SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam spremila masinu za zlo doba ali sam bila toliko slogirana da sam je ukljucila tek jutros oko 5?!
Nego, koliko ume da traje prehlada? Mj sin je zakacio virus i imao temperaturu jedan dan, vadili smo krv i potvrdilo se da je virus pa nista nije pio od lekova. E sad, super je sto je temperatura pala za jedan dan ali on uzaaaasno slini evo vec osam dana, jel to normalno?

Tinice,:cmok: kakva je danas stolica, jel se popravila?

nisam videla ovo,stolica mu je samo jedan dan bila zelena u svim nijansima,i jako cesta,sutradan je odmah pozutela.jos je sada poceo da sisa ko manijak, pa mu pelena nije dovoljno velika. tako da ko doji ako se desi da pije antibiotik neki, to moze da bude reakcija. a ja se uplasila da je on gladan.

Poslednja izmena:
Ja sam spremila masinu za zlo doba ali sam bila toliko slogirana da sam je ukljucila tek jutros oko 5?!
Nego, koliko ume da traje prehlada? Mj sin je zakacio virus i imao temperaturu jedan dan, vadili smo krv i potvrdilo se da je virus pa nista nije pio od lekova. E sad, super je sto je temperatura pala za jedan dan ali on uzaaaasno slini evo vec osam dana, jel to normalno?

Ako je virus onda je sasvim normalno, pogotovo ovi u poslednje vrijeme traju baš dugo,
i moj Lazar je odležao,sreća pa nema više temperature,
jer ja nju lično NE VOLIM:udriglavu:
mamice:cvet:pravi čajiće i :cmok2:jubi svoje zjato:cmok:

nisam videla ovo,stolica mu je samo jedan dan bila zelena u svim nijansima,i jako cesta,sutradan je odmah pozutela.jos je sada poceo da sisa ko manijak, pa mu pelena nije dovoljno velika. tako da ko doji ako se desi da pije antibiotik neki, to moze da bude reakcija. a ja se uplasila da je on gladan.
Ma da sve zavisi šta majka jede ili pije, kakvo je sad stanje kod tebe, jeli se popravilo i piješ li još antibiotike?:heart:

Ma da sve zavisi šta majka jede ili pije, kakvo je sad stanje kod tebe, jeli se popravilo i piješ li još antibiotike?:heart:

dobro je sada nista vise ne boli. stefan mi je resio problem punih grudi nocu, poceo je ponovo da se budi po starom, lakse mi je tako.ali ja mislim da je to skok u razvoju posto sisa jako dugo, i eto budi se nocu.tako da moj sin pravi meni vise mleka sta cu tek onda nocu da radim kad pocne opet da spava.

Je li vam se desavalo da mali bebironci(ovaj moj ima skoro 3 ipo meseca),kad oce da spavaju nesto se kao trzaju?Ponekad primetim,kad se nosa,a pre toga se koprca nogicama i rucicama,i prispava mu se u tome,ko da oce i dalje da se koprca ,a ne moze,pa onako po par puta ko trzne rukom ili nogom,i ubrzo zaspe.Ako lezi,ili pose,pa mu se prispava to ne radi.E,ne znam,najvise bih volela da imam posla u njivi i oko stoke ko nekad sto su zene imale,i da nemam vremena da ga zagledam,i da pustim dete da raste kako ono hoce,bez mog traumiranja oko svega i svaceg...

Je li vam se desavalo da mali bebironci(ovaj moj ima skoro 3 ipo meseca),kad oce da spavaju nesto se kao trzaju?Ponekad primetim,kad se nosa,a pre toga se koprca nogicama i rucicama,i prispava mu se u tome,ko da oce i dalje da se koprca ,a ne moze,pa onako po par puta ko trzne rukom ili nogom,i ubrzo zaspe.Ako lezi,ili pose,pa mu se prispava to ne radi.E,ne znam,najvise bih volela da imam posla u njivi i oko stoke ko nekad sto su zene imale,i da nemam vremena da ga zagledam,i da pustim dete da raste kako ono hoce,bez mog traumiranja oko svega i svaceg...

Ej to je skroz normalno :aha: nista ne brini... to traje dok im se nervni sistem u potpunosti ne razvije, a posle a vec i sad mozda sanja nesto... :aha: pa i mi se trzamo u snu :mrgreen:

Mi smo negde u oktobru poceli da slinimo, imali dan-dva temperaturicu, doktor rekao viroza, prepisao nam Sterimar Cu, i slinili smo dobra 2 meseca. U medjuvremenu sam isprobala sve bapske lekove, sirupe i sl, dok nam nisu nikle gornje dvojke. Od sutradan - slinama ni traga ni glasa.

Mi smo negde u oktobru poceli da slinimo, imali dan-dva temperaturicu, doktor rekao viroza, prepisao nam Sterimar Cu, i slinili smo dobra 2 meseca. U medjuvremenu sam isprobala sve bapske lekove, sirupe i sl, dok nam nisu nikle gornje dvojke. Od sutradan - slinama ni traga ni glasa.

E vidis i nama je slicno, mada sam ja uzela Operil P i kad mu spricnem bude mnooogo lakse. A gornje dvojka i trojka su mu tu negde, guraju se na dole ali tako vec neko vreme pa nisam mnogo obracala paznju. Nadam se da nece sliniti dva meseca :confused::sad2:

E sad je i meni laknulo, pošto moja beba više od mesec dana slini, stavljamo mu fiziološki, izvlačimo pumpicom ali tome izgleda nema kraja. Doktorka mu pregledala pluća, sve je kaže u redu.Znači možda je zbog zuba, baš su mu tvrde desni.

eto vidis cak i to izgleda hoce zbog zubica,mi nismo imali tih problema ali smo imali gubitak apetita i plakanje veci deo noci,pre nekih 5 dana nam nikla gornja dvojka a dole imamo samo 2 zubica....boze nasta ce da lici:hahaha:

E vidis i nama je slicno, mada sam ja uzela Operil P i kad mu spricnem bude mnooogo lakse. A gornje dvojka i trojka su mu tu negde, guraju se na dole ali tako vec neko vreme pa nisam mnogo obracala paznju. Nadam se da nece sliniti dva meseca :confused::sad2:

Nemam pojma, ja se kapi za nos bas plasim, od kad mi je kuma ispricala za dete koje je u vrticu imalo neku uzasnu alergijsku reakciju na kapi. I onda se ne usudjujem..

Sta sve ne izdrze mame...citam vas i plasim se,bogami...
znaci kad prestanu grcevi krecu zubici a izmedju toga,nedaj boze....prehlada,zatvoren nos,i ko zna sta jos....jel se sve to izdrzi...?:(

Moj nikolica je krenuo sa grcevima,samo se izvija i vriska...jadnicak moj mali....:sad2:

sta mislite jel vreme da ja ovom mom malisi dam belance?ima 11,5 meseci a nije ga jos probao kao ni ribu,med,jagode,kiwi....

Nama pedijatar reče, ne pre navršene godine belance, ribu može još od 9.meseca, jagode nikako, med nikako takođe.

Inače, ja sam se osmelila pa mojoj bekici dajem po malo kravljeg mleka uz keks,
probala je pečurkicu, mrvicu šlaga, običan kravlji sir koji i mi jedemo.. Sve joj se dopalo ali ne insistiram da i dalje jede.. samo za probu pa ćemo polako :lol:

Inače, pošto smo zubati, imamo već 8 komada i hodamo, što se sve zna, nemamo nekih noviteta... :lol:

Pozdrav za sve mamice i poljupčić od nas za beke :kiss:

sta mislite jel vreme da ja ovom mom malisi dam belance?ima 11,5 meseci a nije ga jos probao kao ni ribu,med,jagode,kiwi....

Sto se tice jaja, zumance u 8. mesecu, a celo jaje, dobro kuvano (da kuva 7 min minimalno zbog prevencije salmoneloze) tek posle prvog rodjendana. Riba moze pred kraj prve godine u 12.mesecu ako ne postoje alergije u porodici, ako je neko od predaka alergican na ribu treba sacekati do 3.godine. Dobro je poceti sa belom ribom (npr.oslic). Med ne pre navrsene prve godine, a i sa jagodama i kivijem vrlo oprezno takodje posle prvog rodjendana jer su sve to potencijalni alergeni. Neke majke krecu sa svim tim ranije, ali nikad se ne zna koje dete ce kako odreagovati na odredjenu namirnicu, ja sam nutricionista,pa savetujem kako sam naucila da treba u teoriji.
Pozdrav svim mamama i bebironcicima, nadam se da cu vam se uskoro pridruziti. :)

Sta sve ne izdrze mame...citam vas i plasim se,bogami...
znaci kad prestanu grcevi krecu zubici a izmedju toga,nedaj boze....prehlada,zatvoren nos,i ko zna sta jos....jel se sve to izdrzi...?:(

Moj nikolica je krenuo sa grcevima,samo se izvija i vriska...jadnicak moj mali....:sad2:

Da da sta sve treba izdrzati, ali veruj mi vredno je toga... :aha: kad ti se prvi put osmehne, kad kaze svoje prvo aaaa i guuu, istopis se :brus: :zaljubljena: sve se izdrzi samo zbog toga i/ili cekajuci to! :D vera u sebe kao dobru majku je po mom misljenju tu najbitnija... :heart:

Back