Saveti za vrlo uspešan brak!!!

Зашто? Па зато што је из тог поста следило да једина ствар коју треба да учинимо је да ''нађемо праву особу'', и ништа више...После ће живот да нам буде цветна башта, а да ми не морамо да мрднемо ни малим прстом више за ту везу...

Е, а нађеш дивну башту...са пролећним цвећем, и седнеш да уживаш у њој, али је не наводњаваш и не прекопаваш, не чупаш коров...и онда се закорови, цвеће се осуши, изникне коприва и зубача, земља се стврдне, испуца, намноже се пољски мишеви...и ти онда разочарано кажеш:''Е, то није била права башта, треба да тражим другу!'' :roll:

Ocjena 10:)
Upravo tako,brak se zajednicki izgradjuje:)

Naravno da zavisi od nas, ali sebe ne mozemo da mijenjamo ili mozda mozemo...U svakom slucaju u ljubavi ima dosta srece i uvjek sve ne zavisi samo od nas.

Једина ствар и особа коју можемо да мењамо смо МИ сами... партнера не можемо да мењамо, али сопственим променама можемо да утичемо на развој везе и на неговање односа...а однос је врло нежна биљка...
Партнера не можемо мењани никако, и не треба ни да помишљамо на то...

По неком мом мњенију, порценат пуке ''среће'' је сведен на минимум...мада не спорим да постоји и тај фактор...

Pod pravom osobom ne mislim obrazovan, bogat, uspjesan...nego osoba uz koju cemo od dobre osobe postati bolji, zadovoljniji, uspjesniji jednom rijecju srecni. A ne ozlojedjeni, ogorceni, tuzni...

А ти и даље мислиш да је однос статична категорија? И да је партнер та особа која је дужна да нас учини бољим, задовољнијим и срећнијим?:roll:

Бојим се да те чека много разочарења...:-?

Ako čitate ovo, znači udate ste, bravo, uspelo vam je. Kao svaka normalna žena želite da vam brak bude uspešan i dugovečan. E pa evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da to i ostvarite.
1. pravilo: nikada ne kritikujte njegovu majku, naprotiv, stalno je hvalite i pitajte za savet, on će biti srećan, ona zadovoljna a vi ćete imati mir u kući.
2. pravilo: ne opterećujte ga kućnim poslovima čak ni kada ste bolesni, on će biti zadovoljan a vi ćete zadržati vitku liniju.
3. pravilo: ne zamarajte ga sitnim problemima tipa: nemamo dovoljno novca, ima puno stvari u kući koje treba popraviti a on bi to mogao, trebao bi bar malo da se posveti i deci ne samo fudbalu, njemu to ionako na jedno uvo uđe na drugo izađe, a vi ćete biti ona koja stalno zvoca.
4. pravilo: ne kritikujte ga što je neuredan, lenj, što se vikendom ne brije, što podriguje umesto da pohvali nedeljni ručak, što zaboravlja rođendane i godišnjice, što sve sami u kući radite, sami vaspitavate decu... postićićete samo da ga udaljite od sebe.
5. pravilo: ovo je najvažnije. Stalno ga hvalite. Kako je pametan, lep, elokventan, vredan, pažljiv, a nadasve, dobar ljubavnik.
Čini vam se da sam luda. Ma nisam verujte, samo imam dugo bračno iskustvo. Ako se ne mirite sa činjenicom da sam u pravu, vi ili ste razvedeni, ili nezadovoljni ili vam muž nije sa ovih prostora, ili ste nepopravljivi idealista.
A da li ćete vi biti srećni poštujući ova pravila? Pa tema ni nije bila srećan, već uspešan brak.

pa sta onda da pricam,da ga ne kritikujem ,da ga ne teram da cisti,ne opterecujem parama......pa bolje odmah da se razvedemo

draga Dragice
a sta ako brak traje 5 godina, imamo dvoje dece, on ne radi niti trazi posao niti bilo sta radi za nas, sedi kod kuce i igra se sa internetom nonstop, a inace
1. nikad nisam kritikovala njegovu majku
2. nikad nisam trazila=zahtevala da bilo sta radi po kuci (mislila sam, videce sam, odrastao je...)
3. nikad ga ne zamaram, vec vise slusam, o fudbalu, sportovima, politici, svetskoj politickoj sceni i ostalim stvarima o kojima mi on drzi govore kad dodjem mrtva umorna s posla a deca mi vise oko vreata jer smo jedni drugih zeljni.... ja ne zamaram, cutim, slusam, pokusavam da uspostavim mir izmedju njega i dece...
4. nikad ga nisam kritikovala niti trazila da zbog nas nadje posao ili radi nesto ili bilo sta...
5. hvalim ga. kad msilim nesto lose ja onda cutim. ili uzmem da cistim, peglam, radim nesto... a ljubavnik neznam kakav je jer vec 3 godine nismo imali nikakve kontakte, iako sama ja pokusavala. i hvalila ga (u proslom vremenu)

e recite vi meni sada Dragice sta ja da radim?

evo par savjeta za uspjesan brak...

1.kada varas muza ne varaj ga sa komsijom sa istog sprata, predji barem na neki drugi
2.kada varas muza ne varaj ga sa vishe od 4 lika jer bi mogao nesto da posumnja
3.kada varas muza odaberi nekog imucnijeg, po mogucnosti slobodnog tako da budes materijalno obezbijedjena ako te skonta muz
4.ako te skonta muz, nikad ne priznaj prevaru!

evo par savjeta za uspjesan brak...

1.kada varas muza ne varaj ga sa komsijom sa istog sprata, predji barem na neki drugi
2.kada varas muza ne varaj ga sa vishe od 4 lika jer bi mogao nesto da posumnja
3.kada varas muza odaberi nekog imucnijeg, po mogucnosti slobodnog tako da budes materijalno obezbijedjena ako te skonta muz
4.ako te skonta muz, nikad ne priznaj prevaru!
Ovo se zovu saveti!
Svaka cast, doktore!
Sve mi se vise svidjas, otkad sam se ja uneozbiljila, a ti uozbiljio!:lol:

draga Dragice
a sta ako brak traje 5 godina, imamo dvoje dece, on ne radi niti trazi posao niti bilo sta radi za nas, sedi kod kuce i igra se sa internetom nonstop, a inace
1. nikad nisam kritikovala njegovu majku
2. nikad nisam trazila=zahtevala da bilo sta radi po kuci (mislila sam, videce sam, odrastao je...)
3. nikad ga ne zamaram, vec vise slusam, o fudbalu, sportovima, politici, svetskoj politickoj sceni i ostalim stvarima o kojima mi on drzi govore kad dodjem mrtva umorna s posla a deca mi vise oko vreata jer smo jedni drugih zeljni.... ja ne zamaram, cutim, slusam, pokusavam da uspostavim mir izmedju njega i dece...
4. nikad ga nisam kritikovala niti trazila da zbog nas nadje posao ili radi nesto ili bilo sta...
5. hvalim ga. kad msilim nesto lose ja onda cutim. ili uzmem da cistim, peglam, radim nesto... a ljubavnik neznam kakav je jer vec 3 godine nismo imali nikakve kontakte, iako sama ja pokusavala. i hvalila ga (u proslom vremenu)

e recite vi meni sada Dragice sta ja da radim?

Zaista je tuzno ovako nesto...
Nisam Dragica, ali svako normalan bi ti rekao da trazis dalje, jer tu niko nije srecan.

Kako podnosis da nemate odnose, a cak nema ni platonske ljubavi medju vama? Cak bi i to mogla da razumem...

Najgore je to sto i deca sve vide i osecaju, a nije im ni neki uzor takav otac.
Spasavaj se Frensis, dok si mlada i lepa:), a verujem da jesi!
Moja komsinica je bila u slicnoj situaciji.
Ima troje dece, muz ne daje ni dinara,iako radi..ona se brine o njemu, pegla, kuva, a on se svalerise! I sa zenom se ne seksa:roll: Nisu joj dali roditelji dase razvede, oni su sa sela, pa kao bruka u selu...
Konacno se razvela i zivi lepo sa decom! :)
Svako dete ce ti reci da je bolje da zivi sa jednim roditeljem nego u porodici gde nema ljubavi.

Veruj mi!
Puno te pozdravljam i nadam se da ces uspeti da resis problem.
Nista nije neresivo, samo da ste svi zdravi i zivi!

Draga Frensis, ti si na žalost živi primer da ova "moja" pravila važe i danas, a mene mnoge forumašice napljuvaše na pasja kola, te živim u prošlosti, te glupača sam i još mnogo toga. Nisi čitala od početka, ja samo posmatram, ali ako baš od mene želiš savet, pa šta da ti kažem. Takav skot ne zaslužuje da mu pokloniš pet dana a kamoli pet godina života.

Back