SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nas je jutros vijala neka dosadna pcela/osa (nisam sigurna sta je tacno) na plazi... pa nisam mogla da je se otarasim, stalno je bila Filipu iza ledja, valjda je tamo imao najvise kreme za sunce (sa novim svezim slojem) a izgleda joj se tu bas nesto dopalo... i tako Filip nema pojma sta se desava, a ja kao luda nesto masem, panicim i pomeram ga, na kraju sam mislila da ako pobegnem na brzinu u more otici ce... pa sam ga zgrabila, a ona prokleta pcela sve vreme tik uz Filipova ledja, krenem da ga potapam u vodu, a on jadinicak ne zna sta me snaslo tako to radim mahnito, poceo da place, ja po plicaku trcim drzim ga ispod pazuha... i tako kada je poceo da preti ozbiljnim plakanjem, spustim ga na obalu, skinem mu kapicu i tresnem onu pcelu.

nije se vise vracala... wow! kakvo iskustvo, menjam kremu za sunce... sreca pa imam jos tri vrste na lageru :lol:

mnogo sam se istraumirala

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:izvini etotako ali meni ovo tooooooooooooooooooooooooooooooliko smešno...tek sam sad pročitala i ulepšala si mi dan..mada znam da si ti dovedena do ludila sa ovim indicentom,a verovatno bih i ja da mi se tako što desi,pu pu pu....ali videla sam sliku ispred sebe kako ko luda trčiš vamo tamo sa Filipom ispod pazuha,i pala sam sa stolice...nadam se da se Filip nije totalno istraumirao...mama me ščepala i trčkarala sa mnom na plaži....jel to neka nova igra????????????:dash:

Imam slicno iskustvo sa obadom. Kupali smo se u bazenu u dvoristu i kako mi udjemo u bazen tako se stvori taj gigantski obad. Ja se i inace bojim raznoraznih bubica, a ovo mi je bilo kao da sam videla duha. Pocela sam da panicim i da se okrecem kao luda u pravcu zujanja. Moj beban koji je video kako se njegova mama uplasila i sam je poceo da se streca i da place. Tako da to uopste nije dobro. Posle toga samo se okretao i cim vidi bubicu pocne da se kmezi. :cry: Sad, ako vidi muvu odmah mi pokazuje na nju i vice mama i napravi pokret rukicom kao da je ubijem .
Mada pokusava on i da ubije muvu, pridje i lupi rukicom ili jos bolje peckalicom.Naravno, uvek promasi. A kad nam naidje obad dok se kupamo on pocne da ga prska. :P

Mislim da su vrsnjaci...:) (za sedam dana sedam meseci)
Jeste uveli smo zumance, pedijatrica je rekla da uvedemo zumance zbog krvne slike....pa smo to i uradili....meso nam je savetovala posle...i to prvo crveno meso (teletina)...zbog gvozdja...

pa da,mi za 17 dana 7 meseci...tu smo...mi malo drugačije idemo...trenutno piletina,ćuretina,junetina,pa posle žumance...idemo polako...supice lepo ručka,mada ne uvek,voće jako voli,ali čisto,bez pirinča i tako to...samo izblendano voće..a voće mogu da mešam i pravim mu koktel kako god želim...

Andrija je poceo sve da jede...u pocetku smo imali problema sa povrcem, ali sad zeva i trazi kasikicu i na povrce....juce sam mu izblendala onu hippovu kasicu od mrkve sa teletinom...odusevio me je sto je hteo da je pojede....:D
A vocnu kasicu!!! Ne mogu da stignem da mu napunim kasikicu...mnogo je sladak kad se buni, jer je progutao...:D
U sustini ni mi ne zurimo...vec mesec dana jede samo zumance sa povrcem i supicu, koju mu dajem na flasicu...iz kasikice mu se sve prosipa....juce prvi put teletina....

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:izvini etotako ali meni ovo tooooooooooooooooooooooooooooooliko smešno...tek sam sad pročitala i ulepšala si mi dan..mada znam da si ti dovedena do ludila sa ovim indicentom,a verovatno bih i ja da mi se tako što desi,pu pu pu....ali videla sam sliku ispred sebe kako ko luda trčiš vamo tamo sa Filipom ispod pazuha,i pala sam sa stolice...nadam se da se Filip nije totalno istraumirao...mama me ščepala i trčkarala sa mnom na plaži....jel to neka nova igra????????????:dash:
Ne znam samo sta su mislili ljudi na plazi koji su sve to gledali... tek sad sam se setila da je tamo na plazi vec bilo dosta ljudi. Na srecu, moje cudno ponasanje su sigurno pripisali tome sto sam stranac :hahaha:. Kako li me tek sada gledaju, uverena sam da je prica o incidentu obisla bar ceo juzni deo ostrva.... mala sredina, pa se i ovakve stvari prepricavaju :rotf:

čekaj Andrija je iste starosti kao Gabriel...već ste uveli žumance?...mi čekamo da napuni 8 meseci i tek ćemo tada uvesti,a pileće belo meso već lepo ručka...

Tek sa 8? Hm. mi smo sa 6 i po, nista nam ne fali, mislim, nismo na svoju ruku, cak smo i zakasnili u odnosu na preporuku pedijatra.

Jel vidite koliko su doktori razliciti? To me je izludjivalo kad sam se porodila dok se nisam snasla.

Ne znam samo sta su mislili ljudi na plazi koji su sve to gledali... tek sad sam se setila da je tamo na plazi vec bilo dosta ljudi. Na srecu, moje cudno ponasanje su sigurno pripisali tome sto sam stranac :hahaha:. Kako li me tek sada gledaju, uverena sam da je prica o incidentu obisla bar ceo juzni deo ostrva.... mala sredina, pa se i ovakve stvari prepricavaju :rotf:

:hahaha: mada bih ja odlepila, skroz, mozda bih i plivala sa sve bebom ispod ruke

Cao svima.Ja sam mlada mama ( samo po stazu, ne i po godinama :lol: ) devojcice Lare koja je juce napunila 2 nedeljeImali smo prilicno dug i tezak porodjaj koji se na kraju zavrsio carskim rezom, ali sad je to vec sve iza nas i zaboravljeno.
Pretpostavljam kao i vecina, imam mali milion pitanja sta i kako. Tema je super, i vec dosta toga sam mogla ovde da procitam. Trenutno nas muci nekoliko stvari, a najvise me brine oko, koje je jutros pocelo da suzi,samo jedno. Ne crveni se koliko vidim, nije oteceno, samo dosta suzi i ima neki sekret. Sutra nam dolazi pedijatar kuci, pa cemo da pitamo, ali ima li neko ideju sta bi to moglo biti i kako da joj danas pomognem, sve sto mi je palo na pamet je da joj brisem to oko kamilicom?!

Hvala mirabel. Da u Holandiji sam, sto me dodatno izludjuje jer njihovo i nase poimanje zdravstva je totalno suprotno, a holandjanima bas i ne verujem mnogo, jer sam vec imala losih iskustava.Mislis li na obican fizioloski rastvor NaCl-a ili ima i neki poseban za bebe ( ovde u holandiji znam da ne postoji i ovaj sto immam je iz Bg-a)?

Hvala mirabel. Da u Holandiji sam, sto me dodatno izludjuje jer njihovo i nase poimanje zdravstva je totalno suprotno, a holandjanima bas i ne verujem mnogo, jer sam vec imala losih iskustava.Mislis li na obican fizioloski rastvor NaCl-a ili ima i neki poseban za bebe ( ovde u holandiji znam da ne postoji i ovaj sto immam je iz Bg-a)?

E, ovde se prodaje poseban za bebe, mozda ima i tu...mada sam svesna da je Holandija cudo sto se zdravstva tice. U svakom slucaju, ako nemas taj poseban za bebe, mislim da je ovaj obican OK samo vodi racuna da je sterilan kao i gazica kojom ga nanosis

Mi smo eto danas bili kod lekara, zakazanog jos pre mesec dana, kod neurofizijatra..i sve nam je super..izmaltretirala nam ov dete jadno, drzala ga za jednu nogu naopacke..uzas zivi..skroz smo se isprepadali..Petar ima torticollis, ali kao misic mu nije kratak tako da ce to da prate i da dodjemo za dva meseca na kontrolu..a sutra nas ceka ono pravo - prvi pedijatrijski pregled..da se izvagamo i vidimo da li i koliko smo napredovali..kako izgleda taj pregled? On sutra treba da dobije i tu neku vakcinu jel tako?

Mi smo eto danas bili kod lekara, zakazanog jos pre mesec dana, kod neurofizijatra..i sve nam je super..izmaltretirala nam ov dete jadno, drzala ga za jednu nogu naopacke..uzas zivi..skroz smo se isprepadali..Petar ima torticollis, ali kao misic mu nije kratak tako da ce to da prate i da dodjemo za dva meseca na kontrolu..a sutra nas ceka ono pravo - prvi pedijatrijski pregled..da se izvagamo i vidimo da li i koliko smo napredovali..kako izgleda taj pregled? On sutra treba da dobije i tu neku vakcinu jel tako?

A vezbice za tortikolis? Nista?

Ma sve je OK, sto se prepadate kad ih prevrcu? Znaju oni sta rade.

Nista, izmere mu kilazu, duzinu, obim grudi, glave, daju mu bocu, valjda malo i popricaju sa vama, vi pitate ako vam nesto nije jasno. Pa onda ponovo za mesec dana, pa tako svakog meseca

Tek sa 8? Hm. mi smo sa 6 i po, nista nam ne fali, mislim, nismo na svoju ruku, cak smo i zakasnili u odnosu na preporuku pedijatra.

Jel vidite koliko su doktori razliciti? To me je izludjivalo kad sam se porodila dok se nisam snasla.

pa da,stvarno su jako različiti pedijatri...i svakom slučaju najvažnije je uskladiti neki svoj ritam sa bebom....nema to toliko veze koji je redosled,samo da se pazi na gluten do izvesne dobi,a sve ostalo i ovako ide polako...nama su žumance savetovali da počnemo kasnije pošto je Gabriel dugo bio količna beba,pa da polako opterećujemo stomak...ali inače prilično lepo ručka...pu pu pu, da ne ureknem...

kao što je rekla mirabel sve će biti okej,znaju oni šta rade....a upravo zbog torticollisa treba da naprave taj pregled naopačke,da vide istezanje mišića,ma sve je super...a i kod pedijatra će biti...dobićete bocu...a za sledeći pregled obavezno kupite Pentaxim vakcinu,mada verujem da će vam i pedijatar predložiti...svoju bebu ćete sačuvati od većeg maltretiranja,umesto 2 boce i kašike dobiće samo 1 bocu...Pentaxim je super...to je ta mešana vakcina,koja se daje u 2,3 i 6 mesecu...znači 3 puta ćete morati da kupite Pentaxim vakcinu,košta 2800 dinara,ali dete neće imati temperaturu ni druge nus pojave koje se inače javljaju posle vakcine...srećno,i javi koliko ste napredovali za ovih mesec dana...

kao što je rekla mirabel sve će biti okej,znaju oni šta rade....a upravo zbog torticollisa treba da naprave taj pregled naopačke,da vide istezanje mišića,ma sve je super...a i kod pedijatra će biti...dobićete bocu...a za sledeći pregled obavezno kupite Pentaxim vakcinu,mada verujem da će vam i pedijatar predložiti...svoju bebu ćete sačuvati od većeg maltretiranja,umesto 2 boce i kašike dobiće samo 1 bocu...Pentaxim je super...to je ta mešana vakcina,koja se daje u 2,3 i 6 mesecu...znači 3 puta ćete morati da kupite Pentaxim vakcinu,košta 2800 dinara,ali dete neće imati temperaturu ni druge nus pojave koje se inače javljaju posle vakcine...srećno,i javi koliko ste napredovali za ovih mesec dana...

I u 18 mesecu Pentaxim vakcinu, mi nismo znali pa smo primili obicnu i prebolovali 3dana:dash:...

moze obican,a verovatno ces tu naci bebisol,i kao sto rece mirabel,nemoj nista drugo sem fizioloskog

pa da,stvarno su jako različiti pedijatri...i svakom slučaju najvažnije je uskladiti neki svoj ritam sa bebom....nema to toliko veze koji je redosled,samo da se pazi na gluten do izvesne dobi,a sve ostalo i ovako ide polako...nama su žumance savetovali da počnemo kasnije pošto je Gabriel dugo bio količna beba,pa da polako opterećujemo stomak...ali inače prilično lepo ručka...pu pu pu, da ne ureknem...

Ljubi tog slatkisa!

Mi imamo povremene probleme sa hranom, ali to traje po par dana i onda nastavi da krka. Nema ni jedan zub ali voli da zvace, cudo jedno - dala sam joj komadic banane kao probu to je bila takva sreca da ne mozete da shvatite!

@Pele, mislim da je vama vreme za prvi Pentaxim upravo sada.

E pa uradismo i taj prvi pregled i bilo je bas super..
Elem, na kilazi smo dobili citavih 800gr i sada imamo 4.450 i porasli smo za 2cm i sada imamo citava 54cm!!! :P I da, dobili smo bocu i malo je bolelo ali smo i to prosli i odmah je zaspao. Sada je dobio cinimi se revakcinu neku!!! E sad, pedijatar nam je rekla za te Pentaxim vakcine da imamo jos mesec dana da razmislimo da li da ih kupujemo ili da uzmemo ove domace Torlakove..kakva su vasa iskustva sa jednim i sa drugim?

Back