Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kolege, ja sam nov u svemu, moze li neko da mi kaze za Ovlascenog racunovodju

1) da li se priznaju neki ispiti sa Ekonomskog fakulteta smer- spoljna i unutrasnja trgovina, ili da se ne bavim sa time.

2) sa kojim ispitom da krenem za decembarski rok i gde da nadjem literaturu.

Hvala puno!

Pre nego sto sam se upustila u polaganje ispita pri SRRS,uputila sam e-mail Ministarstvu finansija(preko njihovog zvanicnog sajta ) sa pitanjem kako dobiti zvanje OR i koja ustanova je nadlezna po tom pitanju,uputili su me na SRRS .

@kiddou, slazem se.....

Tacno je da SRRS daje sertifikate za OR, ali zvanje ovlasceni racunovodja sadasnji Zakon ne poznaje tako da niko u konkursima, sistematizacijama i sl. ne bi smeo da navodi ovaj sertifikat kao neki uslov.
Ako je tako, mi se bavimo poslom od koga nemamo apsolutno nikakav interes, naprotiv....
Bilo bi dobro da nisam u pravu, ko se u ovu problematiku bolje razume......da cujemo!

@kiddou, slazem se.....

Tacno je da SRRS daje sertifikate za OR, ali zvanje ovlasceni racunovodja sadasnji Zakon ne poznaje tako da niko u konkursima, sistematizacijama i sl. ne bi smeo da navodi ovaj sertifikat kao neki uslov.
Ako je tako, mi se bavimo poslom od koga nemamo apsolutno nikakav interes, naprotiv....
Bilo bi dobro da nisam u pravu, ko se u ovu problematiku bolje razume......da cujemo!

Najbolje bi bilo da nam se sada jave iz Saveza i demantuju sve ovo.
Sve mi se kolega cini da si, nazalost, u pravu. Ovde kod mene niko i ne pita za sertifikat, neki cak i neznaju o cemu pricam...:dash:

Zdravo,cestitam na polozenom ispitu.
S obzirom na to da si skoro polozila 2.6, mozeli neka sugestija i smernica za nas koji to spremamo za decembar i jos uz to spremamo prvi put ispit za ovl.racunovodju :).
Koliko vremena ti je oduzeo ispit otprilike?Odakle si spremala?Na sta obratiti paznju i sl.?
Hvala unapred

Polozila i ja 2.6 :D Kako sad spremiti ostala 3 za decembar????????

Zdravo,cestitam na polozenom ispitu.
S obzirom na to da si skoro polozila 2.6, mozeli neka sugestija i smernica za nas koji to spremamo za decembar i jos uz to spremamo prvi put ispit za ovl.racunovodju .
Koliko vremena ti je oduzeo ispit otprilike?Odakle si spremala?Na sta obratiti paznju i sl.?
Hvala unapred

meni su rekli da ce ispiti biti najverovatnije poslednje nedelje novembra i prve deccembra a na sajtu jos nema nista.

btw meni u firmi i dalje stoji u sistematizaciji da za sefa racunovodstva i zamenika mora fakultet i certifikat ovlascenog racunovodje pa sam popricao i sa kadrovskim. Rekli su mi da je zakon ostavio poslodavcima pravo da odredjuju sta od kvalifikacija moraju da imaju zaposleni pa je to sad raznoliko - trazi ko sta hoce od srednje skole do doktorata :eek: a konkretno oko zvanja mi je pravnica rekla da zakon propisuju samo neophodno zvanje za vrsenje zakonski obavezne revizije (valjda ono banke i firme na berzi) a da je sve ostalo slobodno trziste :think:

Drage moje "nove" kolege tj. svi vi novi clanovi, zelim da vam dam jedan savet: citajte ove strane od pocetka i tu cete pronaci sve savete koje su raznorazni nasi clanovi davali od pocetka.
Nemojte da vas mrzi da ih citate, jer cete pronaci sve ono sto vas interesuje, a u Savezu nije imao ko da vam kaze.
Svako ko se prvi put javi uvek postavlja ista pitanja na koja neko uvek odgovori ako ima dovoljno vremena. Neke stvari se ponavljaju, a neke su samo jednom napisane! :bye:

Gledala sam sajt, nigde nema objavljen raspored polaganja ispita....obicno bude polovinom decembra...

Da, i ja sam očekival polovinom decembra, ali kad sam išla da prijavim ispite, žena koja tamo radi mi je rekla za termine. Kad sam upitala zašto su pomereni, rekla je: "Zbog Svetog Nikole." Potpuno apsurdno, mogli su lepo biti 5. i 12. slično kao i prošle godine. Sveti Nikola je tek 19. ali može im se. Baš sam se iznervirala, jer kad dođu ispiti, svaki dan je zlata vredan, a ne cela nedelja. Jedino nam preostaje da dobro zagrejemo stolice.

Informaciju o okvirnim datumima održavanja ispita možete dobiti na broju telefona 3343-140. Znam da sam malo izazvala pometnju, ali samo zato što sam to htela da podelim sa vama, jer mislim da je izuzetno važno, a da nas preko njihovog sajta kasno obaveštavaju. Pošto sam nova na forumu, moderatori moraju da odobre moje poruke, pa iz tog razloga moji odgovori malo kasne.

Pa oni stvarno misle da im mi visimo na civiluku!? :besna:
Em nam za sve zivo uzimaju pare, em ce nas za mesec dana obavestiti i o nastavi i o ispitima! :dash:
Pretpostavljam da je razlog tome vanredni decembarski rok na Ekonomskom fakultetu koji ce se odzavati i nedeljom zbog potencijalnog problema sa grejanjem ove sezone! :rotf:

Back