SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..i ja sam zumance pochela da dajem tokom sedmog meseca..
..a belance oko rodjendana, mozda dve nedelje pre zakazane kontrole za mmr..
..shto se mleka tiche, jaksha je izgleda izuzetak, oduvek je pio vishe mleka nego shto je
bilo predvidjeno za njegov uzrast, danas (14 meseci) popije dve pune flashice
(ukupno malo manje od pola litre) ujutru i uveche, plus oko 180-200ml sa zitaricama popodne,
plus sir, jogurt, pavlaku za (obichno) doruchak..
..dr nam reche - 700ml svega "belog" ukupno, naaaajvishe, ali to je njemu, jednostavno - malo.. :confused:
..nije bucko, pa se ne brinem i opet se ispostavlja - svako je dete pricha za sebe.. :)

eto i mi smo zaslinili...a ja juce rekla svekru kako nije bila bolesna nikad iako radim drugacije nego sto oni misle da treba
zakacila od nekih klinaca na kosutnjaku u subotu :(
mislim *** mogli su da kazu na vreme da su im deca "slinava" :roll:

šta kažete žene koji je najbolji sirup za izbacivanje šlajma...
Lazar mi od sinoć tri puta povratio i to sila šlajma..
pravili smo špinovani šljez, trebam kupit sirup a neznam koji...
skoro smo koristili prospan tako da nebi njeg?

šta kažete žene koji je najbolji sirup za izbacivanje šlajma...
Lazar mi od sinoć tri puta povratio i to sila šlajma..
pravili smo špinovani šljez, trebam kupit sirup a neznam koji...
skoro smo koristili prospan tako da nebi njeg?
неко је на овој теми дао супер рецепт, није сируп у питању, али не може да шкоди: пред спавање намажеш му мед на груди (пре тога га мало смлачиш како би био "течнији"), умоташ и то ће му сигурно помоћи (неко моје правило - оно што је природно ако не помогне не може да шкоди ;) )
ја са сирупима, хвала Богу, немам искуства, ани сам све решавала чајем од белог слеза и препрженим млеком...
љубимо вас :*

Za mesec dana NG puni jednu godinu. Znate da sam se ranije žalila da ne jede baš kako treba i da slabo napreduje. Ne opterećujem se više time, vidim, vesela je i živahna, malo je slabija nego deca njenog uzrasta, ne želi da stoji, hoda, ali šta sad, nisu sva deca ista.
Naravno da nije dovoljno napredovala po težini i prosto ne znam šta će i kako odreagovati lekarka na to jer nema nikakve šanse da utrostruči tu porođajnu težinu od 2900. Ona sada stoji na nekih 7500 i tempo kojim napreduje nema šanse da stigne ni do 8000 za mesec dana.
Da li se nekome od vas desilo tako nešto sa detetom, i šta onda sledi ? Nadam se da nećemo morati da se vučemo po nekim ispitivanjima i pregledima jer ona meni deluje zdravo.

ни моја ана није утростручила порођајну тежину, ту троструку порођајну је достигла тек са 2 године... и, ником ништа...
додуше, она је рано проходала, па ја рачунам да је много енергије трошила на физичке активности, па да зато није много добијала на тежини...
сама си рекла - нису сва деца иста... важно да је она здрава... љубимо вас, не секирај се :*

Ako imate problema sa hranjenjem deteta......... ili jednostavno zelite da malo odmorite........... probajte ovu prezentaciju..........PROVJERENO

ima ih jos dosta ali ova je na nasem jeziku......... samo nazivi...... ali oglasavanje zivotinja je odlicno
Nemojte pretjerati........
Pozdrav

...Dakle, da li je bezbedno da beba o dolaska kuci iz porodilista spava sama u svojoj sobici ( uz otvorena vrata, mi bi uvek bili tu negde oko nje jer nam sve prostorije u stanu gledaju na bebinu sobu, osim spavacih soba koje su uz bebinu ) da li baby phon pomaze, da li bebu zbunjuje to da preko dana spava u jednoj prostoriji a nocu u drugoj... Unapred hvala! :heart::heart::heart:
i

Moj beban ima 5 ipo meseci, spava u svojoj sobi u krevetcu.Spavao je neka 2 mes.kod nas u sobi u kolevci pa smo se odlučili da ga danju navikavamo da spava u svojoj sobi, radi manje traume.Jednom smo pokušali noću to da izvedemo i jako je plakao, bilo mu je nepoznato okruženje jednostavno, veći prostor, nedovoljno ušuškano i tako...Preko dana je slabo hteo tamo da spava, nekad da, nekad ne ali uglavnom ne, mislila sam da nema šanse da će se ikad navići na svoju sobu.Tako da smo to radili, danju ga nosili u krevetac a noću u kolevci.Došla ta čuvena 3 meseca kad su ga prošli grčevi i odlučili smo tu noć da ga stavimo u krevetac pa nek se dere jer tada više nije tako mali da ne zna gde je a i krevetac mu nije bio totalno nepoznat.Prosto je zaspao bez ikakvih problema :) Danas kad se igra preko dana i prispava mu se zahteva da ga nosimo u krevetac, neće da spava tu gde smo mi, čini mi se da tamo ima svoj mir, nema tv-a, ulice, buke i naravno da mu prija.Super smo prošli ali da se opet porodim ja bih ga odmah u krevetac, pogotovo ako vam je blizu, otvorena vrata naravno i nema brige.Nemaju pojma ni da su živi tako da nikakve nedoumice nećeš imati kasnije dal ćeš uspeti da ga navikneš ili ne.

I ja planiram, kada se beba rodi, odmah da spava u svojoj sobi. Tu će biti i starije dete, a tu će biti i bebi-alarm. :)
Veći mi je problem sada navići ovo od preko 2 godine da spava samo u sobi, mislim bez nas u sobi, a za bebu ne brinem. Otvorena vrata, hodnik od dva kvadrata i druga otvorena vrata od dnevne sobe gde smo mi, u čemu je tu problem. Praktično, kao da smo u istoj sobi. Ipak ćemo kupiti bebi-alarm, i starije dete će biti tu, šta znam ja šta može da joj padne na pamet, a ovako sve čujemo, kao da smo uz njih.

Ljudi, sta kupiti bebi za prvi rodjendan? :think:

svojoj bebi ili nekoj drugoj???
mi smo nasoj kupili onaj auto da vozi sama, volela je da sedi u njemu, a tek sa godinu i po je naucila sama da stisne gas....
ovoj drugoj nemam pojma sta cu, mozda onu plasticnu kuhinjicu za devojcice, ionako ce se obe igrati sa tim....

a tudjoj deci uglavnom kupujem garderobu, igracke koje pevaju ili pricaju, knjige sa zivotinjama.... ako imaju svoju sobu, super su mi decije zavese, tepisi, lampe....
zavisi ko ti koliko znaci (mislim od te dece i njihovih roditelja)

Nasoj bebi...
Pa. i .mislili smo neku igracku samo ne znamo koju, ona je poznata po tome da ne voli igracke :lol:
Zasiti se posle pola sata i kraj
Jedino je onu giordani kocku drndala 2 meseca...ostalo je ne interesuje, ali valjda cemo nesto naci
A bazenche joj u svakom slucaju kupujemo

Nasoj bebi...
Pa. i .mislili smo neku igracku samo ne znamo koju, ona je poznata po tome da ne voli igracke :lol:
Zasiti se posle pola sata i kraj
Jedino je onu giordani kocku drndala 2 meseca...ostalo je ne interesuje, ali valjda cemo nesto naci
A bazenche joj u svakom slucaju kupujemo

ma cuti, sva su deca razlicita, moja starija se radovala svakoj igracki i bukvalno sve i jednu i najmanju i najjeftiniju i one krupne i skupe,
i sve je zanima i nikad ni jednu ne odbaci... a ova mladja, nju nista ne interesuje, niti zna da se igra.... ona voli stipaljke, hahhahah....

Ima onaj bazenčić igraonica, u metrou je 470 dinara a vredi mnogo više.
http://www.metro.rs/servlet/PB/menu/1067118_pviewer_l41/index.html?view=flash&item=1176567
na 21-voj strani kataloga, dole desno. Nama odlično služi

Ovo mi deluje super!Videla sam u Merkuru sličan...Kažite, koliki je kad se skupi, kad nije naduvan?Idemo na Taru uskoro a nemamo ne znam ti koliko mesta u kolima, znate koliko stvari treba kad vodite bebu...Pa reko mogli bismo mu kupiti taj baznčić za tamo :think: , al koliko će mi mesta zauzeti u kolima pitanje je...

Jao i mi idemo na Taru u julu verovatno
Isto nam treba bazence i uzecemo onaj slauf sa onim rupama za nogice :lol:
nadam se da cemo ici na jezero ovaj put, da se malo brckamo
sto su skupi bazencici kod kineza...izbezobrazili se....a nisu nesto...lepsi su ovi u metrou
a slauf je 200 kinti...kao neka patka :lol: sladak je

Jao i mi idemo na Taru u julu verovatno
Isto nam treba bazence i uzecemo onaj slauf sa onim rupama za nogice :lol:
nadam se da cemo ici na jezero ovaj put, da se malo brckamo
sto su skupi bazencici kod kineza...izbezobrazili se....a nisu nesto...lepsi su ovi u metrou
a slauf je 200 kinti...kao neka patka :lol: sladak je

Misliš da je rano za bebu od 6 meseci da ide na jezero?:think: Ili možda ne rano, ne bih ga stavljala u jezero jer se plaši vode :roll:, i kadica mu je pojam... Napunila bih taj bazenčić vodom...Al ta voda iz jezera, zbog higijene, da nije rano na njegovu kožu??Ili lupam gluposti? :lol: ... :think:

Back