SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo koristili hormonsku kremu jedno vreme, protiv ekcema (elocom i pantenol, pravili nam u apoteci), sad koristimo neku kremu od nocurka, ali ima samo po nogicama pa nije strasno...negde na prethodnim stranicama je jedna mama napisala da se ekcem po licu ocistio kad je pocela da upotrebljava cilibarsku ogrlicu...pa mozes probati, a ima i jedna skupa krema...sad ne znam na pamet naziv...i ja je jos nisam koristila, cekam platu, pa da probamo...:mrgreen:

Ja sam dojila 6 punih mjeseci pa sam od šoka izgubila mlijeko, ali sa četvrtim mjesecom sam uvela 1 obrok-kravljeg mlijeka, 1 slani obrok i 1 slatki obrok. Neznam kako je kod vas, al kod nas su pedijatri poludjeli, jedan kaže do 6 mjeseca ni kapi vode a drugi naravno od "četvrtog mjeseca se uvode obroci drugi jer mlijeko samo više nije dovoljno".....

Evo i mi da se na brzinu javimo...nemam mleka nestalo je skroz...bili smo juce kod doce da se merimo,napredovali smo 340gr,kazu da je super,sledece merenje imamo 3aprila,za vodu su mi rekli da mu nedajem jer pije vec tecnost,tj mleko i da se voda daje samo kad je vrucina,svasta,ja mu ipak dajem po malo,mali obozava...mislim da nemoze da mu skodi...za izlazak su mi rekli obavezno moze i mora svakog dana,i to po 15-30min,samo da nema vetra i da nije bas hladno...juce se prosetali prvi put u kolicima,super je spavkao nocas,ali danas ceo dan grcici,sav se zacenio,poplaveo,bas sam se uplasila,ovde kazu samo masaza stomacica kad ima grceve,sad nedaju lekove,kasnije da,sta ste vi koristili za grceve?Jadnicak kako vristi,pa te suzice,strasno...

Svakoj bebi nešto drugo ublaži grčeve. Ništa ne može da ih suzbije skroz.
Mom Luki su najviše pomogle Espumisan kapi. Mogu da se daju deci već od navršenih 15 dana čini mi se. Piše na upustvu. Jedino što nemam pojma da li ih ima kod tebe. Ali sigurno ima nešto slično...

Evo i mi da se na brzinu javimo...nemam mleka nestalo je skroz...bili smo juce kod doce da se merimo,napredovali smo 340gr,kazu da je super,sledece merenje imamo 3aprila,za vodu su mi rekli da mu nedajem jer pije vec tecnost,tj mleko i da se voda daje samo kad je vrucina,svasta,ja mu ipak dajem po malo,mali obozava...mislim da nemoze da mu skodi...za izlazak su mi rekli obavezno moze i mora svakog dana,i to po 15-30min,samo da nema vetra i da nije bas hladno...juce se prosetali prvi put u kolicima,super je spavkao nocas,ali danas ceo dan grcici,sav se zacenio,poplaveo,bas sam se uplasila,ovde kazu samo masaza stomacica kad ima grceve,sad nedaju lekove,kasnije da,sta ste vi koristili za grceve?Jadnicak kako vristi,pa te suzice,strasno...

ako je na adaptiranom mleku,a jeste,obavezno daj min.60ml vode ili čajić na dan...a što se grčeva tiče,za lekove ne znam tamo,ali sigurno ima u apotekama onih termofor meda,koje se stavljaju na stomak preko bodija da ga greje...i naravno masaža,HIPP-ovih čajeva i tamo ima,čaj od komorača možeš davati već od prve nedelje,počeće od njega da prducka,pa će tako izlaziti vazduh,i neće ostajati u crevima da pravi grčeve...

Ćao, ja iskreno sam svašta probala i ništa nije pomoglo, al svako djete je drugačije, probaj od čajeva, kapi,masiranja,stavljanje toplog na stomak, fena za kosu itd, pa ćeš vidjeti dali će mu šta pomoći, kod mene je dva i po mjeseca imao i nije plakao samo kad je spavao, posle kad je prestao plakat jedva sam se navikla na mir, tišinu,,,:think:tako je to jednostavno skoro svaka majka treba da prođe....aha:

Poslednja izmena:
..mi smo koristili skoro sve navedeno..i nije nam pomoglo :lol:
..a onda je jednog dana neko "iskljuchio prekidach" i grchevi su prestali.. :worth:

..a sa prvim detetom su trajali TACHNO jedan dan..tj popodne.. :roll:

..samo strpljenja, mame..njima je teze nego nama.. :( :heart:

ali naravno da dodam,probiotik nije protiv grčeva,to je greška,probiotik pospešuje normalno funkcionisanje stomačne flore,recimo kod proliva bebe,ali ne koristi se protiv grčeva...drugo je probiotično adaptirano mleko,to je druga priča...koristi se kod količnih beba isto kao i kod proliva,jer probiotično mleko smanjuje grčeve...ali svako dete je priča za sebe,ne pomaže svakome...

Mi se zezali kuci i merili Makicu :aha: vaga pokazuje da ima 5,7kg :eek: a 7.2. na prvom pregledu je imala 5kg i 58cm :eek: a i kad smo je merili dugacka je 61 cm :eek: sigurno smo mi pogresili :think:

Druga stvar... njoj je 120ml malo :think: tako da joj od danas pravimo 150ml... :aha: a tek 8.4. punimo 2 meseca! :klap:

ja sam jedna od retkih majki koja misli da je nama (roditeljima) tezze nego deci u trenutku kad imaju te probleme - kolike, rastu im zubi i to sve... mislim, ne zzelim da zvuchim surovo ili bezosecajno, erbo nisam, i ja se zziva pocepam kad krene njemu zub, pa tuli i plache, ali to je prirodni tok stvari, koji ce on zaboraviti. a ja cu se uvek secati kako sam se zziva pocepala. e to je roditeljstvo. :D

..maslachak, chinjenica je da niko nije umro od grcheva ili nicanja zuba
ali ja samo pomislim na to da su se juche rodili, da nemaju pojma o sebi i svetu oko sebe,
da ne mogu da, kao mi, razmisle i kazu - boli me zbog toga i toga i proci ce, pre ili kasnije.. :(
..samo mogu da plachu i da traze mamu :sad2: ..dobro, nekad moze i tata.. :lol:

ja sam jedna od retkih majki koja misli da je nama (roditeljima) tezze nego deci u trenutku kad imaju te probleme - kolike, rastu im zubi i to sve... mislim, ne zzelim da zvuchim surovo ili bezosecajno, erbo nisam, i ja se zziva pocepam kad krene njemu zub, pa tuli i plache, ali to je prirodni tok stvari, koji ce on zaboraviti. a ja cu se uvek secati kako sam se zziva pocepala. e to je roditeljstvo. :D

Iskreno da ti kažem, uopšte ne mislim da grešiš... to mogu da kažem sa zaleđinom od šest dana nespavanja, odnosno spavanja po dva sata noću, a sve zbog zubića :lol:
Ljubi je majka, zeka peka :heart:

Back