SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci ne mogu da verujem, i Ogiju su grcevi trajali do 4-4.5meseca...takodje sam sve probala, cak sam narucivala kapi iz Italije, al nista nije pomoglo nazalost, dok samo nije proslo...samo je sreca sto kasnije postanu redji i slabiji(kod nas posle 2.5-3meseca)...

Cao mamice drugarice i drugari bebci!

Sto se grceva tice, i ja mislim da je proslo tek kad su prosli sami. A davali smo joj sve samo da prestane da se muci!

A opet, kad jedna muka prestane, krene druga - kad prestanu grcevi, krenu zubi, pa jos zuba, pa jos...ne mogu da verujem koliko mojoj cerki zubi tesko izbijaju! Evo vec dobrih mesec dana su joj gornje dvojke na gotovs, non stop necim trlja desni, evo vec polako prestaje da jede a dvojke su i dalje tamo gde su i bile. Poludecu.

Galilea, znam kako ti jez:cry:...i Ogi je tako urlao dan-noc...mozes jos da probas Nrs harvjes(ne znam kako se pise al tako se cita) sirup al tek kad napuni mesec dana...imas da kupis mede-termofor koji su napunjeni nekim gelom koji se stvrdne i ostaje topao oko sat vremena...ima ga u bebi prodavnicama, objasnice ti kako radi i nije mnogo skup a daleko je lakse nego da grejes pelenu svaki cas...i da znas, mi ti mozemo pomoci idejama sta da probas, al nema pravila, jednoj bebi nesto pomogne a drugoj ne...i da, imas adaptirano mleko, ne secam se kako se zove, al u svom nazivu ima AC, sto znaci protiv kolika-raspitaj se...Ogi nije hteo da ga pije jer je sisao...sve u svemu, nama nista nije mnogo pomoglo...sve sreca, pa grcevi prestaju vremenom...nama su najgori bili prvih 40dana...posle su poceli da se smanjuju, uglavnom ih je imao uvece, dok polako nisu skroz prestali...sta da ti kazem, znam koliko je to strasno i ako ti je lakse da znas da nisi jedina koja kroz to prolazi...ja sada cekam drugu bebu i mozda me ceka to isto...puno pozzz i naoruzaj se strpljenjem...jedno je sigurno-procicez:dm5:

Probala sam Novalac ali joj ne paše.sad kombinujem dojenje i Hipp-a ali u peridu grčeva ne može da podoji dovoljno i naravno odmah joj je stolica zelena.Duša me moja boli ali z:cry: Preživjet će se ,tješim se.pozdrav.

Probala sam Novalac ali joj ne paše.sad kombinujem dojenje i Hipp-a ali u peridu grčeva ne može da podoji dovoljno i naravno odmah joj je stolica zelena.Duša me moja boli ali z:cry: Preživjet će se ,tješim se.pozdrav.

Nemoj da se sekiras. Nije svaka zelena stolica stolica gladi - samo ako je vodnjikava i kao zabokrecina. Moguce je da je pozelenela od kombinacije HIPPa ili vec sta si joj jos davala. Samo polako.

Ej drugari, gde ste zapatili boginje? Moj Luka ima već 2 godine i 3 meseca pa mi je sve češće na pameti ta borba. Koliko dugo je trajalo? Kakve boginje ste imali? Ako sam dobro zapamtila i vi imate 2 godine, zar ne?

I Ogi ima 2god i 3meseca...predprosli vikend su nam bili prijatelji sa sinom koji ima 4god...prosli vikend je dobio boginje(ovce)...mi ocekujemo sledeci vikend da se pojave Ogiju, ako se pojave, jer inkubacija traje dve nedelje...videcemo...inace, sada je prehladjen i kaslje, samo bi nam boginje falile...mislim da kada izbiju nema izlazenja jedno 3nedelje...pozz

Boginje!
Eh, zapatila u jaslicama, isla cela 3 dana i uspela da ih zakaci.
Najzaraznije su dan-dva pred izbijanje, i posle dok se ne naprave krastice, ali je verovatnoca manja. Nama su izbijale od subote do petka, sto se temp tice tu smo dosta dobro prosli, imala je temp neka 3 dana, 37.7 najvisa.
Sad smo u fazi krastica, cekamo da nam otpadnu same, jel, a ne da ih mala gospa skida. Rekla sam joj da ih ne dira, jer ce joj ostati rupice, ali, njoj se ideja o pravljenju rupica bas svidela, tako da sad bas bitku bijemo da ih ne kida.

au,to je problem kad ostanu te rupice....sećam se iz svog detinjstva kako su se borili sa mnom,kada sam skidala kraste,na kraju su mi navukli rukavice,pa mi je dojadilo,i obećala da ako mi skinu rukavice neću ih više skidati a i nisam....

evo, zapatili smo svoj prvi bronhitis ili kako se to vec zove kod dece sada...
terapija - hemomicin i aloprol.

e jbga. u svakom zlu ima i neko dobro.
dobro je da sam probila taj prvi put, pitala sam se kako cu se ponashati kad se dete razboli, i nisam losha u krizama. :D
(kao shto vidite, trudim se da budem optimista :D)

a pochela sam i sa kashicama... sada u svakom kutku dechije sobe mogu da nadjem neshto ispljunute shargarepe... totalni fijasko. :D

Boginje!
Eh, zapatila u jaslicama, isla cela 3 dana i uspela da ih zakaci.
Najzaraznije su dan-dva pred izbijanje, i posle dok se ne naprave krastice, ali je verovatnoca manja. Nama su izbijale od subote do petka, sto se temp tice tu smo dosta dobro prosli, imala je temp neka 3 dana, 37.7 najvisa.
Sad smo u fazi krastica, cekamo da nam otpadnu same, jel, a ne da ih mala gospa skida. Rekla sam joj da ih ne dira, jer ce joj ostati rupice, ali, njoj se ideja o pravljenju rupica bas svidela, tako da sad bas bitku bijemo da ih ne kida.

Ja se pitam gde su ta deca sa boginjama, da ih i mi zakačino. Plašim ih se, ali sa druge strane, svi su mi rekli da je bolje što pre da ih prebolimo, jer ih manja deca lakše prebole. Ali ja nigde ne mogu da navatam te boginje. Luka je išao u obdanište redovno, ali tamo ih nije bilo. A od silnih drugara sa kojima se družimo, takođe...

I Ogi ima 2god i 3meseca...predprosli vikend su nam bili prijatelji sa sinom koji ima 4god...prosli vikend je dobio boginje(ovce)...mi ocekujemo sledeci vikend da se pojave Ogiju, ako se pojave, jer inkubacija traje dve nedelje...videcemo...inace, sada je prehladjen i kaslje, samo bi nam boginje falile...mislim da kada izbiju nema izlazenja jedno 3nedelje...pozz

Pa drugari, stisnite zube i da vam prođu što brže i što bezbolnije z:poz:

evo, zapatili smo svoj prvi bronhitis ili kako se to vec zove kod dece sada...
terapija - hemomicin i aloprol.

e jbga. u svakom zlu ima i neko dobro.
dobro je da sam probila taj prvi put, pitala sam se kako cu se ponashati kad se dete razboli, i nisam losha u krizama. :D
(kao shto vidite, trudim se da budem optimista :D)

a pochela sam i sa kashicama... sada u svakom kutku dechije sobe mogu da nadjem neshto ispljunute shargarepe... totalni fijasko. :D

Svaka ti cast za pozitivno razmisljanje!
I ja imam uzasnu frku od toga kako i sta sa bolesnim detetom z:cry:.
Ajd brzo ozdravite, cisto da se vratite onim redovnim, svakodnevnim mukicama z:).

Ja se pitam gde su ta deca sa boginjama, da ih i mi zakačino. Plašim ih se, ali sa druge strane, svi su mi rekli da je bolje što pre da ih prebolimo, jer ih manja deca lakše prebole. Ali ja nigde ne mogu da navatam te boginje. Luka je išao u obdanište redovno, ali tamo ih nije bilo. A od silnih drugara sa kojima se družimo, takođe...

Ja to ne bi radila. Nisam ih ni ja preležala (a išla sam i u jaslice i u vrtić i u dnevni boravak u osnovnoj školi) ,niti moj muž, niti moja mama, i što bi rizikovala i gurala dete da dobije boginje. Možda ih kao i mi nikad neće dobiti.

Zenice jel mogu mom Pekiliju da dam malo duveca koji sam pocela da spremam za nas,sa obzirom da ima malo paprike i malo paradajza pored ostalog povrca... imamo 7 i po..

zavisi do sada koliko si mu davala i koje povrće...ako ima više nego jedan ukus koji mu još nisi uvela onda ti ne savetujem,jer ako slučajno dođe do alergijske reakcije,nećeš znate od kojeg povrća je....mislim da je još rano,trebala bi ići polako i još po koji mesec njemu posebno pripremati hranu...

Ja to ne bi radila. Nisam ih ni ja preležala (a išla sam i u jaslice i u vrtić i u dnevni boravak u osnovnoj školi) ,niti moj muž, niti moja mama, i što bi rizikovala i gurala dete da dobije boginje. Možda ih kao i mi nikad neće dobiti.

Znam, ali kažu da kada boginje dobiju odrasli, da ih mnogo teže podnesu. A naročito važi za muškarce i zauške - čula sam da može da dovede do steriliteta. To sam čula od više ljudi. Pa bih više volela da sada sve preležimo i da ne razmišljamo...

Mame, kada ste poceli davati bebama namirnice sa glutenom?
Moja devojcica za 2 dana puni 7 meseci, a kako ima ekcem ja se nekako plasim glutena dok ovde u Holandiji svi vec uveliko daju te namirnice sa 6 meseci ( ali ima i dosta alergicnih na gluten).

sačekaj još sa glutenom barem do napunjenih 8 meseci,naročito zbog alergije...ako oni tamo već davaju,pa ti ne moraš,tvoje dete tvoja odluka...ja ne bih na tvom mestu..ima puno namirnica koje već može da jede,pa sačekaj još malo sa glutenom..

sačekaj još sa glutenom barem do napunjenih 8 meseci,naročito zbog alergije...ako oni tamo već davaju,pa ti ne moraš,tvoje dete tvoja odluka...ja ne bih na tvom mestu..ima puno namirnica koje već može da jede,pa sačekaj još malo sa glutenom..

Hvala na savetu. Nisam ja jos ni nameravala da joj uvedem gluten, nego sam pitala jer Holandjane ne mogu da uzimam za referencu kad bi za njih bilo vec normalno da to jede ( ukljucujuci i pedijatre koji kazu, probajte pa cete videti da li ima reakcija z:shock:)

Back