SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo mame, vidim da ste na okupu pa da pitam :)
Kupio mm pre neki dan Humaninu kašicu sa keksom, piše da je za uzrast od 6 meseci,
nisam videla onu oznaku da ne sadrži gluten, što znači da ga sigurno ima u njoj.

E sad, moja dilema.. Da li je dati detetu ili ne? Ona prekosutra puni tačno šest meseci...

Do sada sam zaista bila super zadovoljna Humaninim programom, šta god da smo koristili ali
sam se za ovo zbunila.. Čak ni dr.J.Komnenović ne pominje ništa da se ne sme davati posle šestog.

E da, mi već uveliko jedemo čvrstu hranu, sada puna dva meseca...
Ništa nije odbila, da kucnem u drvo ni na šta nije bila alergična..

Samo, polako gubim inspiraciju oko toga šta bih joj spremila a malo sam sva u grču
zbog straha da joj ne dam nešto pogrešno, ako tako nešto može da postoji.
Čak sam joj jednom dala pavlaku uz palentu, bilo joj je malo kiselo ali je probala,
tek posle sam videla da se to daje kasnije :( Nije lako biti roditelj prvi put :(

pa onda mu je jednostavno potrebno to mleko...savetovala bih ti da mu daješ samo čaj umesto mleka,ali ako se za sat vremena opet probudi da je gladan,onda nema smisla...verovatno će ga to proći za neko vreme,a dotle izdrži...moj inače ne pije puno mleka...ujutro i uveče oko 150-210 ml...to je to...pa mu ja u toku dana nadoknađujem kiselim mlekom,jogurtom,sirom,pavlakom...više voli te mlečne proizvode nego mleko.pa mu to dajem...i mnooooooooooooooogo više voli konkretno nego mleko...ali inače Gabriel nije merodavan,on jede malo...jede više puta na dan,ali malkice,moglo bi se više reći da on jede meze po ceo dan,ali ne prejeda se da ono sedne pa za jedan obrok pojede neznam koliko...no no no,to kod njega ne ide...nego gricne,pa se onda zaigra,onda ponovo traži da gricne i tako..da ne bude zablude,jede kuvano i sve,ali ovako po nekoliko zalogaja,pa onda je već nemiran,teraju turci da se pomeri i radi nešto,pa posle traži da jede ponovo,i sve tako u krug...vijamo se sa hranom...ali meni je važno da on jede sve...a verujem da on najbolje zna koliko je njemu dovoljno...mislim da je tako i sa Andrijom...proći će ga,a dotle daj mu to mleko,koliko god puta traži u toku noći...on zna šta je potrebno njegovom organizmu...a moguće da je samo navika,mada ne verujem da bi samo iz navike popio baš toliko mleka...

Ovaj moj sve mete...znaci nema toga sto odbija...a pavlaku, sir i jogurt obozava...jogurt vec odavno pije iz soljice...:super:

A pokusavala sam nocu i vodu i sok i caj...nista ne pomaze...kad oseti nesto drugo osim mleka, pocinje da mlati rukicom i da odguruje flasicu...a da ne govorim o histericnom placu...stolica mu cesto bude bela koliko pije mleka...ovih dana idemo na redovnu kontrolu, pa cu da vidim sta ce nam pedijatrica kazati...:aha:

Samo, polako gubim inspiraciju oko toga šta bih joj spremila a malo sam sva u grču
Čak sam joj jednom dala pavlaku uz palentu, bilo joj je malo kiselo ali je probala,
tek posle sam videla da se to daje kasnije :( Nije lako biti roditelj prvi put :(

Nije lako, nije...:)
Nemoj puno da strahujes, mislim, naravno da trebas voditi racuna, ali nista se strasno nece desiti ni ako pogresis...;)

Meni par lekara rece- ne mozes nista strasno da pogresis oko hranjenja deteta, i ja im nesto verujem :super: :cao:

Svi se borimo protiv necega...vi protiv ojeda, a ja ovih dana bitku bijem sa ekcemom...nikada mu nije bio toliko izrazen...nekada se zna osuti po licu, a konstantno ima suvu kozu po butkama, i na ledjima, na mestima gde mu je pelena...mazem ga svim i svacim, ali dzaba...bas me nervira...:besna:

Ma i ja verujem da ne može nešto da se pogreši mnogo, ali čitam nešto ovih dana oko tih
glutenskih alergija pa sam se malo naplašila od toga. Nisam ni malo isključiva po pitanju
njenog odgoja ali neke stvari baš ne mogu da zaobiđem tek tako..

ovo sam čula ovih dana,dete treba da se kupa u vodi sa hipermanganom(to je onaj crveni prašak,odnosno braon,a voda će biti crvena),i u tome treba da se kupa par dana,kažu da je odličan za ekcem...vredi probati...

Zdravo mame, vidim da ste na okupu pa da pitam :)
Kupio mm pre neki dan Humaninu kašicu sa keksom, piše da je za uzrast od 6 meseci,
nisam videla onu oznaku da ne sadrži gluten, što znači da ga sigurno ima u njoj.

E sad, moja dilema.. Da li je dati detetu ili ne? Ona prekosutra puni tačno šest meseci...

Do sada sam zaista bila super zadovoljna Humaninim programom, šta god da smo koristili ali
sam se za ovo zbunila.. Čak ni dr.J.Komnenović ne pominje ništa da se ne sme davati posle šestog.

ja sam bila izuzetno zadovoljna Humaninim kašicama,možeš već od 6.meseca slobodno davati,ja sam svom davala,i isto sam otp. uvodila čvrstu hranu kao ti...pisala sam ti na pp opširno kako sam ja radila....tako da bez brige,udri,daj detetu..i bez brige,svi smo bile u dilemi šta i kako,prvi put je užas u svemu,i mi se učimo...sa drugim će već biti lakše...sa 6 meseci već inače možeš dati malo mladog sira,ja sam davala Dukatov i moj je njupao samo tako,pavlaku još nemoj,sačekaj barem do 7 meseci...

Ovaj moj sve mete...znaci nema toga sto odbija...a pavlaku, sir i jogurt obozava...jogurt vec odavno pije iz soljice...:super:

A pokusavala sam nocu i vodu i sok i caj...nista ne pomaze...kad oseti nesto drugo osim mleka, pocinje da mlati rukicom i da odguruje flasicu...a da ne govorim o histericnom placu...stolica mu cesto bude bela koliko pije mleka...ovih dana idemo na redovnu kontrolu, pa cu da vidim sta ce nam pedijatrica kazati...:aha:

hm,meni se ipak čini da je to kod njega samo navika,traži neku utehu noću, a ne zbog toga što je gladan...no videćeš šta će reći pedijatar,ali ako je samo navika,onda moraš da se naoružaš strpljenjem i kreneš sa odvikavanjem...nekoliko noći će urlati,i onda će navići da nema mleka noću....

A jesi li ti se malo raspitivala za takvu stolicu(belu)?
Mojoj poznanici je dete imalo tako pa su ustanovili da je mala imala neku bakteriju,nista strasno al morala je da je leci,da ponovim nista strasno!

A jesi li ti se malo raspitivala za takvu stolicu(belu)?
Mojoj poznanici je dete imalo tako pa su ustanovili da je mala imala neku bakteriju,nista strasno al morala je da je leci,da ponovim nista strasno!

Paaa, nisam se raspitivala...razmisljam po sistemu sta udje, to treba i da izadje...:roll:
Ali sad cu da pitam...nije uvek tako...kad pije bas puno mleka, onda je takva...ali, kao sto rekoh, sad cu da se raspitam...:)

hm,meni se ipak čini da je to kod njega samo navika,traži neku utehu noću, a ne zbog toga što je gladan...no videćeš šta će reći pedijatar,ali ako je samo navika,onda moraš da se naoružaš strpljenjem i kreneš sa odvikavanjem...nekoliko noći će urlati,i onda će navići da nema mleka noću....

Vrlo moguce da je navika...ali znas kakav je kad ima te placne ispade nocu, da prosto nemam snage da ga slusam...to nije plakanje, vec arlaukanje, ljubi ga majka...moracu nesto da poduzmam...ali prvo strucne konsultacije...;)

razumem te potpuno...mi smo imali te simptome dok je Gabriel bio mlađi,nedelju dana sam crkavala noću,on urlao ja ga ljuljuškala,nutkala čajić,vodu ali ništa mleko,2 noći je baš urlao,3 već ne toliko,do kraja nedelje prestao je da se budi noći,najranije se budi u 6,onda pije mlekce pa spava još malo,do 7-7,30,nekada,veoma retko do 8...

razumem te potpuno...mi smo imali te simptome dok je Gabriel bio mlađi,nedelju dana sam crkavala noću,on urlao ja ga ljuljuškala,nutkala čajić,vodu ali ništa mleko,2 noći je baš urlao,3 već ne toliko,do kraja nedelje prestao je da se budi noći,najranije se budi u 6,onda pije mlekce pa spava još malo,do 7-7,30,nekada,veoma retko do 8...

Nista...znaci od veceras pokusavam sa radikalnim merama...:sad2: Prosto me strah kako ce da bude, ali ujutro cu vas izvestiti...;)...po tvom opisu Gabrijel i Andrija su jako slicni, pa pretpostavljam da su slicne bile i nocne epizode...samo ja sam pustila da traju...:roll:

noćne epizode su bile užas...ja sam se već mahinalno budila pre njega,i dok sam spremila mleko i on je već bio budan i urlao ako mu odmah nisam dala mleko...bilo je strava i užas...nekada sam se budila malo ranije,onda spremila mleko,stavila u termo torbu,pa kada se probudio samo izvadila i odmah dala da pije,čudo šta sve nisam radila....i onda mi je prekipelo...pa on je već veliki dečko,ostale bebe već odavno prespavaju noć,a on nema šanse...i onda sam se odlučila da ću biti oštra nekoliko noći,ali ovome mora doći kraj...i uspeli..

Back