Saveti za vrlo uspešan brak!!!

Pa sto me onda ne pitas da furamo?

Eto, na kraju ces me smuvati i potom ostaviti slomivsi mi srce, kao sto su ucinile mnogobrojne pre tebe.
Ne zelim ponovo kroz to da prolazim.
Shvati, iza ove surove spoljasnosti i celicnog pogleda se krije osetljiva dusa. Toboznja nedostupnost i odbojnost je samo odbrambeni mehanizam osobe koja je vazda bila iskoriscavana kao seksualni objekat.
Molim te nemoj... ne zelim. Lako me je slomiti, polakomicu se slatkim recima... Zato nemoj.

sta ti je emotivan mladitj:D

Pa sto me onda ne pitas da furamo?

Eto, na kraju ces me smuvati i potom ostaviti slomivsi mi srce, kao sto su ucinile mnogobrojne pre tebe.
Ne zelim ponovo kroz to da prolazim.
Shvati, iza ove surove spoljasnosti i celicnog pogleda se krije osetljiva dusa. Toboznja nedostupnost i odbojnost je samo odbrambeni mehanizam osobe koja je vazda bila iskoriscavana kao seksualni objekat.
Molim te nemoj... ne zelim. Lako me je slomiti, polakomicu se slatkim recima... Zato nemoj.

Kako ovo u teoriji lepo zvuci, al garantujem da je drukcije u praksi :confused:

Ako čitate ovo, znači udate ste, bravo, uspelo vam je. Kao svaka normalna žena želite da vam brak bude uspešan i dugovečan. E pa evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da to i ostvarite.
1. pravilo: nikada ne kritikujte njegovu majku, naprotiv, stalno je hvalite i pitajte za savet, on će biti srećan, ona zadovoljna a vi ćete imati mir u kući.
2. pravilo: ne opterećujte ga kućnim poslovima čak ni kada ste bolesni, on će biti zadovoljan a vi ćete zadržati vitku liniju.
3. pravilo: ne zamarajte ga sitnim problemima tipa: nemamo dovoljno novca, ima puno stvari u kući koje treba popraviti a on bi to mogao, trebao bi bar malo da se posveti i deci ne samo fudbalu, njemu to ionako na jedno uvo uđe na drugo izađe, a vi ćete biti ona koja stalno zvoca.
4. pravilo: ne kritikujte ga što je neuredan, lenj, što se vikendom ne brije, što podriguje umesto da pohvali nedeljni ručak, što zaboravlja rođendane i godišnjice, što sve sami u kući radite, sami vaspitavate decu... postićićete samo da ga udaljite od sebe.
5. pravilo: ovo je najvažnije. Stalno ga hvalite. Kako je pametan, lep, elokventan, vredan, pažljiv, a nadasve, dobar ljubavnik.
Čini vam se da sam luda. Ma nisam verujte, samo imam dugo bračno iskustvo. Ako se ne mirite sa činjenicom da sam u pravu, vi ili ste razvedeni, ili nezadovoljni ili vam muž nije sa ovih prostora, ili ste nepopravljivi idealista.
A da li ćete vi biti srećni poštujući ova pravila? Pa tema ni nije bila srećan, već uspešan brak.

Jos samo dodati: kad te udari po jednom obrazu, a ti okreni drugi?
Bolesno. Brak nisu kolaci pa sad imas recept pa ako ga se pridrzavas on uspije! Daleko je stvarnost od toga. Uspjesan brak je kad se ljudi i dalje vole uprkos godinama zajednickog zivota. Kad se raduju odlasku kuci...Veoma malo brakova je srecno. Razvode se jer se zivi samo jedan zivot i zasto ga trositi pored krive osobe? Ne bih mogla da budem srecna pored osobe koja je podredila svoj zivot da bih ja bila srecna, a da ne govorim suprotno.

Ako čitate ovo, znači udate ste, bravo, uspelo vam je. Kao svaka normalna žena želite da vam brak bude uspešan i dugovečan. E pa evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da to i ostvarite.
1. pravilo: nikada ne kritikujte njegovu majku, naprotiv, stalno je hvalite i pitajte za savet, on će biti srećan, ona zadovoljna a vi ćete imati mir u kući.
2. pravilo: ne opterećujte ga kućnim poslovima čak ni kada ste bolesni, on će biti zadovoljan a vi ćete zadržati vitku liniju.
3. pravilo: ne zamarajte ga sitnim problemima tipa: nemamo dovoljno novca, ima puno stvari u kući koje treba popraviti a on bi to mogao, trebao bi bar malo da se posveti i deci ne samo fudbalu, njemu to ionako na jedno uvo uđe na drugo izađe, a vi ćete biti ona koja stalno zvoca.
4. pravilo: ne kritikujte ga što je neuredan, lenj, što se vikendom ne brije, što podriguje umesto da pohvali nedeljni ručak, što zaboravlja rođendane i godišnjice, što sve sami u kući radite, sami vaspitavate decu... postićićete samo da ga udaljite od sebe.
5. pravilo: ovo je najvažnije. Stalno ga hvalite. Kako je pametan, lep, elokventan, vredan, pažljiv, a nadasve, dobar ljubavnik.
Čini vam se da sam luda. Ma nisam verujte, samo imam dugo bračno iskustvo. Ako se ne mirite sa činjenicom da sam u pravu, vi ili ste razvedeni, ili nezadovoljni ili vam muž nije sa ovih prostora, ili ste nepopravljivi idealista.
A da li ćete vi biti srećni poštujući ova pravila? Pa tema ni nije bila srećan, već uspešan brak.

ja mislim da bi se i dejl karnegi slozhio s tobom, al ozbiljno. onaj shto ima knjigu kako steci prijatelje i naklonost ljudi.. otprilike to je taktika, da si diplomata.. :IIII ali kad pocne da ti kulja onda vise ne mozeshda budes diplomata pa valjda treba uvek reagovati na vreme a ja ne, ja sam uglavnom pasivna

Čini vam se da sam luda. Ma nisam verujte, samo imam dugo bračno iskustvo.
Meni se cini da si ti alkos koji lupetara, ali je na terapiji "mislite visoko i ciljajte daleko" te su ovi postovi rehabilitacionog tipa te ih kao takve pozdravljam!
Pa tema ni nije bila srećan, već uspešan brak.
Ja razumem da ima ljudi kojima uspeh iskljucuje srecu, ali zaista davati SAVETE za sve to :lol:
Da ti teta savet za nesrecan zivot, posto srecan jel'te iskljucuje uspeh :idea:

temu treba preimenovati u KAKO UNISHTITI SOPSTVENI ZIVOT A UZ PUT I JOSH NECHIJI........tada bi oni saveti bili sasvim na mestu.
Izvinjavam se sto dajem sebi za slobodu da analiziram Andrushkine stavove , ali mislim da treba imati na umu da svaki iole normalan chovek odlichno prepoznaje lazno osmehivanje od pravog , lazno prijateljstvo od pravog i dobar sex od losheg.....

Didy dušo pa ti si baš ljuta na mene.
Koliko puta da kažem da to uopšte nisu moji stavovi. Ja samo volim da ćutim,slušam a bogami i da čitam, a ponekad volim i da nosim psa sa sobom.

:)) Ma Andrushka shto bi ja bila ljuta na tebe?Nego ako nisu tvoji stavovi , odakle si ih prepisala?Ako je godina izdanja tog priruchnika 18.. da se trudimo da dokazujemo suprotno?;)

......
.....

Ako ovo nisu tvoji stavovi. Onda si bukvalno prepisala iz nekog prirucnika iz srednjeg vijeka!!! Jer ovo gore meni lici na stav kakav takav...

Ljudi stvarno ste maliciozni. Nisam ništa ni od koga prepisala, majke mi, samo volim da posmatram i vidim da se na žalost ovde kod nas na Balkanu malo šta menja. Pogotovo u bračnim odnosima. Ovde i dalje brinemo šta će ko o nama reći, mlade žene najčešće muku muče sa svekrvama i muževima koji nikako da preseku pupčanu vrpcu. Recite šta god hoćete, ne kažem da niste u pravu, samo govorim ono što vidim.
A Nataši, kad je već zapela, evo i mojih stavova kojih se pridržavam, pa jako, jako dugo.
Kada dvoje odluče da žive zajedno, u braku ili kako god već, mislim da bi trebalo sve svoje navike iz prethodnog (nebračnog) života da prvo preispitaju, zatim odbace one koje ne valjaju, i da zajedno grade svoj novi život. Iz mog iskustva, navike su krive za mnoge loše brakove. Počev od one banalne, navikao ili navikla da im mama sve pod dupe stavlja, pa u braku očekuju isto to od druge strane.
Mislim da decu treba vaspitavati po svom nahođenju, a savet od drugih prihvatiti samo kada ga sami zatražite.
Ne gurati nos u tuđi tanjir i isto tako ne dozvoliti da vama neko zaviruje u vaš i to od prvog dana.
Kućne poslove deliti po sistemu šta ko bolje ume, a ne na muške i ženske. Isto tako i briga o deci, ja sam na primer sa mojim sinovima igrala fudbal jer sam odrastala uz dva starija brata i sve muške sportove sam dobro savladala.
I po meni najvažnije, važi za oba partnera, nikad ali nikad ne dozvoliti svojim roditeljima i svojim rođacima da kritikuju tvog partnera, ma kako bili u pravu.
E sad, da li je moj brak uspešan i srećan, to je već druga tema. Svojih pravila, ja sam se uvek pridržavala, što ne znači da su ih i drugi prihvatali.

Back