.FiLoZoF.
Zainteresovan član
- Poruka
- 182
Ja nikako ne mogu da promenim velicinu slike koje sam postavio u mom prethodnom postu...Neko? Nesto? Pomoc?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nikako ne mogu da promenim velicinu slike koje sam postavio u mom prethodnom postu...Neko? Nesto? Pomoc?
- moze li i preko 800 x 642 Pixel na foto-takmicenju?
Image Width = 576 pixels
Image Height = 462 pixels
Nije ti uspelo.
Ne odustaj!
I da odgovorim na pitanje - moze.

Nista mi drugo ne predostaje nego dalje da se zezam oko toga- a pislao mi je pored fotografije:
Fotoinformationen:
800×642 Pixel – 113 KB
Dateiname: IMG_4429.JPG
Kamera: Canon
... i td.
... u svakom slucaju hvala![]()
zar nije dovoljno srediti sliku u photoshopu
a Canon je meni dobar

da budem iskren meni je acdsee super za te sitne stvari zbog batch komande.. konvertovanje formata, promenu dimenzija i slicno odradi u par klikova na velikom broju fotki
onaj photoshopov bridge jednostavno ne mogu da svarim .. bas mi je grozan onako preglomazan i lose optimizovan..
zagusi mi sva jezgra i brdo rama proguta![]()

Klikni na ovaj link iznad i vidi da nije tu problem.
"Srediti u Photoshopu" znaci sta?![]()
"Srediti u Photoshopu" znaci sta?![]()
de si vojnik...
Pa vidiš. Od kako se pojavila digitalna fotografija, fotošop je zapravo mračna komora. Mračna komora za digitalne fotografije. Sve što je moglo u mračnoj komori da se postigne, ubačeno je i u fotošop. i dodato mnogo toga, što u običnoj mk nije moglo.
Dakle Digitalna fotografija, naročito u RAW formatu je zapravo negativ fotografije, samo što je za razliku od nekadašnjih negativa on dobro vidljiv. Dakle nekada, kad je postojao samo film... fotografi su daleko bolje poznavali tehniku samih fotoaparata i naravno samu tehnologiju dobijanja fotosa. Morali su inace bi sve bilo besmisleno skupo. A velike umetnicke fotografije, dobijane su savrsenim skladom, aparat 80% , rad u mracnoj komori 20 %... ilio približno. Tako je i sad, samo što je sad sve brže, negativ je odmah vidljiv, a rezultati rada primetni automatski.

...i kada se sve tako "isfrizira-ispeglaju bore i skine višak celulita" u PS dobija se veštački ambijent
budi majstor i samo svojim iskustvom i aparatom ovekoveči lepotu

Pozdrav!
Kod mene se Photoshop i Lightroom startuju sa Windowsom.
Fotografije prvo pregledam kroz Lightroom, kropujem, nivelisem, otklanjam aberaciju, svetlosni sum, podesavam svetlinu i zasicenost boja, senki, hajlajta, crne, bele, kontrast, ekspoziciju, itd. To je obavezan ritual pre nego sto eksportujem fotku za dalju obradu u Photoshopu.
U Photoshopu se desava magija (nema ogranicenja vise). Tu nestaju ili se stvaraju nepravilnosti na povrsinama, predmeti menjaju mesta, nestaju, Lens correction fingira razne objektive, Liquify uvodi zlatnu razmeru u prostor, objekte i subjekte,...
Kada sam zadovoljan postignutim, vreme je za famozni Image size.![]()
...i kada se sve tako "isfrizira-ispeglaju bore i skine višak celulita" u PS dobija se veštački ambijent
budi majstor i samo svojim iskustvom i aparatom ovekoveči lepotu