njicata
Zainteresovan član
- Poruka
- 300
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam da posle obrezivanja oporavak traje ali ne dugo.Poznajem puno mama(nasih i strankinja,cija su deca obrezana-sto preto bolje i oporavak kraci).Ja se uzasno kajem sto to ne uradismo odmah.Zna li iko da li i ko to radi u Bgu(nzaci ne secckanje nego bas obrezivanje)???
Znam dvojicu muskaraca(odraslih) koji su imali viseod jedne intervencije.Nisu bas slavno prosli.Necu da idem toliko daleko ali to se itekako odrazava na sexualni zivot.Sekanje ne mora da garantuje nista.
Ja se jako plasim svega.Nisam pametna,sta i kako raditi?!Mom malcu se isto vidi vrh samo i mnoge mame mi kazu "ma pusti"mali je,sredice se...ali ko to zna?A ja ne bih da on prolzi te muke kad bude bio svestan vec.
Mirabel-HVALA od srca!
Mame,kad ste uveli deci gluten?
pa da, i moj je najveći problem ako pomislim da će morati muku mučiti kad bude stariji sa tom intervencijom...kažem,gledala sam svog brata,jako ga je peklo, piškio je u kadi sa vodom....ne bi da mi i dete prolazi to isto...
mi smo još mali, i ne uvodimo gluten,ali moja pretpostavka je tamo od 8.meseca...mada nisam sigurna, samo gledam tabelu ovih kašica sa glutenom....
Khm, devojcica, Lenka. Moram bolje da je uslikam

Pa sad brinem za taj gluten jer sam detetu uvela pre 7-og,a jos me popljuvase u fazonu sto ne bi smelo od 6-og,kao mi nisamo znali za to pa su nas aamo kljukali proizvodima i keksicima ..ma svim sto sadrzi gluten.Valjda bi bilo reakcije do sad?!
Nego,moze li iko pomoci-dete mi se jako znoji i zato osipa cesto na pregibima,mada i po ledjima nekad jer se tamo tek znoji.Pre nedelju dana( i jace) dobije neke kao bubuljicice po rucicama.Ne znam da li mu smeta,rekla bih da ne(bas kao male belesitne bubuljicice)...Stavljala sam mu puder,kreme-nista.Sinoc primetim ispod sisice,par tackica ali crvenih,nisu iste ovako bele.I dalje sam ubedjena sve da je od znojenja(iako ga lako oblacim on se jako znoji) ali to ne prlolazi.Bilo je na ledjima-proslo,na siki-proslo ali ovo stoji,imate li ideju sta bi moglo biti????

ne znam za bubuljice. moglo bi lako da bude od znojenja.
ja sam uvela gluten od 6. meseca. kod mene se tako uvodi, po savetu pedijatara. i na svim bebi-proizvodima pise "bez glutena od 4. meseca" ili "sa glutenom od 6. meseca".
ti si potpuno ok ako si mu dala posle 7.!
stizemo u ponedeljak. za mame koje su u bg: mozemo da se sretnemo na kafi ako ste raspolozene, (sve ukoliko mene ne blokiraju sa svih strana...).

Hvala, nina-nana. Ogi je isto imao te crvene tackice po tijelu, pa smo ustanovili da je to bilo od hipp-ove kupke. Cim sam prestala da je koristim, nestalo je. Razmisli da nije od neke kozmetike koju koristis.
Secam se da je moja bebica imala te sitne bubuljicice zimus, kad nam je u stanu bilopakleno toplo i pored otvorenih prozora. Jednom sam cak pomislila da je od deterdzenta kojim sam prala ves, pa sam gaodmah promenila.
@Nina-nana, pitaj nekog lekara, poslusaj Espi, verovatno nije nista ozbiljno!
@Hipotenuzo, radujem se st dolazis, mozda cemo stici na tu kafu!
@Zia, odmori se, uposli baku na par sati ponekad, to i jeste preko potrebno da bi mi ostale normalne, malo vremena samo za nas!
e baš vam zavidim što ste u Bg,pa ćete moći da se izorganizujete i vidite na kafici...
mirabel,rado bi ja da malo proradi baka servis,alii moja mama još uvek radi, i to od 6 ujutro do 5 popodne, dok stigne kući mrtva umorna već je pola 6-6...imamo još pradedu od 77 godina, koji može 10-15 da se zabavi sa mališom,ali treba imati snage za njega...e to je sva pomoć koju mogu da dobijem, tako da to baš ne funkcioniše kod nas....no recimo, juče je mama imala slobodan dan,i Gabriel je skoro ceo dan bio sa njom,ja sam stigla malo i da rasteretim, i da uradim neke stvari koje su me čekale već neko vreme, da odradim i deo posla koji odlažem nedeljama pošto nije toliko hitno....a eto,danas je još ranije ustao moj maleni,u 5.3o je rekao dobro jutro, ja sam se naspavao, hajde da se igramo...i eto, tako mi već budni,već pijem i jutarnju kafu...
Jedna mala digresija na moj prethodni posts.Ako bebicu svrbi to osuto mesto i ljuska se,onda ne prati cesto i stalno seci bebi nokte.Nego,moze li iko pomoci-dete mi se jako znoji i zato osipa cesto na pregibima,mada i po ledjima nekad jer se tamo tek znoji.Pre nedelju dana( i jace) dobije neke kao bubuljicice po rucicama.Ne znam da li mu smeta,rekla bih da ne(bas kao male belesitne bubuljicice)...Stavljala sam mu puder,kreme-nista.Sinoc primetim ispod sisice,par tackica ali crvenih,nisu iste ovako bele.I dalje sam ubedjena sve da je od znojenja(iako ga lako oblacim on se jako znoji) ali to ne prlolazi.Bilo je na ledjima-proslo,na siki-proslo ali ovo stoji,imate li ideju sta bi moglo biti????
.Jedna mala digresija na moj prethodni posts.Ako bebicu svrbi to osuto mesto i ljuska se,onda ne prati cesto i stalno seci bebi nokte.
Moguce je da se osula od vrucine (ako su male crvene tackice).I mom Nidzi se to ponekad javlja i prodje od krema koje sam ti napisala.Mozes slobodno kupiti Seba Med jer je Mustela 1150din.
E sad to sa belim tackicama je vec malo komlikovanje.To mogu biti i gljivice(mozda nije,to stvarno ne znam) i najbolje je da pitas nekog dermatologa.Pedijatre zaboravi jer su ...... Kao sto sam ti rekla,na Zdravlju ima odlican dermatolog pa ili postavi temu ili mu posalji PP.
Moguce je takodje da bude REAKCIJA na hranu koju dajes ili da nisi dovoljno isprala bebine stvari.Ja uvek pustim masinu da jos jednom ispere i koristim bebi prasak kojeg imas u Tempu i kosta oko 250 din 2kg, a traje dugo. I jos nesto,ono sa flekama i Astohisem. Ja to nebih radila jer su sve to jaki deterdzenti koje ne mozes uvek lepo da isperes i beba moze da dobije reakciju na telu,a ne daj Boze i da se otruje.
Jedna mala digresija na moj prethodni posts.Ako bebicu svrbi to osuto mesto i ljuska se,onda ne prati cesto i stalno seci bebi nokte.
Moguce je da se osula od vrucine (ako su male crvene tackice).I mom Nidzi se to ponekad javlja i prodje od krema koje sam ti napisala.Mozes slobodno kupiti Seba Med jer je Mustela 1150din.
E sad to sa belim tackicama je vec malo komlikovanje.To mogu biti i gljivice(mozda nije,to stvarno ne znam) i najbolje je da pitas nekog dermatologa.Pedijatre zaboravi jer su ...... Kao sto sam ti rekla,na Zdravlju ima odlican dermatolog pa ili postavi temu ili mu posalji PP.
Moguce je takodje da bude REAKCIJA na hranu koju dajes ili da nisi dovoljno isprala bebine stvari.Ja uvek pustim masinu da jos jednom ispere i koristim bebi prasak kojeg imas u Tempu i kosta oko 250 din 2kg, a traje dugo. I jos nesto,ono sa flekama i Astohisem. Ja to nebih radila jer su sve to jaki deterdzenti koje ne mozes uvek lepo da isperes i beba moze da dobije reakciju na telu,a ne daj Boze i da se otruje.
Pa sad brinem za taj gluten jer sam detetu uvela pre 7-og,a jos me popljuvase u fazonu sto ne bi smelo od 6-og,kao mi nisamo znali za to pa su nas aamo kljukali proizvodima i keksicima ..ma svim sto sadrzi gluten.Valjda bi bilo reakcije do sad?!
Nego,moze li iko pomoci-dete mi se jako znoji i zato osipa cesto na pregibima,mada i po ledjima nekad jer se tamo tek znoji.Pre nedelju dana( i jace) dobije neke kao bubuljicice po rucicama.Ne znam da li mu smeta,rekla bih da ne(bas kao male belesitne bubuljicice)...Stavljala sam mu puder,kreme-nista.Sinoc primetim ispod sisice,par tackica ali crvenih,nisu iste ovako bele.I dalje sam ubedjena sve da je od znojenja(iako ga lako oblacim on se jako znoji) ali to ne prlolazi.Bilo je na ledjima-proslo,na siki-proslo ali ovo stoji,imate li ideju sta bi moglo biti????
Mi nasem sinu nista nismo povlacili tu kozicu, nego onako, operemo ga, gledam da ga sto bolje operem, onda ga dobro nauljim i onda ga pampersujem.
Povucem kozicu samo koliko moze normalno, nista ne guram ili silim... ne mogu to da zamislim. Nismo imali nikakvih problema. U skoli za roditelje su nam rekle babice da to ne treba da povlacimo, da decaci koji imaju problema (infekcije) treba da se obrezu i to je sve. Rekli su nam da to neki decaci imaju problema sa tim, a neki jednostavno ne... i moj sin nikad nije imao nista belo na pisine kapiram o cemu to belom pricate...