlja poslove sefa racunovodstva?
Ne mogu da verujem da ljudi koji rade u SRRS ne mogu da se jave na telefon poslednjih 5 dana, pa ja bih se bar javila za te pare koje su od nas uzeli! Sramota!
da li je moguce da se na ovoliko dana pred pocetak dec ne znaju datumi ispita, da li neko ima inform o datumima ispita[/QUOT
Svakog roka je isti raspored ispita,koliko se ja secam.Isti ispiti su prvog kao i drugog vikenda roka,bio to decembar ili juni.Za 2.4 i 2.6 mislim da su prvog vikenda,za ostale nisam sigurna.
Svakog roka je isti raspored ispita,koliko se ja secam.Isti ispiti su prvog kao i drugog vikenda roka,bio to decembar ili juni.Za 2.4 i 2.6 mislim da su prvog vikenda,za ostale nisam sigurna.
Pozdrav svim kolegama!
Svašta nešto sam čitala na netu i u ovoj temi, mada iskreno nju nisam uspela da iščitam celu i i dalje imam dilemu.. Naime, negde sam pročitala da je za polaganje dovoljna samo potvrda firme da sam radila na poslovima računovodstva.. E sad, meni u ugovoru piše neko bzvz radno mesto, ali radim i ponajviše računovodstvo, knjigovodstvo, finansije.. Da li je to zaista, naravno pored polozenih ispita dovoljno za sticanje zvanja? Inače završila sam ek fakultet u Bg, smer računovodstvo i revizija i radim nekih godinu dana..
Izjave,da se nesto ne proverava a pogotovo slaze nisu sigurne nego proizvolje i ne dolikuju ozbiljnim ljudima.Uostalom to mozes da napises i u pp.Nema veze sta ti pise u ugovoru, samo nek ti iz te firme daju potvrdu da si radila na knjigovodstvenim poslovima i koliko dugo i to je to, cak i ne proveravaju, mozes i da slazes.![]()