esperanca137
Iskusan
- Poruka
- 6.368
ma samo neka jedu i nek su nam zivi i zdraviVoli malecka sve. Ona krka a meni se zeludac prevrce
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma samo neka jedu i nek su nam zivi i zdraviVoli malecka sve. Ona krka a meni se zeludac prevrce
Pavlaku odavno,a sir nikako da nadjem neslan hahhahhaaha izvini morala sam da se nasmejem
Mnogo voli jogurt pa mu dajem da pije koliko zeli.Evo danas je popio 100ml tj popio na kasicicu,posto me zeza.Tako pije i vodu nevaljalko.
Nasla sam neki krem sir koji nema konzervans i nameravam i to da mu uvedem. Videla sam one kackavalje za bebe u Tempu,pa mozes i to da joj das ako vec nisi![]()

,nego je najjeftinije.Neke su krupnije stvari za bebe bile preko 1000 din jeftunije od prodavnica,a da ne pricamo o razlici u ceni mleka,maramica,destilovane i ost.Vidi, dete u razvoju ne moze da iskoristi kravlje mleko vec ono moze samo da mu smeta u iskoriscavanju gvozdja iz drugih namirnica (eh, sad ovo govorim ja - osoba koja nije popila mleko osim u kafi vec 20 godina). To je moj razlog. Jogurt, pavlaka i sir imaju druga korisna svojstva, dok se ne bih pouzdavala u mleko.
ima odličnu krvnu sliku : )))
sve su to gluposti
Ja joj dajem kravicu, kratkotrajno s vitaminima

. A ov tvoja pitanjca: sirok povoj_ skoro svuda prevazidjen, snimanje kukova_to nisu radili ni mom sinu_ni mi nismo u Srbiji, doktor savije bebi nogice i zgrci i uvrne i onda nesto zagleda i to je pregled. Mi smo prvi i jedini UZ kukova radili u Beogradu, tako ako dolazis sa bebom, mozes to da uradis. Ja sam u prvo vreme koristila neki bebeci prasak mislim samo prvih mesec dana, mada mozda ni to nije trebalo...Samo prati i slusaj svoju bebu, znaces sta da radis, a za nedoumice_sta cu i kako cu tu su internet, forumiCao svima. Ja kapiram da su teme koje bi mene zanimale ovde ocigledno prevazidjene, hehe, ali mozda ce neka od vas moci da se priseti i da mi pomogne... Treba da se porodim za oko 3 nedelje, a toliko je nepoznanica!!! Jako malo pomoci imam,jer zivim u inostranstvu i ovde sve drugacije rade nego kod nas. Npr.odbijaju da snime kukove mom detetu, jer je to nepotrebno i prevazidjeno! Gledaju me kao mentola kad pomenem siroki povoj. Kupaju bebu tek rodjenu tako sto je (sa nezasticenim pupkom) potope u kadicu sa vodom... Ne iskuvavaju bebinu odecu tako da nemam koga da pitam u vezi tih nekih osnovnih stvari. Da li je potrebno duplo ispiranje? Da li je ok da koristim Non Bio Ariel prasak ili da predjem na neki drugi? Da li da koristim omeksivac? Imam jos pitanja, ali da ne preterujem za pocetak
Hvala unapred
Sve moje drugarice su nakon mesec dana obavile peregled UZ i posto su svi imali dobre nalaze- skinuli siroko povijanje. Tako smo i mi. Sledeca kontrola je za tri meseca.
tkacio:...nego me zanima za ubuduceRadili smo privatno, kod lekara koji vazi za najboljeg u BG, ako te zanima poslacu ti na pp naziv te privatne ordinacije. Nas pedijatar nam je rekao da je i dalje preporuka od februara ove godine Tirsove, Banjice i Instituta za majku i dete da se deca siroko povijaju do devetog meseca, jer zaboga oni imaju takve podatke o stanju kukova nase populacije...ali njen stav je bio nit smrdi nit mirise, rekla nam je - ne moze da skodi. A posto je leto i na uz je sve bilo ok, mi smo skinuli. Koliko sam shvatila raspitujuci se ako neko ima iscasene kukove, to ce se odmah videti i tu siroko povijanje ne pomaze nego dete mora da nosi one kaiseve...
Hvala, kada bude zatrebalo pitacu te, za sada je drugo jos samo u planu...

Ovaaaaj, ja kao da ću da kuvam za švedsku kraljevsku porodicu....
Elem, još malo pa ću početi sa čvrstom hranom za Ognjena i htjela sam da počnem sa pirinčom, pa imam nekoliko vrlo detaljnih pitanja:
1. Da li da kupim ono pirinčano brašno što se pravi sa mlijekom ili da pirinač kuvam sama?
2. Ako je pirinač izbor, da li uzmem integralni ili onaj obični bijeli?
3. Da li da ga miješam sa mlijekom ili ne?
4. Ako kuvam samo sa vodom u početku, da li da iscijedim svu vodu ili ostavim malo kad budem miksala?
5. Da li počinjem sa jednom kašičicom dnevno ili mogu da ponudim više?
Nadam se da ću se osloboditi malo kako vrijeme bude prolazilo, ali za početak sam malo isprepadana.....![]()
)