Micimacko
Poznat
- Poruka
- 9.771
meni je to nešto malo...hm...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@nina-nana, nebih da te plasim,ali ako si u Emiratima mozda ti je dete dobilo neku crevnu bolest pu,pu pa bi mozda bilo najbolje ako imas sredstava da zoves pedijatra ovde i da se raspitas, a imas i na svim portalima za bebe savete poznatih pedijatara,pa im postavi pitanje ali sto pre.
Mogu ti dati e-mail i telefon doktorke kod koje sam ja danas bila da se pitas za savet.Doktorka se zove primarijus dr Jasminka Komnenovici jako je ljubazna i dosta mi je pomogla.Тelefoni: 064/374-77-22 i 011/215-29-02 ,E-mail: jasminka@beotel.yu. Zelim ti da ti bebac sto pre ozdravi. Ja znam kako ti je jer je i moja beba bila bolesna i imala 39C.Strasno i ne ponovilo se.
@zia,pitala sam doktorku za ono mleko i ona jerekla da mozes da ga koristis i do godinu dana ako bebi prija i ako dobro napreduje od njega. Inace i moj bebac nekad povrati celu flasicu. To je zato sto se naguta vazduha i ne podrigne na vreme. Digni ga na pola podoja da podrigne i cim zavrsi i nece ti povratiti ili mozda vrlo malo. Postoji mogucnost da nije bilo gladan ili da mu je 150ml u tom trenutku bilo previse pa je sve povratio.A hoce i ako su mu krenuli zubi. Ne sekiraj se,to je normalno i dogadja se svima. Posle 30 min do sat vremena ponudi mu ponovo i videces da ce popiti bez problema![]()
Zeke ta mala stvorenja jer ih bole zubici:-(.Zato i ne mogu dobro da ruckaju.Drago mi je sto ste oboje dobro.Samo da se vi nama lepo vratite iz Kaira,pa ako budes bila tu kad dodje Hipotenuza, a bude lepo vreme, mozemo onda sve tri i ako jos neko hoce - sa bebama u kracu setnjicu po gradu da se bebe i mame malo druzepuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno ti hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ne znaš koliko si mi pomogla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...moooooooooooooooolim te ako ti išta zatreba, ako ja tebi i bebanu mogu nekako da pomogne, slobodni mi reci, ne ustručavaj se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....dobro si rekla ono i za podrigivanje i za zubiće...kao prvo,odmah nakon što je povratio mleko, krenula mu je kaka...on uvek tako, pre nego što izađe kaka, nema apetit..ali ja mislila da će kaka doći kasnije, a onda već i nije jeo 7sati, pa sam mu dala da jede, a on povratio...posle kake je zaspao, i kad se probudio jeo je normalno...a za zubiće, njemu se već baš vidi kako dolazi prvi zubić...stalno stavlja rukice u usta, trlja, ja mu 2-3 puta na dan, kad vidim da ga već jako svrbi namažem tim gelom....a imamo i onu igračkicu što se ohladi u frižideru pa ga grize....to jako voli...znači sve se pokolopilo tačno kako si rekla...još jednom jako sam ti zahvalna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zeke ta mala stvorenja jer ih bole zubici:-(.Zato i ne mogu dobro da ruckaju.Drago mi je sto ste oboje dobro.Samo da se vi nama lepo vratite iz Kaira,pa ako budes bila tu kad dodje Hipotenuza, a bude lepo vreme, mozemo onda sve tri i ako jos neko hoce - sa bebama u kracu setnjicu po gradu da se bebe i mame malo druze![]()
kad HIpotenuza dolazi?...ja sam uvek za druženje..a zar ti nisi u BG?...no ja sam uvek za, samo je pitanje dogovora...
ajoj, čini se da je moj beban pre vremena spreman na čvrstu hranu...ja se postidim kad jedem pred njim, tako mi gleda u usta...ni meni pedijatar nije rekla da prekinem sa AD kapima...čak što više, rekla je da na ovom podneblju deca nije problem ako ga pije i do druge godine...Gabrielu se jako znoje dlanovi i tabani, pa sam pitala od čega je to, i ona je rekla da je to zbog nedostatka D vitamina...recimo u Grčkoj nemaju pojma šta su AD kapi, tamo bebe to dobiju od prirode, odnosno sunca...pa sad budi pametan...mislim, koliko pedijatra toliko načina...isto važi i za uvođenje čvrste hrane...neki se kunu na sokiće, neki na žitarice...a meni su žitarice logičnije..pa kad jednom okusi slatko.nikad neće zavoleti ono bljak bljutavo kakav ukus žitarice imaju naspram sokića i voća...
DA dodam na temu Vigantola (AD kapi). Kad smo bili kod lekara na kontroli pre tri nedelje, izricito sam pitala da li formula koja vec u sebi ima vitamin D3 eliminise potrebu za dodavanjem kapi. Lekar mi je rekao da joj slobodno dajem i Vigantol po jednu kap dnevno, cak da je i pozeljno, da to nisu kolicine koje stete i da samo mogu da pomognu. E sad, priznajem, ne dajem joj Vigantol svaki dan, ali recimo svaki drugi dan da. Misljenje naseg pedijatra je da ih treba davati bar dok se ne zatvori fontanela. I opet ja ne bih bila ja kad ne bi proveravala na sve strane, skoro svi su mi rekli isto.
Danas smo i nas dve prosle kroz horor nespavanja i nejela. Nije htela ni vodu, ni caj, ni mleko. Inace je sve ostalo normalno, i stolica i temperatura, i urin. Pa sam zakljucila da joj se jednostavno danas ne jede, da cu sacekati sutra pre nego sto pocnem da se brinem.
Inace, zubici nikako da niknu, ona glodje svoje zglobove na rukama, prste, sve cega se docepa ukljucujuci i vlazne maramice, portiklu, uckur na pantalonicama. Pedijatar nam je preporucio da joj olaksamo nekim od gelova za nicanje zuba, ja otisla kod mamine prijateljice farmaceuta da kupim gel, ona mi objasni da joj tako necu pomoci u nicanju zuba, da gelovi samo anesteziraju desni i da pokusam da joj namazem desni belim vinom!!!!!!!! Naravno da sam odmah zvala pedijatra da ga pitam, i covek mi rekao da belo vino pomaze jako i da se ne bojim da cu je otrovati ili navuci na alkohol. Stidim se, ali probala sam (dve-tri kapi belog vina na prst). Satima posle toga nije glodala svoje ruke, i sad uopste nisam pametna: nekako ne mogu da izaberem izmedju anestetika i alkohola...DOBAR MI IZBOR!!!!!!!!!!
Danas smo prvi put jele kasicu od sargarepe i jabuke - jednu kasicicu, po savetu lekara, sutra cemo dve...Bojim se da joj ne zgadim hranu potpuno, u ponedeljak idem da kupim onu knjigu o ishrani. Pa cemo da vidimo. Ima nutricionista koji su zestoko protiv zitarica i isto toliko onih koji se u njih kunu. I moram reci da je jako puno lekara koji ne savetuju pocinjanje uvodjenja cvrste hrane pre 6-og meseca. Ne znam....