SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hvala puno ennna!..moj mali debeljuca...svi su oduševljeni njime, jer ko god da dođe u posetu on se smeška, šarmira sve, pa vole da ga grle i maze...naravno i on to obožava...jako je umiljat sa svima, pa zbog toga je veoma popularan u krugu naših prijatelja...veruj mi, nikad nisam mislila da će jedno takvo stvorenje biti deo mene...stvarno sam prezadovoljna...juče je primio Pentaxim, i hvala bogu, apsolutno nikakve posledice nije imao...bilo je predivno vreme i šetali smo se 2 sata. posle otišli kod kume na kolač...moja kuma ima 3 sina(6,4, i godinu dana), i veoma su bučni,a moj sin je samo gledao raskolućenim okicama, kikotao se, pokušavao da razgovara sa njima...ma baš smo se super proveli..bila sam pripremljena da će plakati, i da će poseta biti veoma kratka, no iznenadila sam se...

Ma super, deca su cudo, videces,sto bude veci sve veca iznenadjenja(to su ti vec sigurno rekli):-P
Ja imam jednu podelu(sama sam smislila) ali ako obratis paznju dok bude rastao videces!
0-3 meseca-mala beba
3-6 meseci-beba("prava", kao ona iz casopisa)
6-9 meseci-velika beba
9-12 meseci mali decko ili devojcica
Stvarno se toliko promene u prvoj godini!
Ja nekako nisam verovala(cinilo mi se stvarno daleko) kada je imao dva meseca(moj sin), da ce za godinu dana hodati, brbljati po nesto, imitirati nas, sve u svemu biti pravi decko!:lol:
To je meni prosto fascinantno!:o

pričaćemo o tome više, kad i mi dostignemo tu dob...idemo polako, i veruj mi ja čak zapisujem svaku sitnicu, nekako mi je važno da ostane negde zapisano, kako je prvi put zakikotao, kada je počeo da gura rukice u usta, i tako to

Sad smo se vratili iz parka,vreme je predivno.Aca je uzivao,izvadila sam ga iz kolica i samo malo pridzavala za rucice,a on je trckarao i sve vreme me vukao do ostale dece :D.Inace jos pre neki dan je u kuci ustao i samostalno napravio tri koraka.
Enna bas kako kazes od 9-12 meseci pravi mali decko :D

ma super smo se i mi proveli...mada moj mišić mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzi kapu...ma probali smo već sve varijante, ali odmah počne da vrišti i rukicama gura dole..užas...2o minuta od šetnje prođe na to vrištanje i durenje, pa onda od besa zaspi...danas mu je pun nos, izgleda da mu je sinuse produvao vetar, plašim se da ne dobije temperaturu, pošto baš teško diše...celu noć sam mu čistila i stavljala Tetrisal, pa se nadam da nije nešto ozbiljno....ovaj problem sa kapom će nas skupo koštati

Sto se tice kape, ja nisam imala taj problem, ali imam drugaricu cija cerkica je takodje nije podnosila(kapu), pa su oni koristili kapuljace, one tanje od dusica ili dzemperica, njih je takodje pokusavala da skine, ali kako bi vukla na gore(kao da skida kapu), kapuljaca bi ipak ostajla na glavi. Mislim da nije losa ideja, probaj, mozda upali

hvala ennna na savetu...na žalost i taj naš pokušaj je propao...na skafanderu ima kapuljaču, i to od veona makog materijala, da mu ne smeta, ipak vrištanje se nastavlja, gura gore, a sinusi mu na otvorenom...najviše me to brine, pošto kao dete ja sam imala isti problem, mrzela sam kape, mučili su se sa mnom, i stalno sam imala upalu sinusa zbog toga..jedini lek je bio taj, što sam odrasla, i shvatila da je kapa ipak ponekad potrebna...ma šta da ti kažem, ovo je na mamu...čak sam i kao starija iza ćoška skidala kapu, i na povratku opet pre ćoška vraćala na glavu, kao da sam ga nosila celo vreme...deca su na sve spremna...a kad ima i ovu prgavu stranu u sebi, jujuj...ima da se namučimo...trenutno svakih pola sata bih mogla da mu čistim slinav nosić, naravno i od toga dođe do histerije, a moram da ga očistim, pa i onda vrišti..ju, pravi svašta trenutno...zbog toga nije ni spavao dobro, agresivan je, ne jede normalno, jer ne može da diše...ma danas se baš mučimo...eto sad je baki u krilu, nešto kao malo zaspao, ali odmah kad bi ga stavila u krevet on bi otvorio oči i počeo da plače...baš je kilav danas...sve se nadam da će ova slinavost brzo proći...pošto ni nema leka jel da, jedino da što češće čistim nos, i da mu dajem tečnosti, što i radim...temperaturu nema hvala bogu...

Zia, inhaliraj ga malo. Moj dragi sinčić je uspeo da se razboli prvi put sa 20 dana, pa nam je to pedijatar preporučio. U malu šerpicu se prokuva 1-2dl vode i stavi kada provri malo čaja od bosiljka (seckani, iz zdrave hrane, ne iz filter vrećica). Bebe se okrene nosićem iznad šerpice na jedno 20cm iznad i pokrije joj se glava pelenom, tako da se isparenja max iskoriste. Tako jedno 2-3min je podržite i držite joj čvrsto ručice da se slučajno ne opeče. Videćeš šta će sve iz nosića da izađe...Ovo ponoviti nekoliko puta dnevo...

ljupče puno ti hvala na savetu, pokušaćemo ovo inhaliranje, jer već i ovako svašta izlazi iz nosića, mogu da zamislim šta tek protera inhaliranje...baš sam juče kupila dvekesice svežeg bosiljka, evo samo da se probudi, pa inhaliramo...iskreno nisam znala da bebe mogu da se inhaliraju...a naravno kad se setim da i ja prvo što uradim kad imam ovakav problem je inhaliranje i pročišćavanje slanom vodom...
ennna hvala ti za ideju sa trakom, super je...ne preostaje mi ništa drugo nego da probam...već sam probala i maramu da mu zavežem na glavu, ma šizi ko lud...ništa me ne košta da probam ovo sa trakom...

ljupče moram da pohvalim inhalaciju, upalilo je...jest da je vrištao dok smo ga inhalirali, ali slina koja je izašla, čoveče, gde je sve to stalo..još uvek je malo slinav, ali inhalaciju radimo više puta na dan, i biće sve okej...

zlatna koko, kao prvo bas je slatkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiš i ovako rasplakan...šećerak...na žalost probali smo i ovu varijantu...ne podnosi ništa što mu je na glavi, a takođe ništa što se podvezuje ispod brade...nakon što je počeo da se guši od plača i besa, skinula sam kapu...samo sam jednom pokušala, možda bi trebalo da budem istrajnija, ali nakon tog gušećeg poduhvata sa njegove strane, kapu sam stavila među stvari koje su mu već male u ostavu...jaoj, što imam komplikovanog sina...nekad mislim da sam sasvim nepodobna kao majka zbog njegovih reakcija...baš znam da utonem u depresiju, no brzo se i povratim zbog njega, jel znam koliko to utiče i na njegovo raspoloženje...
i još jednom, baš ti je sladak mali...koliko ima godina?

Sada ima tri i po i uzasno je nemiran i sav vazan i ima svoju licnost kao i tvoj, a ja volim da kazem da ne volim mirnu decu i ljubi ga majka neka je on meni ziv i zdrav i nemiran, pa tako i ti. Nemirna deca se mnogo lakse suocavaju sa problemima koje zivot nosi, bar ja tako mislim i neka te ne brine to, a svi problemi su samo faze koje ce proci pre nego sto ocekujes;):D. On i tako samo ispoljava svoju jaku licnost!

da i ja sam na istom mišljenju, da nemirna deca mogu mnogo lakše da se suoče sa problemima, a i mnogo mi je bolje da imam takvo dete, nego dete koje se ne mrda satima, gde god da ga ostavim...nekako i mom temperamentu više odgovara da je nemirniji, jer i ja imam hiljadu bubica, koje mi ne daju mira, pa i nije za očekivati da mi dete bude drugačiji...i ti znaš zlatna koko da sve ide postepeno, naročito sa prvim detetom, učimo i mi od njih, a naravno i oni od nas...zato i imam stalno bezbroj pitanja, i malo nemira u sebi, da li sam zaista podobna da bih vodila jedan majušni lik kroz život...ali to su eto tako neke moje bubice u glavi, i pitanja koja sebi postavljam dan za danom...

juče smo se baš baš baš lepo zabavili...iskoristili smo predivno vreme pa bili dugo napolju...i nekako i sa kapom više nemamo toliko problema, no daleko je još to od idealnog...ali dreku smo sveli sa 2o na 5minuta, i kada vidi da nema nikakve šanse da se kapa skine on na kraju zaćuti...milo moje, predalo se...

Back