Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam molbu za one koji su polozili 2.9 junu: da posalju Zesu ispitna pitanja ako su ih napisali, prepisali, prekucali... Sta god! :zper:
Znam da kada polozis ispit vise o njemu ne rezmisljas, ali budite kolegijalni sa onima koji ga i dalje spremaju. :bye:

Na strani 36 sam odmah posle polaganja napisala sta je bilo (koliko sam uspela da se setim). Ali evo ponovo za one koji nisu tada to procitali.

Sa ispita decembar 2009 koje je zes postavio bilo je sledece:

pitanja na zaokruzivanje (nose po 2 poena): 1, 2, 5, 6, 9, 11, 12, 13, 14, 15 to je ukupno deset i pet novih (kako se odredjuje znacajnost tako nesto, korisnici finansijskih izvestaja ponudjeno je bilo eksterni, interni i jos dva, sta se revizijom pored finansijskih izvestaja jos moze tako nesto, i jos dva pitanja kojih stvarno ne mogu da se setim valjda ce neko drugi)

pitanja koja se pisu (nose po 3 poena): 16, 18, 19, 20, 21, 23, 24 sto je ukupno sedam i tri nova (misljenje bez rezerve, zasto se planira revizija i nesto za internu kontrolu)

zadatak isti samo je bilo cetiri umesto pet napomena (ukupno nosi 30 poena) i dodali su jos jedan zadatak da se napise forma pozitivne konfirmacije (10 poena).

Eto toliko od mene, nadam se da ce nekom pomoci!

1.2. se polaze po sistemu zaokruzivanja tacnog medju ponudjenim odgovorima, ako nisu nesto promenili. Po meni je prilicno nebulozan!! Ali .... svaki se mora spremiti pa i taj.
Ono sto ja mogu je da skeniram i posaljem ono sto sam ja pravila sebi kao zabeleske ako slucajno negde nemam i u el. formi. Videcu da posaljem Zesu da postavi na mediafire pa da olaksamo svim kolegama bar malo, jer ovo je naaaapoooornooo! pozz

pa gledala sam bas neke zadatke i nije mi ispit uopste tezak, mislim deluje kao da je lak...vec sam ga spremila i to bas bas ... meni je tezak 1.4 ...kuburim sa njim vec mesec dana..:sad2:

hvala sto brines o kolegama :heart: :bye:

Imam molbu za one koji su polozili 2.9 junu: da posalju Zesu ispitna pitanja ako su ih napisali, prepisali, prekucali... Sta god! :zper:
Znam da kada polozis ispit vise o njemu ne rezmisljas, ali budite kolegijalni sa onima koji ga i dalje spremaju. :bye:

Prelistaj po forumu malo unazad (posle decembarskog roka 2009) detaljno sam pisala o ispitu 2.9.
Knjiga prof. Andrica je zakon...i treba napisati dobar revizorski izvestaj...samo pisanje izvestaja nosi najvise poena (preko 40).
:whistling:

Niki ja sam polozila 2.9 sa 88 poena u junu. Ja sam radi sebe napravila skriptu iz bosanske knjige Principi Revizije i tu skriptu sam poslala zesu koji je i postavio na mediafire. Veruj mi tih 50 strana je sve sto ti je potrebno i jedino na sta ja nisam obratila paznju je primer pozitivne konfirmacije revizora i zato sam imala 12 poena manje od maksimuma.

Hvala ti mama Alex na odgovoru.
Videla sam kada je Zes okacio tvoju skriptu i odmah sam je skinula. Moram ti priznati da sam i planirala iz nje da ucim, jer kada sam videla "preporucenu" literaturu od strane SRRS-a zgrozila sam se!

Hvala Vam: LSJV i BB pn! :worth:
Od kako sam pocela da pratim forum ne samo da citam aktuelne komentare nego se vracam i nazad da vidim sta se nekada pisalo.
Tvoju poruku LSJV sam videla posle roka i odmah je odstampala, ali sada kada se spremam za ispit nisam mogla da je nadjem. :sad2:
Verovala sam da je jos neko taj ispit zbog sebe prepisao, pa sam htela ljude da animiram da takve stvari podele sa drugima. :bye:

Pozdrav svima, ja cu u maju imati 3 god staza, a zavrsila sam ekonomski fak. u Bgd. Mislila sam da se bacim na polaganje ovih ispita, koliko sam shvatila trebalo bi za ovlascenog racunovodju. Da li bi mi neko pomogao i rekao odakle da pocnem? Kog ste zvali, kome se obratili, da li su vam priznati neki ispiti... sve me zanima??
Unapred hvala!

Pitanje za kolege iz CG, za ispit 2.6 Poreski sistem, ukoliko neko ima iskustva, da li dio od 50 do 90 strane u knjizi (Porez na dobit pravnih lica, sastavljanje prijave poreza na dobit i obrasci PD, PG1 i PG2, obracun amortizacije i obr. OA) dolazi kao zadatak? U smislu da se popuni obrazac i sl, ili dolazi samo kao teorija? Posto sam negdje cuo da kao zadatak dolazi samo PDV, zarade i naknade zarada.

Back