Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ćao, htela bi da prijavim ispit finansijski menadžment i kontrola da polažem u junu, bilo kakvi saveti bi mi dobro došli, e da i da li neko ima knjigu polovnu, jer mi je nova jako skupa, kakva su pitanja......pišite mi nova sam u ovome

darling, mi u BG imamo Univerzitetsku biblioteku Svetozar Marković. U njoj imas po jedan primerak svake knjige za ispit ali bas svake osim Principa Revizije. Ta koju ti trazis je trenutno slobodna. Za upis u biblioteku ti treba oko 500 dinara ako nije poskupelo i potvrda da si zaposlena. Ako ne radis onda potvrda sa biroa ili potvrda sa faksa da si student.
Ja sam lepo u martu i aprilu jednu po jednu uzimala i kopirala u kopirnicama i tako lepo evo vec 6 ispita polozila :-))))
Nazalost, to je jedan od preostala 3 koje spremam tako da nisam u mogucnosti da ti pozajmim ali vidim da je slobodna u biblioteci pa je uzmi :-)))))

Drage kolege,želim da polažem ispite za Ovlašćenog računovođu.Molim nekoga da mi odgovori na nekoliko pitanja:
1.koliko ispita odjednom ste prijavljivali i položili
2.dali su bila organizovana predavanja pre ispita-kojih, dali se plaća, dali to pomaže na ispitu
3.kod kojih ispita se polaže samo teorija, a kod kojih zadaci-koji su mešani
4.ako je neko iz Sombora, Novog Sada, dali je teško nabavio literaturu
5. uopšte-dali je teško
Puno pozdrava svima.Sve pohvale za kolegu koji je postavio fajlove na mediafire.

Ma najbolji smo !!!!!!!!!!!!!!!!!!:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ni oni iz Saveza nam nista ne mogu. Udruzeni smo jaci.
Vidim da smo uglavnom svi polozili, malo je onih koji su pali u decembru.

:)

ma samo sto se ja bojim da ce oni vec ovo provaliti. Pogledaj koliko se ljudi prikljucilo od juna do decembra :-) Mislim, ko uci i koga zanima on ce poloziti. Ja stvarno jesam ucila, nisam isla na predavanja jer nisam imala love jer sama sebi placam ali iskreno za 2.7 i 2.8 i 2.9 mozda vredi otici......

u svakom slucaju dobro smo prosli u ovom roku....

Šta nam mogu i da su nas provalili.
Mi ne radimo ništa nezakonito.
Samo pomažemo jedni drugima.
Tačno je to da treba učiti ali oni su prvo preterali sa
cenama literature (i ja sama plaćam, pa mi je skupo) i sa obimom.
Kao primer bih navela Reviziju i Poreze, ako bude neko spremao iz
njihovih knjiga, ne znam koliko bi mu vremena trebalo da
spremi ispit. Predavanje iz Poreza može i da koristi, a iz Revizije
je samo bacanje para. Ovo sve pricam iz licnog iskustva.
A tudje iskustvo i po neki test su mi više znacili nego celokupna literatura.
Zato narade, pomažimo jedni druge, da i dalje budemo uspešni.

;)

Drage kolege,želim da polažem ispite za Ovlašćenog računovođu.Molim nekoga da mi odgovori na nekoliko pitanja:
1.koliko ispita odjednom ste prijavljivali i položili
2.dali su bila organizovana predavanja pre ispita-kojih, dali se plaća, dali to pomaže na ispitu
3.kod kojih ispita se polaže samo teorija, a kod kojih zadaci-koji su mešani
4.ako je neko iz Sombora, Novog Sada, dali je teško nabavio literaturu
5. uopšte-dali je teško
Puno pozdrava svima.Sve pohvale za kolegu koji je postavio fajlove na mediafire.

Prvo sto treba da uradis je da posetis faxs koji si zavrsio ,da ti izdaju uverenje o ispitima koje si polagao tokom studiranja, i sa tim odes na savez da vidis dal ce ti sta priznati . Kad to zavrsis onda ces videti sta treba da polazes. Literaturu mozes lako nabaviti, sve imas na Univerzitetskoj biblioteci u BG-u, sem Principa revizije koju mozes da nadjes u Narodnoj biblioteci isto u BG-u. To sto nisi iz Beograda ne predstavlja nikakav problem, jer ni ja nisam. Preko biblioteke iz tvog grada trebujes knjige preko medjubibliotekarske razmene( procedura je jednostavna, ti od kuce odes na sajt biblioteke, proveris sta je slobodno, odes u biblioteku, oni mail-om posalju zahtev za trebovanje knjiga, knjiga stize za 2-3 dana, kopiras, vratis).
Predavanja ima, i korisna su za neke predmete. Kad odlucis sta ces polagati javi se za jos info.:)

Prvo sto treba da uradis je da posetis faxs koji si zavrsio ,da ti izdaju uverenje o ispitima koje si polagao tokom studiranja, i sa tim odes na savez da vidis dal ce ti sta priznati . Kad to zavrsis onda ces videti sta treba da polazes. Literaturu mozes lako nabaviti, sve imas na Univerzitetskoj biblioteci u BG-u, sem Principa revizije koju mozes da nadjes u Narodnoj biblioteci isto u BG-u. To sto nisi iz Beograda ne predstavlja nikakav problem, jer ni ja nisam. Preko biblioteke iz tvog grada trebujes knjige preko medjubibliotekarske razmene( procedura je jednostavna, ti od kuce odes na sajt biblioteke, proveris sta je slobodno, odes u biblioteku, oni mail-om posalju zahtev za trebovanje knjiga, knjiga stize za 2-3 dana, kopiras, vratis).
Predavanja ima, i korisna su za neke predmete. Kad odlucis sta ces polagati javi se za jos info.:)

oooo ridjokosa74, vidim da je bilo lako resiti problem... samo sto mislim da nam u univerzitetskoj ne dozvoljavaju da iznosimo knjige koje dobijemo medjubibliotekarskom pozajmicom.... tako da principe revizije nece da moze da iznesete... :-) ustvari u malim mestima je to verovatno dozvoljeno....

biblioteka grada beograda ne dozvoljava da se izvrsi pozajmica knjiga iz narodne biblioteke srbije. sta da radim? Meni trebaju principi revizije jer je kreten koji mi je kopirao napravio knjigu bez zadnjih par slova na svakoj strani ...... :-)))))

oooo ridjokosa74, vidim da je bilo lako resiti problem... samo sto mislim da nam u univerzitetskoj ne dozvoljavaju da iznosimo knjige koje dobijemo medjubibliotekarskom pozajmicom.... tako da principe revizije nece da moze da iznesete... :-) ustvari u malim mestima je to verovatno dozvoljeno....

biblioteka grada beograda ne dozvoljava da se izvrsi pozajmica knjiga iz narodne biblioteke srbije. sta da radim? Meni trebaju principi revizije jer je kreten koji mi je kopirao napravio knjigu bez zadnjih par slova na svakoj strani ...... :-)))))

Ne znam sta da ti kazem, ja sam Principe iz Krusevca trebovala i oni su mi poslali iz Narodne biblioteke, i ja sam kopirala. Kopiju imam i ne treba mi bas. E sad ,znam da cu doci u BG kad bude dodela sertifikata, mozda dodjem i pre pa mogu da ti ponesem.Ili da napravimo neku drugu kombinaciju brzim postom.. Ostale knjige sam iz Univerzitetske biblioteke uzela kad sam bila u BG-u i nisu smeli da mi daju jer sam iz unutrasnjosti...al kad ih sarmiras malo daju ti da odes do prve kopirnice i sve kopiras odjednom. Ja sam tako uradila...;)

Hvala riđokosoj74
Nemam faks, samo višu školu.Moraću sve da polažem.Treba mi savet sa čim da počnem.Zahvaljujući Zes-u imam predstavu na šta liče ispiti.Radim 4 godine, tako da mi praksa nije baš strana, ali ja bi da izađem na broj ispita koji je realno položiti i da ne bacam novac ako ne moram.

Hvala riđokosoj74
Nemam faks, samo višu školu.Moraću sve da polažem.Treba mi savet sa čim da počnem.Zahvaljujući Zes-u imam predstavu na šta liče ispiti.Radim 4 godine, tako da mi praksa nije baš strana, ali ja bi da izađem na broj ispita koji je realno položiti i da ne bacam novac ako ne moram.
Da sam na tvom mestu ,posla bi od ispita 2.1. i 2.2., jer su ti oni uslovni za 2.7. i 2.8., a posle polazi sta hoces. Tri ispita je realno poloziti.., zavisi od toga koliko to ozbiljno shvatis i koliko hoces da ucis.:)

I ja bih isto DAMIN savetovala. Pocni sa 2.1 i 2.2. i sa dva manja. Ja sam u decembru polozila 2.1 i 2.2 i 2.6 (porezi) i 2.3 (upravljanje kadrovima)

Maksimum sto mozes je 3 veca ozbiljna a to su svi sem 2.3 2.4 i 2.5 i to bez obzira na iskustvo iz prakse. Izmedju ostalog 2.1, 2.2 i 2.7 i 2.8 traju 3 sata i prilicno te umore. Razmak izmedju ispita je po pola sata i imas 4 ili 5 dnevno. Vidi kakav je bio raspored u decembru pa ces ukapirati o cemu ti pricam .

Back