Za huggies sam cula da su jeftinije od pampers, a posto su daipres ili samo odnos, da li su jeftinije ili skuplje od pampers. I da, koji je odnos velicina pelena, pampers nosimo 4+, kako idu brojevi za huggies ili daipers?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
esperanza: kod mene su pampers drugaciji. ne znam da li je samo razlika u dizajnu pakovanja posto je ime isto baby-dry (a nema crnkinje). ja te sad najvise koristim posto sam ih nasla n a rasprodaji, velicina 4 (suvise je porastao za trojku). danju su super ali ih nocu moj sampion-upisanko sredi...
vise volim one ljubicaste (http://www.pampers.it/prodotti2.php?what=sfondoProgressi) jer su rastegljive pa se lakse stavljaju.
jos mi ostaje da probam Sole&Luna (http://www.pampers.it/prodotti2.php?what=sfondoSoleLuna)
kod mene ni jedne nisu mirisljave!!!
OBAVEZNO nam malo napisi sta ta knjiga preporucuje kod uvodjenja cvrste hrane!!! to me bas zanima!![]()
Mi smo krenuli sa pampers, pa smo probali i huggies. sve to mi je slicno. Ne znam da li je neko od vas imao problema sa pampersom,ali nekad zna sve da izadje sa strane ili gore po ledjima,a to nam se desavalo i sa huggies. Ne znam da li treba da uzmemo vece.Trenutno koristimo 3, a devojcica ima oko 7.5kg
Sa ojedom po guzi nismo imali problema,ali nam se vrat strasno bio osuo i crveneo. Doktorka nam je preporucila seba med i nije nam mnogo pomogla. Dobili smo uzorak nivea baby kreme sa zinkom i crvenilo je nestalo u roku od jednog dana i vise se nije vracalo.
Za huggies sam cula da su jeftinije od pampers, a posto su daipres ili samo odnos, da li su jeftinije ili skuplje od pampers. I da, koji je odnos velicina pelena, pampers nosimo 4+, kako idu brojevi za huggies ili daipers?
Doktorka u 4 mesecu preporucuje uvodjenje kasica zitarice bez glutena da zamenjuje jedan obrok. Ja sam kupila Milupa od pirinca sa sargarepom i jabukom.
Zanima me jedna stvar. Da li ta cvrsta hrana zamenjuje od samog pocetka ceo jedan obrok i koliko se toga kolicinski daje? Isto tako znam da sam citala da se postepeno uvodi jedna po jedna stvar u ishranu, pa me interesuje posto vidim da ta milupa ima jabuku i sargarepu, da li si prvo davala sok od jabuke, pa tek onda tu kasicu i da li postoje te zitarice bez ikakvih dodataka?
I svaki drugi savet sto se ishrane tice je dobrodosao,posto sam malko zbunjena![]()
Moj bebac je pre 3 dana napunio 2 meseca,danas smo bili na kontroli i ima 6,5 kg inace je na rodjenju imao 4350kg,rekla nam je doktorica da je previse krupan i da nocu ne treba da mu dajemo mleko vec caj a da prvi mlecni obrok pocne u 6,sve brinem da ce biti gladan i da nece moci da zaspi ne znam sta da radim? Jel neka od vas imala takva iskustva?
Kako su lepe te pampers pelene,tj ambalazanaravno da ti se beba nije osula kad ne zivis kod nas u zemlji dembeliji i ne koristis pampers napravljen za nase trziste. Ko zna kakvog je kvaliteta
Ja napisah pre nekoliko sati al mi je neko izbrisao post. Nisam bas sve prepisala,nesto sam i svojim recima,ali izgleda da je to zabranjeno. Pojma nemam. Mogu da ti posaljem na pp, a nestop cu ponovo da napisem - necu da prepisujem da mi opet nebi obrisali.
Doktorka u 4 mesecu preporucuje uvodjenje kasica zitarice bez glutena da zamenjuje jedan obrok. Ja sam kupila Milupa od pirinca sa sargarepom i jabukom. Moj Nikola to rucka oko 13h kao rucak,mada ona to preporucuje za kasno popodne.
U 5 mesecu za rucak se uvodi pire od povrca, ne od voca. To je zato sto je voce sladi pa bi se beba navikla na njega i odbijala bljutavo povrce. Kasno popodne zitarice bez glutena, a ostatak dana podoj ili formula. Izmedju obroka razblazeni vocni sok ne vise od 120ml, jer sok ima veliku kalorisku, a malu nutritivnu vrednost. Moze cak da izazove proliv ako se detetu daje u velikim kolicinama.
U 5,5 meseci za dorucak mogu zitarice sa vocem ili podoj/formula, rucak pire od povrca,kasno popodne vocni sok ili pire od voca, vecera zitarice ili podoj/formula. U 6 mesecu zitarice sa vocem,za rucak meso sa povrcem,kasno popodne vocni sok,za veceru kombinovana zitna kasa, pre spavanja mleko/formnula. U 7 mesecu, prvo mleko, pa onda za dorucak palenta sa jogurtom,za rucak meso ili kuvano zumance sa povrcem,kasno popodne vocni sok ili vocni pire,za veceru kombinovana zitna kasa,pre spavanja podoj.
Inace ovo moze da se nadje i u nekim nasim casopisima kao redlog za uvodjenje cvrste hrane. mi smo u porodilistu dobili casopis Nutricija i u njemu tabelu kad se sta jede koju sam ja prepisala, ali je obrisana. Ne znam da li kod vas ima njena knjiga,znam da se prodaje u nasim bivsim republikama, npr u Hrvatskoj. Moze se poruciti internetom. Odlicna je i ima puno dobrih recepata za spremanje decijih obroka. Ja koja pojma nemam o bebama, veruj da nisam znala ni kako se namesta pampers pelena dok se mali nije rodio, dosta sam naucila sa neta i iz nekoliko knjiga koje sam kupila kad se mali rodio. A naucili su nas dosta toga i u skolici.
Zlatna koko hvala ti na iscrpnom opisu metode!!! to je isti metod kao i ovaj koji se ovde koristi samo ga je popularizovao neki drugi autor (izvesni Estevil). ja sam do sad bila kukavica da ga primenim (a i cinilo mi se da je rano pre 6. meseca) a sad je vec polako kako se to kaze doteralo cara do duvara... od porodjaja nisam spavala duze ot 4 sata u cugu :-(
drago mi je da ti je uspelo da ga naucis da zaspi sam!!! to mi uliva hrabrost...
kad kazes da ga od 3. noci vise nisi dojila: jeli on nije vise trazio ili si ga pustila i tada malo da place pa je prestao da trazi?![]()
Doktorka u 4 mesecu preporucuje uvodjenje kasica zitarice bez glutena da zamenjuje jedan obrok. Ja sam kupila Milupa od pirinca sa sargarepom i jabukom.
Zanima me jedna stvar. Da li ta cvrsta hrana zamenjuje od samog pocetka ceo jedan obrok i koliko se toga kolicinski daje? Isto tako znam da sam citala da se postepeno uvodi jedna po jedna stvar u ishranu, pa me interesuje posto vidim da ta milupa ima jabuku i sargarepu, da li si prvo davala sok od jabuke, pa tek onda tu kasicu i da li postoje te zitarice bez ikakvih dodataka?
I svaki drugi savet sto se ishrane tice je dobrodosao,posto sam malko zbunjena![]()
za osute guze: koju kremu koristite za guzu? mozda je u tome trik? na predporodjajnom kursu su nam savetovali da kao ako nema osipa ne stavljamo nista. onda mi se bebac osuo posle 7 dana pa mi je pedijatra zabranila da pratim "mode" :shock:i naredila da ga mazem SVAKI put sa cinkanom mascu. ako je guza osuta onda sto veci procenat cinka (postoje kreme i sa 50%) a ja koristim za svaki dan najobicniji Fissan (ima izmedju 10-20% ne secam se tacno). sadrzi li pavloviceva mast cink? u njemu je ceo trik. on sluzi kao barijera protiv mokrace i stolice koje nagrizaju neznu kozu.
nama ni jedna pelena (a probala sam ih svih vrsta!) nije izazvala osip. guzu sinu perem danju sa nekim gelom za ciscenje (postoji i mleko) za super-osetljivu bebecu kozu, mnogo je nezniji od sapuna i ne isusuje kozu, a nocu sa vlaznim salvetama da ne bismo budili tatu (a i malisa se ne razbudi kad ga brisem salveticama dok pod mlazom vode poskakuje).
esperanza: kod mene su pampers drugaciji. ne znam da li je samo razlika u dizajnu pakovanja posto je ime isto baby-dry (a nema crnkinje). ja te sad najvise koristim posto sam ih nasla n a rasprodaji, velicina 4 (suvise je porastao za trojku). danju su super ali ih nocu moj sampion-upisanko sredi...
vise volim one ljubicaste (http://www.pampers.it/prodotti2.php?what=sfondoProgressi) jer su rastegljive pa se lakse stavljaju.
jos mi ostaje da probam Sole&Luna (http://www.pampers.it/prodotti2.php?what=sfondoSoleLuna)
kod mene ni jedne nisu mirisljave!!!
OBAVEZNO nam malo napisi sta ta knjiga preporucuje kod uvodjenja cvrste hrane!!! to me bas zanima!![]()
Moj bebac je pre 3 dana napunio 2 meseca,danas smo bili na kontroli i ima 6,5 kg inace je na rodjenju imao 4350kg,rekla nam je doktorica da je previse krupan i da nocu ne treba da mu dajemo mleko vec caj a da prvi mlecni obrok pocne u 6,sve brinem da ce biti gladan i da nece moci da zaspi ne znam sta da radim? Jel neka od vas imala takva iskustva?
Mozes da kupis Milupinu kasicu koja je samo od pirincanog brasna. Koliko sam ja videla postoji obicna, sa kukuruzom,sa jabukom i sargarepom i sa bananom. Ti mozes da odlucis koju ces mu dati. To voce ili povrce je tamo prisutno u malim kolicinama i mislim da im je izvadjena dusa haha da mozes slobodno da mu dajes.
Ako zelis da krenes, stavi mu po jednu kasiku u mleko. Znaci, kad mu pravis formulu umesto jedne kasike kleka stavi jednu kasiku kasice i tako nekoliko dana da bi dete malo po malo usvojilo drugi ukus. Posle par dana mu stavi dve,pa tri i tako sve do 5.
Ja sam mu odma dala da popije 60ml kasice(to je 1/2 ukupne smese) kasnije sam mu davala celu, pa koliko popije. Inace mozes je stavljati u flasicu,samo kupi cuclu sa vecom rupicom da se beba nebi mucila kad jede posto je dosta gusca od mleka.
Moj mali ima 4,5 meseca i tako me zeza. Nece da jede, tj popije malo i nece, odbija, kaze bljaaa,gura rukom,jezikom. Nekad popije sve,a nekad zeza krizu. Zato sam odlucila da mu uvedem malo kasicu koju inace celu popije,da ne poverujes. Jedino nju ne odbija. Pazi kad kupujes kasice da budu od pirinca ili kukuruza. Jedino one nemaju gluten,a to je glavni uzrocnik pojave alergija i ekcema kod beba. Jeste Milupina kasica malo vise od 300 din ali moze da je jede 2-3 nedelje. Ima i jeftinijih. Videla sam neke Bebi king koja kosta duplo manje,samo pazi,one su od psenice,a psenica ima gluten.
Ako hoces da mu uvedes kasicu u 4 samo napred,samo nek napuni 4,5 pa mu nda daj![]()
dubanasta ne znam da li dojiš ili bebac jede adaptirano mleko..moj bebac je na adaptiranom, sad će napuniti 4 meseca...prvih 2 meseca ugojio se tačno kilogram, sad zadnji mesec 9oogr...ne razumem zašto ti pedijatar govori da je previše krupan...kasnije se neće toliko gojiti..a što se noćnog papanja tiče...ja sam ga uvek nudila kad se noću budio, i on je sam odredio koliko će pojesti...nije imao apetit kao danju, ali ipak tražio je nešto malo da jede, što je i normalno za ovako malu bebu....a čaj se daje samo ako je na adaptiranom mleku, ako siki nipošto nemoj da daješ, jedino ako ga boli stomačić...ti samo slušaj svoju bebu i njene potrebe...
znaci ima nade i za nas!Hipotenuzo vec sam rekla da smo mu ukinuli nocno sisanje bez ikakve drame. Mi zivimo u zgradi i nije dolazilo u obzir da ga nocu pustamo da place, pa smo mu tada pruzali ono sto trazi, dok to sam nije prestao da trazi.To znaci da se probudio nocu, ja sam ga pomazila, umirila i dala mu cuclu. I on bi nastavio da spava. ((On je inace nocu sisao jako kratko, ustvari dok ponovo ne zaspi, a to je trajalo par minuta. Autorka knjige kaze da nocne podoje treba postepeno smanjivati , minut po minut, a kada su kraci od 3 min., potpuno ih ukinuti ))....
hvala ti najlepse esperanca!!!! iako sam se nacitala o ishrani i na internetu i u casopisima i prezvakavala temu sa drugaricama stotine puta i dalje mi je to u zizi interesovanja!! mi smo sad po tvojoj tabeli otprilike u fazi koja odgovara 6. mesecu (iako mi sin sutra puni 7 m). jedina razlika je sto mu uvece sa povrcem i zitaricama dajem i malo nemasnog sira i kasicicu maslinovog ulja. nisam nikad do sad probala sok jer malisa ne voli flasicu. vodu mu dajem na kasicicu. jos nije naucio da pije iz onih solja sa poklopcem i rupicama koje sluze da se navikne da se pije iz case.
krajem maja cu doci u bg pa cu probati da nadjem tu knjigu. da li su recepti koji su u njoj samo za prve mesece navikavanja na cvrstu hranu ili i za kasnije?
mbokice vecina pedijatara savetuje uvodjenje jedne po 1 namirnice da bi se stomacic polako navikao na njih (mesecima mu je stizalo samo mleko) i da bi ukoliko se pojavi alergija mogla odmah da znas na sta. medjutim iako pocnes sa 2-3 namirnice od jednom nije greska. pogotovo sto su prvo povrce, voce i zitarice koji se daju najlaksi za varenje i u jaaaako retkim slucajevima (jabuke, kruske, sargarepa, krompir, tikvica, zitarice bez glutena...)