Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolege, da li neko sprema 2.1. i 2.2. za decembar da se povezemo ili ima bilo kakav savet vezano za ta dva ispita? Hvala!

2.1 je ispao veoma lak, a mislila sam da ce biti strasan ,dok nisu stavili resenje na mediafire i nisam ,na nacin koji je tamo prikazan, uradila bilans.
2.2 sam isto polozila zahvaljujuci onome sto je zes stavio na mediafire.
Na osnovu toga, zakljucila sam koliko treba ici u sirinu prilikom ucenja iz knjiga(samo osnovno) i na sta je stavljen akcenat(koja poglavlja).Mislim da se, osim pitanja koja se pojavljuju kod svakog testa, pojavi i neko novo kao iznenadjenje.
Znaci, nisam ucila sve, nego sta sam mislila da bi se moglo pojaviti.
Tako sam prosla i sa pravom, a tako cu spremati i IS i Poreski sistem za decembarski rok.

ja mislim da se na ispitima moze imati kod sebe kontni plan i digitron,kontni plan ne sme biti ispisan(puskice). mislim da su neki koristili kalkulator u mobilnom.to je smesno, jer...znate.ne sme da se koristi ni druga olovka, osim hemijske sto vam daju.mada, videla sam da je neko pisao i grafitnom olovkom, koristio gumicu, belilo...a mene su zezali zbog futrole sa LK.neko je isao i u toalet...

ja mislim da se na ispitima moze imati kod sebe kontni plan i digitron,kontni plan ne sme biti ispisan(puskice). mislim da su neki koristili kalkulator u mobilnom.to je smesno, jer...znate.ne sme da se koristi ni druga olovka, osim hemijske sto vam daju.mada, videla sam da je neko pisao i grafitnom olovkom, koristio gumicu, belilo...a mene su zezali zbog futrole sa LK.neko je isao i u toalet...

A jel sme da se nosi voda ? ja bi ponela i piknik korpu, 2 sata je puno vremena :mrgreen:

ako ima neko nesto od litereatire ili ispitnih pitanja za ispite 1.2 i 1.8 neka mi posalje na e-mail katarinastojkovicbg@gmail.com za ispitni rok sad u decembru hvala unapred

Ako polazes 1.8 ti si onda sigurno polozila 1.3. a ja tu kocim:besna:. Ako jesi onda molim te pogledaj ispite koji su postavljeni na mediafire za 2.1. i molim te reci da li imaju veze sa 1.3. a ja cu gledati za 1.2 da ti dostavim nesto sto ja imam. :ok:

Ako polazes 1.8 ti si onda sigurno polozila 1.3. a ja tu kocim:besna:. Ako jesi onda molim te pogledaj ispite koji su postavljeni na mediafire za 2.1. i molim te reci da li imaju veze sa 1.3. a ja cu gledati za 1.2 da ti dostavim nesto sto ja imam. :ok:

e pa i meni treba za 1.2 ja to sad polazem, ako mozes posalji i meni nesto ako imas bila bi ti veoma zahvalna :klap: beba.ptic@gmail.com mi je mejl, ja 1.3 necu polagati posto sam oslobodjena jer sam isla u ekonomsku, eto neke koristi i od toga :mrgreen:

Kolege, da li neko može da odgovori koliko je procenata bodova potrebno imati na ispitu da bi ga položili? I u kom dokumentu SRRS to piše?

Na forumu sam video da se pominje 50%, ali ne znam gde se to navodi.

Pozz

Dodatak:

Da li je moguće u istom ispitnom roku prijaviti ispit 2.1 i ispit 2.8? Odnosno ispit 2.2 i ispit 2.7?

Ili je potrebno da, npr, 2.1 polozim u jednom ispitnom roku, pa onda ispit 2.8 u sledećem ispitnom roku?

Hvala puno :)

Poslednja izmena:
Kolege, da li neko može da odgovori koliko je procenata bodova potrebno imati na ispitu da bi ga položili? I u kom dokumentu SRRS to piše?

Na forumu sam video da se pominje 50%, ali ne znam gde se to navodi.

Pozz

Dodatak:

Da li je moguće u istom ispitnom roku prijaviti ispit 2.1 i ispit 2.8? Odnosno ispit 2.2 i ispit 2.7?

Ili je potrebno da, npr, 2.1 polozim u jednom ispitnom roku, pa onda ispit 2.8 u sledećem ispitnom roku?

Hvala puno :)

Da biste polozili ispit potrebno je da od ukupno 100 poena osvojite 51 poen. Kod svih ispita (osim ispita 2.7. Fin.menadz.i kontrola) sabiraju se bodovi osvojeni na pitanjima i zadacima. Ispit 2.7 je specifican, koliko su meni objasnili taj ispit ima dva dela: menadzment i kontrolu i iz jednog od njih (ne znam tacno kog) se mora imati 26 poena, sto znaci da na drugom morate imati minimum 25. Ne mozete jedan da uradite sa npr. 40 poena a drugi sa 11 da biste polozili.

Sto se tice drugog pitanja, na sajtu SSRS pise:

* Услов за пријављивање испита 2.7 је положен испит 2.2
** Услов за пријављивање испита 2.8 је положен испит 2.1

a to znaci da nije moguce prijatiti takvu kombinaciju ispita u jednom roku.,,
:bye:

e pa i meni treba za 1.2 ja to sad polazem, ako mozes posalji i meni nesto ako imas bila bi ti veoma zahvalna :klap: beba.ptic@gmail.com mi je mejl, ja 1.3 necu polagati posto sam oslobodjena jer sam isla u ekonomsku, eto neke koristi i od toga :mrgreen:

1.2. se polaze po sistemu zaokruzivanja tacnog medju ponudjenim odgovorima, ako nisu nesto promenili. Po meni je prilicno nebulozan!! Ali .... svaki se mora spremiti pa i taj.
Ono sto ja mogu je da skeniram i posaljem ono sto sam ja pravila sebi kao zabeleske ako slucajno negde nemam i u el. formi. Videcu da posaljem Zesu da postavi na mediafire pa da olaksamo svim kolegama bar malo, jer ovo je naaaapoooornooo! pozz

Imam molbu za one koji su polozili 2.9 junu: da posalju Zesu ispitna pitanja ako su ih napisali, prepisali, prekucali... Sta god! :zper:
Znam da kada polozis ispit vise o njemu ne rezmisljas, ali budite kolegijalni sa onima koji ga i dalje spremaju. :bye:

Niki ja sam polozila 2.9 sa 88 poena u junu. Ja sam radi sebe napravila skriptu iz bosanske knjige Principi Revizije i tu skriptu sam poslala zesu koji je i postavio na mediafire. Veruj mi tih 50 strana je sve sto ti je potrebno i jedino na sta ja nisam obratila paznju je primer pozitivne konfirmacije revizora i zato sam imala 12 poena manje od maksimuma.

Back