Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kolege, za sledeci rok bih spremao 2.6 2.8 i 2.9. molim vas da mi neko odgovori iz kojih knjiga se ovo sprema. da li je potrebna sva literatura koju su preporucili u savezu? hvala
2,6 nema knjige koja obuhvata sve što ti treba..............svi zakoni i dobro uvežbani zadaci
2,8 ACCA finansijsko izveštavanje
2,9 revizija.............eh, tu kako se snadješ, ja sam odabrala Andrićevu sa ekonomskog fakulteta plus neke skripte
p.s. šta je sa 2,7? njega ostavljaš za kraj???
2,7 takodje ACCA priručnik i dobro uvežbani zadaci

Pripremam reviziju........stigla sam do pred kraj poslednje faze tj. izveštavanje i davanje mišljenja. Napravila sam sama sebi skripte, i uvek nešto dopunim ili naglasim kao veoma bitno, tako da se kroz ponavljanje može dobro shvatiti ceo postupak revizije i sve ono što ona sobom nosi.
Na internetu je pregršt članaka o reviziji, koristim i njih kao dopunu tj. pojašnjenje ili dodatno tumačenje. Preporučujem i vama.

Poslednja izmena:
2,6 nema knjige koja obuhvata sve što ti treba..............svi zakoni i dobro uvežbani zadaci
2,8 ACCA finansijsko izveštavanje
2,9 revizija.............eh, tu kako se snadješ, ja sam odabrala Andrićevu sa ekonomskog fakulteta plus neke skripte
p.s. šta je sa 2,7? njega ostavljaš za kraj???
2,7 takodje ACCA priručnik i dobro uvežbani zadaci

Pripremam reviziju........stigla sam do pred kraj poslednje faze tj. izveštavanje i davanje mišljenja. Napravila sam sama sebi skripte, i uvek nešto dopunim ili naglasim kao veoma bitno, tako da se kroz ponavljanje može dobro shvatiti ceo postupak revizije i sve ono što ona sobom nosi.
Na internetu je pregršt članaka o reviziji, koristim i njih kao dopunu tj. pojašnjenje ili dodatno tumačenje. Preporučujem i vama.

hvala, hvala!

Ljudi, jel moze neko da mi pomogne? Htela bih da polazem za ovlascenog racunovodju i kupila sam knjigu 2.1, ali ne znam nikog ko je vec polagao niti koja jos dodatna literatura ide, ni kako ide ta procedura oko polaganja ispita... Ne bih da delujem onako neodgovorno, neo stvarno nemam vremena od posla da se blize raspitam i bila bih veoma zahvalna ako bi mi neko pomogao..i napisao mi na mail aleksicjelena@ymail.com :(

Cao svima :bye:
ja imam sertifikat samostalnog racunovodje, i sada polazem dopunu za ovlascenog... u pitanju su ispiti od 2.6 pa do kraja...
Interesuju me iskustva sa tih ispita onih koji su polozili ili eventualno pali... Sta se trazi, znaju li se ispitna pitanja... ima li ko kopije ili negde na netu objavljene skripte...
hvala svima...
:hvala:

Kolege,
Potreban mi je savet.

Prijavila bih Kadrove i sistem zvanje racunovodja i mogu da nabavim knjigu ACCA Kadrovi za ovlascenog, ali za racunovodju je preporucena literatura SAT Kadrovi. Proverila sam u onom njihovom sadrzaju i nije bas isti ali poucena iskustvom sa njihovim knjigama i ispitima, (koliko sam primetil pitanja za racunovodju i ovlascenog su skoro identicna) ne bi me cudilo da je to potpuno isto, narocito sto se kadrova tice. ali ipak......

Da li je neko polagao, iz kojih knjiga ste ucili i da cu pogresiti ako ucim iz ACCA za ovlascenog???

Hvala unapred

Kolege,
Potreban mi je savet.

Prijavila bih Kadrove i sistem zvanje racunovodja i mogu da nabavim knjigu ACCA Kadrovi za ovlascenog, ali za racunovodju je preporucena literatura SAT Kadrovi. Proverila sam u onom njihovom sadrzaju i nije bas isti ali poucena iskustvom sa njihovim knjigama i ispitima, (koliko sam primetil pitanja za racunovodju i ovlascenog su skoro identicna) ne bi me cudilo da je to potpuno isto, narocito sto se kadrova tice. ali ipak......

Da li je neko polagao, iz kojih knjiga ste ucili i da cu pogresiti ako ucim iz ACCA za ovlascenog???

Hvala unapred

Pa izdravac te CAT (certified accounting technician) knjige je isto ACCA, tako da ako mene pitas tu su verovatno jako male rezlike i slobodno mozes da ucis odatle. ;)

Back