Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako planiraš da ideš na konsultacije, a meni su lično pomogle, nemoj previše vremena da gubiš na učenje iz udžbenika. Na konsultacijama se prođu svi tipovi zadataka koji mogu da se pojave na ispitu i to kad provežbaš to ti je dovoljno. Ja sam se pripremala tek posle konsultativne nastave oko dve nedelje ukupno i položila. Predhodno sam kupila svu literaturu, a nisam je ni otvorila, jer nisam znala odakle da krenem, a tokom marta prošle godine bilo je i izmena u zakonu u odnosu na te udžbenike.....U svakom slučaju, želim ti puno sreće.

Kada se prijavljuje pripremna nastava i koliko vremenski traje? Hvala unapred.

pozdrav svima,trebam pomoć oko ispita upravljanje kadrovima za ovl.računovođe,imate li skraćenu verziju knjige-skripu i neka ispitna pitanja

Svi istu muku mucimo. Knjga je ogromna, i niko nema skripte. Ja imam ispitna pitanja od roslog roka ako ti trebaju. Evo ih
SAVEZ RAČUNOVOĐA I REVIZORA SRBIJE - TANJA
Ispit Upravljanje kadrovima 2.3.
Pitanja su bila prilicno teska.
1. Nesto u vezi diskriminacije, isplate jednake vrednosti(bio je primer) i trebalo je objasniti.
2. Z teorija
3. Interno regrutovanje, eksterno regrutovanje i angazovanje strucnjaka za zaposljavnje kadrova
4. Cini mi je Haryjeva teorija
5. Ne mogu da se setim

-razlike izmedju supervizora i menadzera
-nabrojati odgovornosti supervizora
-prednosti i nedostaci internog regrutovanja kadrova
-izvori autoriteta
-efikasnost i efektivnost
-opasnosti na radu u kancelariji (racunovodstvu)
-bocna komunikacija
-disciplinske mere menadzmenta
-rizici prilikom odabira kadrova (tako nekako glasi pitanje)

Kada se prijavljuje pripremna nastava i koliko vremenski traje? Hvala unapred.

Konsultativna nastava je održana negde u drugoj polovini maja meseca, slučajno sam našla na sajtu raspored održavanja i cenu. Prati malo njihov sajt biće tamo obaveštenja ali tek negde karajem aprila, početkom maja. Ja mislim da možeš uplatiti i dan pre održavanja nastave, samo ponesi uplatnicu.

E oni stvarno nisu cisti,majke mi moje.Danas sam bila u savezu i licno pitala onu zenu sto radi dole na prijavi ispita i rekla mi do 15og aprila! I pre par dana kada sam zvala,ona se javila i rekla mi da je do 30og marta,kao sto pise na sajtu,ali da su mnogi zvali valjda zato sto im je kasnije plata i da ce oni zbog toga tolerisati uplate do 15og.Ja vise ne znam koja im je to fora i daju razlicite informacije.

E oni stvarno nisu cisti,majke mi moje.Danas sam bila u savezu i licno pitala onu zenu sto radi dole na prijavi ispita i rekla mi do 15og aprila! I pre par dana kada sam zvala,ona se javila i rekla mi da je do 30og marta,kao sto pise na sajtu,ali da su mnogi zvali valjda zato sto im je kasnije plata i da ce oni zbog toga tolerisati uplate do 15og.Ja vise ne znam koja im je to fora i daju razlicite informacije.

Ne treba da te cudi...Nije prvi put da daju razlicite informacije..,Njima se to uvek desava, bez obzira da li je prijavljivanje ispita u pitanju ili informacija o polozenim ispitima...:dontunderstand:

Ne znam sta da radim.Meni i odgovara do 30og aprila,ali sta ako mi ne prihvate uplatu.

Zasto ne bi prihvatili? Njima je u interesu da imaju sto vise kandidata...Znam da je jedna koleginica uplatila 10 dana pred ispit, kada je dosla na ispit donela uplatnicu i nije bilo nikakvih problema...
Samo mi da naucimo...za polaganje je lako...nemoj da se brines...:whistling:

Ne znam sta da radim.Meni i odgovara do 30og aprila,ali sta ako mi ne prihvate uplatu.

Ja sam prošle godine platila 24. aprila, a isto je pisalo na sajtu da cena važi do 30.marta, pa su to promenili do 30. aprila, a na kraju krajeva važe i dan danas. Cena je ista kao i prošle godine. Ubeđena sam da uplatiš i u maju da će prihvatiti, ali im više odgovar da što ranije znaju broj onih koji će polagati zbog kodiranja.

ja mislim ovako:
NEZAPOSLENO LICE
nema naoporezivog iznosa
porez na dohodak 12%
Doprinosi na teret zaposlenog :
zdr 11%
PIO 6.15%
nez 0.75%
Doprinosi na teret poslodavca
zdr 11%
PIO 6.15%
nez 0.75%
Prijave: PP OPJ, PP OD i specifikacija uz PP OPJ
PENZIONER:
nema neoporezivog iznosa
Porez na dohodak 12%
PIO 11% na teret zaposlenog
PIO 11% na teret poslodavca

Poslednja izmena:
ja mislim ovako:
NEZAPOSLENO LICE
nema naoporezivog iznosa
porez na dohodak 12%
Doprinosi na teret zaposlenog :
zdr 11%
PIO 6.15%
nez 0.75%
Doprinosi na teret poslodavca
zdr 11%
PIO 6.15%
nez 0.75%
PENZIONER:
nema neoporezivog iznosa
Porez na dohodak 12%
PIO 11% na teret zaposlenog
PIO 11% na teret poslodavca

Super, hvala puno jer na mediafire u fajlu "Zadaci sa predavanja Porezi" nedostaju doprinosi na teret poslodavca. :think:

Back